Росен Желязков в Благоевград: Довършването на Автомагистрала „Струма” е приоритетен проект за ГЕРБ

07 март 2021 18:05   25 коментара   11984 прочита


Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е довършването на Автомагистрала „Струма” – инфраструктурен проект от национална значение. Това заяви на пресконфренция в Благоевград Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област. На срещата с медиите участваха още

административният секретар на партията Цветомир Паунов, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидати за народни представители, част от общинското ръководство на ГЕРБ в Благоевград и общинси съветници.

Росен Желязков подчерта, че до 2023 г. тунел „Железница” и отсечката до Крупник ще бъдат довършени.

„Осигурено е финансиране и изпълнител за Кресненското дефиле, остава да постигнем национален консенсус за въздействието върху околната среда на трасето”, допълни Росен Желязков. Той бе категоричен, че по този проект няма да бъдат загубени средствата.

Като приоритетни в инфраструктурните проекти за област Благоевград водачът на листата уточни, че ще бъде подобряването на жп инфраструктурата. „Осигурено е финансиране за реновиране на жп гарите в  Благоевград, Струмяни, Сандански, Генерал Тодоров. Това са важни инвестиции, защото жп транспортът е важен за по-бързото придвижване на стоки, за доброто обслужване на индустрията”, каза още Росен Желязков.  

Според водача на листата партия ГЕРБ  влиза в предизборната кампания като политическа сила, която отчита успешен мандат.

„Нашите опоненти ще се стремят да ерозират постиженията, които имаме в национален и регионален аспект. Правителството, партия ГЕРБ, като гарант за устойчиво управление изпълни всички обещания, които даде. Макар че не всичко постигнато достига до отделния човек, БВП е преизпълнен, ще влезем с конкретни параметри за икономическото развитие. Ще гарантираме че средната работна заплата ще достигне 1000 евро, минималната работна заплата ще ебъде поне 500 евро, БВП не по-малко от 100 млрд. евро.

Това ще бъде реализирано, ние от ГЕРБ вярваме и гарантираме”, заяви Росен Желязков.

Той бе категоричен, че ГЕРБ  ще бъде първа политическа сила и след отминаването на предизбор страсти, ще има яснота накъде поема държавата, по какъв начин националните политики и приоритети ще бъдат реализирани в бъдещата управленска програма.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди за 1 Многомандатен избирателен район силна и балансирана листа. Силна, защото кандидататите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС са хора с голям професионализъм. Балансирана,  защото има разпределение по професионален и георгафски признак, намерили сме баланса между мъдрост и опит и налагане на нови лица”, каза Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ.

В отговор на спекулациите за разнобой в партията в Блгоевградска област Цветомир Паунов подчерта, че на срещата заедно стоят и хора, които са основали преди години партия, настоящото ръководство, млади хора., нова лица.

„На тези избори БСП е основният ни опонент, за нас е важно да постигнем с тях най-голяма дистанция в резултата”, отговори административни секретар на ГЕРБ на въпрос на медиите.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков подчерта, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и на тези избори. „Силни сме и обединени, целта ни е да постигем по-висок резултат от предходните избори. Листата ни с кандидати за народни представители е по-добра от тези на нашите опоненти. Имаме силни кандидати, хора с огромен авторитет в отделните региони на областта. Важно е да успеем, защото ГЕРБ е гарант за устойчивост и развитие, за повече инвестиции, по-високи доходи, за развити на населените места”, каза Андрей Новаков.

На среща в Петрич с общинското ръководство, предизборния щаб, кмета Димитър Бръчков и кандидатите за народни представители от Петрич Георги Динев и Димитър Чолев Росен Желязков подчерта, че основен ангажимент на ГЕРБ е създаване на необходимата инфраструктура за устойчиво развитие- от образователна през социална, инженерна, пътна. Инвестирането в образованието е онова, което ще даде добавена стойност, защото индустриалните паркове търсят работна сила, образована работна ръка.

 „Има една мантра, че чуждите инвестиции ни заобикалят, но това не е така. Инвеститорите вече търсят образована работна сила, затова усилията са ни насочени при следващ мандат да продължим да инвестираме в образованието като гарантираме 5 % от БВП за образование”, уточни Росен Желязков.  

Той подчерта, че партията започва предизборната кампания уверено след успешен мандат и изпълнени обещания. „Програмата ни за следващия мандат е с реалистични цели и изпълними проекти, поемаме ангажименти в конкретика”, уточни първият в листата на ГЕРБ.

Според Росен Желязков всичките опоненти на партията ще бъдат обединени около желанието ГЕРБ да не продължи да управлява. „След близо 11 г. в изпълнителната власт и многобройни изборни победи ще можем да се преборим за доверието на избирателя с много ясни ангажименти, които поемаме, с ясно съзнание, че сме допуснали грешки, които поправяме. Затова сме уверени в победата”, заяви още Росен Желязков.

В Сандански водачът на листата се запозна на място със състоянието на бул. „Европа”, който е входът на града от автомагистрала „Струма”.

„Осигурени са над 4 млн. лв. за реконструкция на булеварда, който да изглежда като един европейски, достоен вход на Санднаски от автомагистрала „Струма”. Този проект е поредният, с който ГЕРБ доказва своите ангажименти към подобряване на инфраструктурата и към регионалното развитие на Благоевградска област”, коментира Росен Желязков.

Пред общинското ръководство и предизборният щаб водачът на листата коментира още, че за пътна инфраструктура са осигурени средства за изграждане и  рехабилитация на поне 500 км автомагистрали и скоростни пътища и близо 4000 км второстепенна пътна инфраструктура.  значителна рехабилитация и на другите пътища активност на кметовете е много важна.

В Симитли водачът на листата провде работна срща с прдизборния щаб, в която участваха кандидатът за народн прдставител Стефан Апостолов и кмета на Симитли Апостол Апостолов.

„Структурата е в отлична кондиция, знам, че ще успеем и ще бъдем първа политическа сила тук”, коментира след срещата Росен Желязков.

25 коментара
07 Март 2021 18:33 | Иоан
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Тоя боклук не беше ли виновен за Костинброд? И тук ли ще купува?


07 Март 2021 18:33 | Дзимбо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

КОР


07 Март 2021 18:34 | Иванов
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Това нежно момченце с брадата има ли един ден трудов стаж, като нормален човек? Европейски дУпетатин. Срам.


07 Март 2021 18:44 | Хаха
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Изчезвай мръшляк


07 Март 2021 19:35 | ЦЕЦО
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

ЛЕЛЕ, КОЛКО ТОЛУПИ НА СНИМКИТЕ. ГЕРБ СИ ОТИВА, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА.


07 Март 2021 19:36 | Пътни строежи Монтана
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Герберастите строят най скъпите и некачествени пътища в света. ФАКТ.


07 Март 2021 19:38 | Методи
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Герб е най голямото зло сполетяло БЪЛГАРИЯ в последните 30 години.


07 Март 2021 19:43 | Наблюдаващия
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Този Желязков по какъв начин е свързан с нашия край? Поредния парашутист.


07 Март 2021 20:01 | Биж
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Новаков няма никакъв потенциал. Това веобщо мнение


07 Март 2021 21:07 | Някой
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Бойко пак ще ви бие другари


07 Март 2021 21:22 | До горния толуп
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ще бие на муро к..о, гербераст.


07 Март 2021 22:07 | ?
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Краварката със синьото сакенце е в десният ъгъл


07 Март 2021 22:32 | До наблюдаващия
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А Цветанов, какво общо имаше и има с нашия край!???


07 Март 2021 22:51 | Наблюдаващия
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Не ми пука нито за Цветанов, нито за този от герб. Задавай на друг тъпите си въпроси.


07 Март 2021 23:12 | гражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

при герб парите се обезцениха парите нямат стойност погледнете храната колко е скъпа хората изнемогват


07 Март 2021 23:15 | гражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

храната по европа е по евтина от бг а какви заплати взимат това тук е геноцит 30лв надница на ден


07 Март 2021 23:19 | гражданин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

тия се самозабравиха хората работят за 600лв на месец


07 Март 2021 23:20 | гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

слезте в реалността докога ще търпим незнам


08 Март 2021 02:47 | шо шо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Шайка идиоти!


08 Март 2021 08:53 | познавач
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

МагиСРАЛА Струма няма да я завършите вие - сещаш ли се защо???


08 Март 2021 10:10 | До ГРОБ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Сбогом гадни, гнусни крадци


08 Март 2021 12:47 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Да пребъди Петрич, но без Диневото!!!


08 Март 2021 13:00 | �� ����
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Щ е бъдеш първа политическа сила на кукуво лето. ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ЗАЩО ХОРАТА НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ В БЛАГОЕВГРАД. ГЕРБ НИЩО НЕ НАПРАВИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КАДРОВАТА ПОЛИТИКА. ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВИ РЪКОВОДИТЕЛИ ГЕРБ НАЗНАЧИ. ЗНАЕТЕ ЛИ ПЪК ТЕ КАКВИ КАЛИНКИ НАЗНАЧИХА В ПОВЕРЕНИТЕ ИМ АДМИНИСТРАЦИИ, НАПРОВО ОТ КАФЕНЕТАТА. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ СА КОРУМПИРАНИ ДО ДЪНОТО. НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ Г-Н ЖЕЛЯЗКОВ.


08 Март 2021 14:02 | Смях
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Росен Желязков и в Симитли ли е бил, при сричащия депутат.


15 Март 2021 14:42 | 55
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Даниела Савеклиева, въобще да не се показва, че само негативи събират, заради нея. Същата Дана, разцепи ГЕРБ в областта, за нея съществуваха само 10 нейни приближени, които ги лансираше. НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ, ЗАРАДИ ТАЗИ МАЙМУНА
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар