Репортерски подробности за споровете около партийна централа на БСП

10 февруари 2010 00:20   6 коментара   17126 прочита
Наемателят на кафе-ресторанта в Червената къща Георги Дончев редовно си е внасял наема
Наемателят на кафе-ресторанта в Червената къща Георги Дончев редовно си е внасял наема


Наемателят на кафе-ресторанта в Червената къща Георги Дончев редовно си е внасял наема

Започва битка за Червената къща в Петрич, ексгубернаторът Вл. Димитров: Д. Атанасов и Д. Капитанов проспаха да подпишат анекс за имота, И. Митушев: Това е атака на ГЕРБ, искат да вземат базата за себе си

Вътрешни неразбории в БСП са причина партията да загуби централата си в южния град, установи репортерска проверка на “Струма”. Заповедта на областния управител Валери Смиленов социалистите да освободят Червената къща до 26 февруари е законна.

Гафът започва през април 2007 година, когато тогавашният червен областен управител Владимир Димитров е изпратил уведомително писмо до БСП - Петрич за неизплатени задължения за наем и анекс за продължаването за договора. Тогава лидерът на социалистите в Петрич Димитър Атанасов не подписал анекса и на 29.07.2007 година договорът за наем с областната управа изтекъл, оттогава БСП заема централата без договор и без анекс, но си изплаща задълженията към областната управа.

Бившият губернатор Владимир Димитров вчера коментира: Доколкото си спомням, поради изтичане на договора предложих на организацията в Петрич анекс за продължаване на наемните отношения. Тогавашният лидер Димитър Атанасов, доколкото знам, не е подписал анекс. Владимир Димитров отрече разпространените слухове, че той е прекратил договора заради влошените си отношения с Димитър Капитанов, който смени Димитър Атанасов на лидерския пост. Атанасов бе сменен на извънредна общинска конференция през август 2007 година. Точно когато е трябвало да бъде подписан анексът, Атанасов и Капитанов, улисани в совалки, единият - за да запази поста си, другият - да бъде избран за лидер, забравили да подпишат анекса. Владимир Димитров на няколко пъти напомнял за това на общинското ръководство, но според други той си мълчал, че няма подписан анекс.

Резилът е пълен, при наличието на областен управител от БСП, какъвто беше Владимир Димитров, при наличието на наш председател и заместник-председател на Народното събрание сме изпуснали да си запазим къщата, бяха вчера коментарите на социалистите в Петрич.

Екслидерът Димитър Атанасов вчера коментира: Никой не ми е предлагал да подписвам анекс. Беше ми направена ревизия от централната ревизионна комисия на БСП. Не бяха открити никакви нередности, всичко излезе точно. Има архиви в БСП - Петрич, които се пазят изрядно, нека се види, че партията си е плащала редовно наема. Щом е изплащала, следователно има подписан анекс. Ако някой го е покрил, да намерят кой е.

Сегашното общинско ръководство на БСП няма нужда от къща в Петрич, защото централата е в село Коларово, откъдето е Капитанов. Той не може да събере хора на партийните събрания по селата и градските квартали, в село Капатово е имало само четирима души, заключи Атанасов.

Завчера изпълнителното бюро на БСП - Петрич се събра на пожар на заседание, на което бе обсъждан въпросът с Червената къща.


Още за: БСП   централа   наем   Още от: Политика

Принтирай статия
6 коментара
10 Февруари 2010 03:28 | ?????
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ИЗГЛЕЖДА МИ 4Е РЕМОНТ НЕ Е ПРАВЕНО ОТ 30 ГОДИНИ НА ТАЗИ БАРАКА


10 Февруари 2010 06:41 | Бездейсвието е също наказуемо !!
Оценка:
-15
 (
21
 гласа)

ГОСПОДИН СМИЛЕНОВ,ЧЕТРИ МЕСЕЦА СЕ ЛИГАВИТЕ С ЕДНА ЕЛЕМЕНТАРНА ПРОВЕРКА !!
МЪЛЧАНИЕТО ВИ И ПО ТОЯ СЛУЧАЙ Е ПОДИГРАВКА С ХОРАТА ОТ САНДАНСКИ !!
“Жалбите за злоупотреби от страна на Никола Малчев са получени в Областната администрация”, потвърди пред Дарик зам.-областният управител Георги Баханов. Той обаче отказа да коментира конкретни факти, тъй като специализираната проверка на всички документи все още не е приключила.


10 Февруари 2010 07:11 | !
Оценка:
-7
 (
27
 гласа)

господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с.Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !!
Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !!
ЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!!??

За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!


10 Февруари 2010 07:53 | .
Оценка:
0
 (
24
 гласа)

В разговорен смисъл престъпление е онова деяние, което е явно несправедливо, и санкционирано от обществото за противоправно, недопустимо и противоречащо на моралните очаквания за дължимо поведение. В общ смисъл престъплението е действие /бездействие/, което нарушава материалния/ите/ наказателен/ни/ закон/и/ и подлежи на наказателно преследване


11 Февруари 2010 15:42 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

В резултат на между-селските войни в БСП в община Петрич тази партия-столетница е на изчезване. Вече никаква къща не им трябва и на най-заклетите активисти на БСП в Петрич. Центърът на партийната дейност се измести по селата и най-добре е, централата да е в с. Коларово, докато председател е великият вожд Капитанов. След неизбежен неговия провал - в друго село, и т.н. Все пак в община Петрич има 60 села. Докато стигнат до Богородица, Донско дабе и Кукуряхцево...


12 Февруари 2010 09:38 | багер
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тази червена къща,трябва веднага да се обеззарази от чумата населявала я толкова дълго врем.След това,трябва да се викне и поп,да изгони дяволите населявали я толкова врем,..а и оджа да мине,..те червените кравопийци и турските калакоджури се събраха,вертеи да правят.А ако се бутне ще е на-добре,заразата червена само така ще се спре.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар