Росица Кирова и Андрей Новаков се срещнаха с превозвачи и шофьори във Видин

24 май 2024 21:26   7 коментара   3934 прочита


Във връзка с възникналото напрежение сред чакащите на опашката за преминаване на граничния пункт Видин – Калафат, Росица Кирова, водач на листата за народни представители от ГЕРБ-СДС за област Видин и Андрей Новаков, трети в листата за евродепутати от ГЕРБ-СДС, посетиха Дунав мост 2.

„Една от основните причини за километричните опашки в последните седмици е уволнението на 32-ма служители от румънска страна, както и повреда на единия кантар на КПП-то“, каза Андрей Новаков след среща с администрацията. 

„При организацията на режима за преминаване е нужно да се вземе предвид и включването на камионите, които домуват във Видин, за да бъде избегнато допълнително напрежение сред шофьорите “, каза Росица Кирова. „С общи усилия трябва да намерим начин да подобрим качеството на обслужването, кантарите от румънска страна са два. Видяхме как в случай на повреда администрацията блокира и страдат шофьорите от двете страни на границата“, добави още тя.

След разговор с администрацията и шофьори на новия буферен паркинг при моста, стана ясно, че престоят на опашката  се определя само от скоростта, с която служителите на границата работят, като бе даден пример с броя на обработените камиони за ден, 553 на 21 май към 818 за днешния ден. 

Андрей Новаков напомни, че преди месец Европейският парламент прие предложението му камионите да се обработват за 60 секунди на вътрешните граници в Европейския съюз, като това е стъпка към облекчаване на трафика за страните извън Шенген. 

Освен на среща с превозвачи в региона, Росица Кирова и Андрей Новаков се включиха в празненствата по повод 24 май и награждаването на изявени дейци на образованието, културата и изкуството в крайдунавския парк на Видин.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още от: Политика

Принтирай статия
7 коментара
25 Май 2024 08:07 | Курдо Коленко
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А аз си го преместих от единия в другия крачол!


25 Май 2024 10:12 | Тоя сигурно,ще
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Учи Роска да кара камион


25 Май 2024 11:44 | Нетуно
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Новаков е единственият политик, който дава личния си телефон и го вдига след това. С теб сме Андри 22/103


25 Май 2024 13:25 | Шарнир
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя е като орангутан Андрешко ✓


26 Май 2024 08:59 | апаш камботов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя се чуди къде да се надене, даже и войник отиде, войнишки бе.....


26 Май 2024 09:45 | az
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Като го видя тоя и се сещам за на оня виц за адвоката дето влачил едно дело цял живот и си изучил и внуците с това дело. Та така и тоя вече емнайсет години се снима с шофьорите да им "решава" проблемите, ама май си решава неговите с евтин Пи Ар


26 Май 2024 22:04 | Абе,
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

този, Андрей, много го влечат тировете ... Да не действа преко границата нещо ..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар