РЗС: Бедни и хазартни Коко Динев, ти ли си тайнствения инвеститор на „най-голямото виенско колело в България“?

13 август 2019 10:03   10 коментара   21830 прочита


Яне Янев пак изригна: Тези юридически хватки са добре познати от времето на Тотев, целта е удобните инвеститори да се сдобият с общински терени

Поредният кьорфишек на отиващия си кмет Кирил Котев отново разбуни духовете в родния ни град Сандански. На сайта на общината бе качена „новина“ с високопарното заглавие „Започна изграждането на най-високото виенско колело в България“.

Тук възникват куп въпроси:

Защо Общината не оповестява факти и документи на официалния си сайт, свързани с инвеститора, инвестиционното намерение, сумата за изграждането, документите по ЗУТ, разрешителните от МОСВ и ДАМТН, а публикува зле скалъпен PR-материал?

Кой главен архитект е положил подписа си за изграждането на виенското колело - мистериозно изчезналият или новият, назначен без конкурс?

Как така концесионерите на стадиона не могат да изчистят шубраците, къпините и боклуците в пространството над пейките на стадиона и да окосят тревата, която е станала развъдник на влечуги и кърлежи, а могат да правят незаконно заведение и виенско колело?

Коко Динев уведомил ли е Премиера, че е строител и инвеститор на най-високото виенско колело в България и няма ли да го покани за откриването? Според нас Борисов би се „зарадвал“ много на тази покана както и на информацията как е организиран и спечелен конкурса за спортната зала в Сандански.

Този атракцион в полза на общината и туристите ли е или е с цел чрез апортни вноски и юридически хватки терена на общината да бъде придобит от инвеститора?

И Коко Динев и Котев са тежко слънчасали щом си мислят, че в тези насипи, в тези свлачища може да се изгражда такова съоръжение върху терен, за който има проучване и предписание, че може единствено да бъде залесен с подходяща за ландшафта растителност.

Призоваваме общината ясно и конкретно да каже кой е истинския инвеститор, защото и децата от детските градини в Сандански знаят, че ОФК „Вихрен“ е на червено и нямат пет лева да се снимат, камо ли да инвестират., се казва в позицията на РЗС

Потърсихме Яне Янев, за да го попитаме, кое му дава основание да смята, че има разни хватки в това инвестиционно намерение на община Сандански, откъдето твърдят, че въпросният терен е даде не на Динев, а на ОФК "Вихрен ", на което Янев отговори така : Не може да служи като оправдание тази теза, тъй като такива юридически хватки са правени и познати от времето на Тотев, за да може удобните инвеститори да се сдобият с атрактивни общински имоти, кой може да забрани на ФК да прехвърли имот на търговско дружество уж инвеститор?! Никой и тогава общината остава без имота. Как футболният отбор ще е инвеститор като те са на червено, нямат пари да окосят тревата около стадиона, виенски колела ще правят. Това питаме, на фона на финансовата задлъжнялост на отбора за какви инвестиции от негово име ще се говори. Пак казвам, това е юридическа хватка за придобиване на общински имот.

Интересно е поведението на лидера на РЗС Яне Янев. Напоследък той упорито хвърля ръкавица на общинското ръководство в Сандански, давайки знак, че прави рестарт в политиката. Какви са бъдещите му планове на входа на предстоящите местни избори предстои да разберем. Засега Янев оставя отговора на този въпрос в "зоната на здрача".

П. Попов


Още за: РЗС   Яне Янев   хватки   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
13 Август 2019 10:33 | 1
Оценка:
15
 (
31
 гласа)

Абе морален кукундрел така ли се придобиват имоти (публична собственост) или като знаеш ти какво си правил по Цалим - как заграбваш на хората нивите, как чертаеш чужди имоти в поземлена комисия, как получаваш милиони субсидии чрез подставени лица.


13 Август 2019 11:06 | абв
Оценка:
8
 (
30
 гласа)

Вместо да се приветстват такива инициативи на хора, решили да оставят някакви пари в града, ние винаги ще намерим начин да ги оплюем. Ами най-добре да изгоним всички външни от града, да обявим военно положение и да се затворим по домовете си. Това върви към олигофрения


13 Август 2019 13:17 | До горния коментар
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Абе, какво да се приветства такива инициативи, като града заприлича на Сирия, ти бил ли си по парка да видиш каква мизерия е, комари, бълхи кърлежи Нежния мъж от село Плоски от кога не е разпоредил да се пръска за комари, дървета изрезани, изсъхнали, по голяма трагедия града не е бил ти ми говориш да приветстваме малоумник.


13 Август 2019 14:06 | 9
Оценка:
3
 (
27
 гласа)

20 лева за 35 декара земя Боже мой кой "глупак" или "хитрец" измисли такъв наем 20 лева на месец Та това ако не беше смешно то е трагично. Ало прокуратурата самосезирайте се относно сключеният договор ако има такъв. Ей хора събодете се. Какви ги дрънкат тези които крепят статуквото. Какви инвестиции без да се спазват законите бе. На Червенков градските басейни на зеленков стадиона на дракалийски пионерки лагер ТРЕМОШНИЦА - 40 декара на този и онзи мой и наш човек, а на бедните данъците Така ли Ей граждани тука ли сте. СЪБОДЕТЕ СЕ ИДВАТ ИЗБОРИ НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТАКА УМНО ИНАЧЕ КИРЧО ЩЕ ВЕ ИЗВОЗИ И ТОЗИ ПЪТ НА НОВОТО КОЛЕЛО. ХА НЕК ВИ Е ЧЕСТИТО.


13 Август 2019 14:37 | Старо гражданин
Оценка:
-7
 (
25
 гласа)

Киро ти закопа Санданчани . Нима никой не вижда че града е с най ниските заплати никой него е еня за работниците които получават по 400 лева заплата а крадливите ново богаташи ще строят Виенско колело за да го ползват децата на крадците и измамниците . Голям срам е на бедността на народа да се инвестира в нещо което не е нужно. Това ли ще помогне на бедните не само неколцина ще са облагодетелствани. В деня на изборите не спете и с вашия ВОД се отървете от тези крадци и мушеници


13 Август 2019 18:26 | Мозъка
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Коко Динев е тъпак, Кирчо Котев номер 1


13 Август 2019 18:27 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Никой не може да отнеме правото на общината да допусне до разглеждане инвестиционно предложение.
Същото би се случило с инвестиционното предложение на московското казино от ул. Сандански в 16-ти район на Москва ако кмет беше Яне Янев. Мегакурорт, копие на летовището на държавата Москва в устието на Камчия. Съгласно програмата на РЗС от предишните местни избори.
Важното е да се вдигне шум. Вярно, всичко може да е незаконно, но дали всичко не е за пустото бизнес... съперничество.


14 Август 2019 00:47 | Цалим чалма
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Янче върни парите на мравчо нищо не свърши да те акам на бенката


14 Август 2019 21:00 | Сандански
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Страхливият град Сандански....


16 Август 2019 19:41 | Стефана Слатинска
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Яне Янев отдана е политически труп. Появи се преди четири години в Сандански кандидатирайки се за кмет, мислейки си, че ще заблуди съгражданите ни с измислените му фантасмагории. Разбира се, номерът не мина. После остана последната дупка на кавала с групичката му общински съветници в местния парламент в най-глухата опозиция. За четири години мандат като общински съветник, е ходил на сесии не повече от пет-шест пъти. И сега същият психопат е решил отново да си пробва късмета в предстоящите на есен местни избори, като единсвеното което може да предложи на електората му са скълъпените и фалшиви сканадали, компромати и драми. Е, наистина няма по-откачен и изкуфясал човек от този! Напуснаха го всички от съветниците му, напусна го цялото му партийно обкръжение и въпреки това, този драпа за кметския стол. Моля, психиатрите да окажат помощ на този тотално изперкал индивид!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар