Родовите връзки се намесиха в извънредните избори в с. Струма, БСП, СДС и РЗС отказаха да издигнат кандидати за управник

12 март 2010 00:18   2 коментара   17028 прочита

Дуел ГЕРБ-ВМРО на 13-ти в санданско село

Парламентарно представените партии в 41-то народно събрание БСП, СДС и РЗС пропускат частичните избори за кмет на с. Струма, община Сандански, насрочени за 13 март тази година. За социалистите това се случва за първи път, досега червените издигаха свои кандидати на всички редовни или частични избори, провеждани на територията на общината. Близо 700 са редовните членове на БСП, разделени в 47 организации.

Зам. председателят на социалистите в курортната община Николай Марков не пожела да коментира защо няма да издигат кандидат, но обясни, че е притеснен и това е крачка назад. На поправителните избори за съветници БСП успя да спечели само едно място. Н. Марков сподели, че изборите в с. Струма не са обсъждани и не е наясно защо на пленум или на заседание на общинското ръководство не са дебатирани кандидатури и участието в предстоящите избори.

Общинското ръководство на СДС в Сандански през последните години не издигна кандидат за кмет в редица населени места в общината. Антон Цанев заяви, че сините имаха силен кандидат за кмет на Струма, но роднинските му отношения с кандидата на ВМРО са в основата той да се оттегли. Изборите по селата са родови, а не партийни. Поради тази причини се съобразихме с предложението на нашата структура и предвид малкото време се съобразихме с предложението на нашата структура в селото да изчакаме редовните избори, за да играем със сериозни кандидати, обясни Цонев.

Трайни следи от доброто управление на СДС в селото остави екскметът Йордан Веселински. Въпреки че с. Струма е известно като синия бастион, сега СДС няма да участва в изборната битка. От демократичните промени досега управникът на селото е от дясното политическо пространство.

РЗС на редовните избори издигна свой кандидат, но сега също се отказа от участие.

Както "Струма" писа, на дуел в битката за кмет на селото участват кандидатът на ГЕРБ - Кирил Синански, и на ВМРО - Величка Каталска.


Още за: избори   кмет   партия   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
13 Март 2010 08:00 | !!!!!!!!!!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТОНИ , НЕЯВЯВАНЕТО НА ИЗБОРИ НА СДС Е ЗАЯВКА ЗА ПОЛИЩИЧЕСКО САМОУБИЙСТВО НА СДС !!


16 Март 2010 19:06 | анонимен
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

АЛО,ВИЕ СТЕ ПРОТИВ С.Д. ЗАЩОТО Е ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАН И КАТО О АСТОР,ВАДИ ВСЕЕКИ ДЕН КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ . ПОКАЗА ВИ ,ЧЕ ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ТРЯБВА ДА ПЪЛНИ ХАЗНАТА,ДА ДАВА ПАРИ,НО ВИНАГИ ДА КАЗВА НЯМА .ПРАВИ СМЕТКА НА ВСЕКИ ЛЕВ.ЩЕ НАУЧИ ВСИЧКИ СЛЕДВАЩИ ФИНАНСОВИ МИНИСТРИ КАК СЕ РАБОТИ В И ИЗВЪН КРИЗА ЗАВИСТ И РЕВНОСТ ТРЕСЕ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В БЪЛГАРИЯ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар