С 19:12 гласа съветниците подкрепиха заема-гаранция за здравен център "Св. Ив. Рилски"

02 февруари 2011 00:10   2 коментара   31717 прочита
П. Паунов
П. Паунов


П. Паунов

С 19 гласа “за” и 12 “въздържал се” съветниците на Кюстендил подкрепиха докладната на кмета Петър Паунов за два милиона евро от бюджет 2011 като обезпечение по облигационния заем от 7,5 млн. евро за изграждането на здравния център "Св. Иван Рилски". С “въздържал се” гласуваха съветници от ГЕРБ и част от червените.

Защо грябва да гласуваме това обезпечение, след като след няколко дни на извънредна сесия ще дебатираме да има или да няма здравен център, а и в края на месец март ще има референдум по въпроса, попита съветникът Милчо Христов.

Процедурата по тегленето на заема вече е започнала, парите трябва да се изтеглят, а кюстендилци ще решат дали да се използват за изграждането на здравния център, или ще трупат лихви в банкова сметка две години, какъвто е гратисният период, и след това ще ги върнем на банката, но в едно съм категоричен - парите няма да се загубят, отговори кметът Паунов.

Предложението на кюстендилския градоначалник е на референдум на 27 март кюстендилци сами да решат дали да се изгражда здравният център.

Време е хората да си кажат думата, те са тези, които трябва да решат какво ще правят с бъдещето си и накъде да върви Кюстендил, дали да си останем на сегашното положение, или ще направим последната стъпка към превръщането на града в курортен и балнеологичен център, каза още кметът.

За 7 февруари е насрочена и извънредната сесия на местния парламент, на която съветниците ще дискутират "за" или "против" изграждането на новия медико- социален здравен център.

2 коментара
02 Февруари 2011 08:13 | х-man
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

а лихвите по заема кой ще плаща или те са бонус от банката?


02 Февруари 2011 13:55 | До x-men
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Важното е комисионните, а лихвите ще ги плаща следващшия кмет и гражданите!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар