Роза Каймаканова загуби делото срещу губернатора В. Смиленов за дисциплинарното й уволнение

26 февруари 2010 00:20   12 коментара   32816 прочита
Р. Каймаканова
Р. Каймаканова


Р. Каймаканова

Братовчедката на кмета Костадин Паскалев бе отстранена заради скандалната сделка по продажбата на Гребната база в Огняново на цена, седем пъти по-ниска от пазарната, прокуратурата я държи на прицел с ексобластния управител Вл. Димитров

Бившият директор на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” към областна администрация Благоевград Роза Каймаканова загуби в Административен съд делото, което заведе за дисциплинарното си уволнение на 13.10.2009 г. Каймаканова, която е братовчедка на кмета на Благоевград Костадин Паскалев, както “Струма” писа, бе уволнена от областния управител Валери Смиленов заради скандалната сделка с продажбата на Гребната база в курортното село Огняново, община Гърмен, през мандата на предишния управител Владимир Димитров.

Смиленов назначи през септември дисциплинарен съвет, който по настояване на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков трябваше да изясни обстоятелствата около продажбата на имота на цена седем пъти по-ниска от пазарната по изчисления на министерски експерти и излязоха със становище за уволнение на Каймаканова. Продажбата бе реализирана в самия край на управлението на тройната коалиция, което допълнително наведе на съмнения за целесъобразността на сделката.

Каймаканова отказа да подаде сама оставка и бе уволнена дисциплинарно, заради което внесе жалба в Административен съд. Сега институцията отхвърля исковете й като неоснователни. Това решение доказва, че уволнението на Роза Каймаканова не е политическо, а принципно, каза областният управител Валери Смиленов. Той поясни, че сделката за продажбата на Гребната база се разследва и от прокуратурата.

12 коментара
26 Февруари 2010 06:52 | на вниманието !!
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

ПИТАНЕ към общинските съветници в община Сандански
Кой нормален продава обекти -магазини,земеделска земя ,парцели които му носят доходи е ги влага в ремонт на вилата ! Защо Областния управител не спре тези явно неизгодни продажби-след като общинските съветници мълчат …умно ,как става това?Господа общински съветници това което правити е нагло и наказуемо…не се ли страмувате като заставате пред роднините си и децата си .Разпродавайки по -точно раздавайки общинската собственост убивате бъдещето на Вашите и Нашите деца…усигурявайки Техните …осъзнайте се …


26 Февруари 2010 09:11 | ТТ
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Кмете,защо братовчетка Ви е работила на тази сладка даржавна работа.Тя ли е била най-способната за тази длъжност.Като са ощетили Държавата с В.Димитров,да идат на Съд.


26 Февруари 2010 09:18 | мнение
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Тази гадна жена много отдавна тормози хората, или като служител на общината, или като държавен чиновник. Крайно време е да се махат роднините на Паскалев.


26 Февруари 2010 09:56 | андрешко
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Ревизорите в общината са мишоци, треперещи за заплатите си.
Няма ли кой да спре цирка на фамилия Паскалеви ?
Проверете братчедка му - Биляна Паскалева, от време оно решава поръчки и конкурси. Колко неща са минали през нея, винаги е имало нарушение.
Няма ли кой да спре тая гавра ?


26 Февруари 2010 11:00 | ааоо
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Госпожата е уволнена от областната управаы не работеше в общинатаы макар че е работила там - изключително нагла и нахална! Както и цялото й семейство! Най-после си намери майстора!


26 Февруари 2010 11:59 | босия
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Няма съмнение за корупционните сделки на Роза и братовчед и -паскалев. Трябва ефективни наказания и за двамата`дори и за дъщерята на роза` злоупотребила със сериозни суми в Първа инвестиционна банка` от където беше изгонена` след като родителите и внесоха парите. А от къде ги имат толкова много? Това е въпросът. Биляна Паскалев колко рушвети е взела и на още колко граждански договора е ? Паскалев,престани да се правиш на недосегаем. Ти си в основата и опора на всички твои роднини да крадат. С Роза и Мавродиев Николай обрахте общината чрез приватизация, а сега и областта


26 Февруари 2010 12:00 | мери
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Хайде спрете вече да злословите.


26 Февруари 2010 12:13 | 1
Оценка:
-1
 (
31
 гласа)

Ех, Роза! Сега разбра ли, че има справедливост! Уволнението даже ти е малко!!! Не злорадствам, но си спомних за един разговор с теб, от който ми остана горчив вкус на корупция! Сега къде са твоите "приятели", на които толкова помагаше с престъпленията си в областната, да те спасят, а !Много навреди на семейството ми! Нагла и безсрамна, корумпирана до безобрезие!


26 Февруари 2010 14:02 | Нерон
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

Похвала за Административния съд Благоевград .че потвърди з-та на Областния управител за отстраняването на въпросната братовчедка.


26 Февруари 2010 17:40 | джери
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

леле тая ква физиономия вади, кат надзирател в женския затвор.такива ли сани крали/пардон управлявали до сега


26 Февруари 2010 18:48 | Петричанин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Доста хора от миналите 20 години трябва да отговарят за престъпленията си,които умишленно,заради пари или по поръчка са навредили на добри и работещи хора и цели семейства.Това Праветелство ще им даде заслуженото.Не трябва да има прошки на злите,алчните,арогантните,особенно в здравоеразването и хранителната индустрия.


26 Февруари 2010 23:24 | мислещ
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Тази е пълно чудовище, както и другите роднини на кмета.Не само да я уволнят, както е станало, а да си получи заслуженото. И на следващите избори по-внимателно, хора, да махнем комунистите от този град най-сетне!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар