Ремонтират покривите на сградите на Дома за стари хора в Разлог

01 октомври 2012 16:00   3 коментара   7728 прочита


Община Разлог изготви и защити проект пред Фонд „Социална закрила” за основен ремонт на покриви на „Дом за стари хора” - Разлог. Общият размер на бюджета по проекта е 23 757 лв. Планирано е извършване на основен ремонт на покривите на двете сгради на Дома, с което ще се създадат условия за безопасна среда за живеене на възрастните хора, запазване целостта на сградите, стаите и оборудването в тях и възможност за по-добра социална реинтеграция и социализация, съобщават от Община Разлог.

В проекта са заложени дейности, свързани пряко с ремонтните работи по покривни сгради като: демонтаж и сваляне на керемиди; разваляне на неплътна дървена обшивка под керемиди; демонтаж улуци; демонтаж водосточни тръби; демонтаж на обшивки и улами от поцинкована ламарина; частична подмяна на дървена конструкция за покрив; доставка и монтаж на нови улуци; водосточни казанчета и тръби; доставка и монтаж на нови керемиди; подпокривно полиетиленово фолио; покриване била и ръбове с капаци; доставка и монтаж на снегозадължащи елементи; очукване и направа на нова вароциментова мазилка по комини и др.

Проектът е насочен към създаване на възможно най-добри условия и качество на живот на възрастните хора, които са настанени в Дом за стари хора в Разлог. Дейностите по проекта започват през месец октомври и ще приключат в края на ноември.

източник: dariknews.bg


Още за: проект   ремонт   покриви   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
02 Октомври 2012 09:27 | кирил
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво. Дома за стари хора е един от най-рано откритите в областта и винаги е поддържан добре. Общински съвет Разлог може да служи като пример за подражание за отношението си към самотните хора настанени в институция.


02 Октомври 2012 20:59 | а
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

да е жива и здрава там началничката. иначе покрива го правиха преди години на татрски циганите от симитли и дупница. по бързата процедура за много добри пари. сега да питам ле кой е печелил ремонто?


03 Октомври 2012 08:20 | ???
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

горния- ене недей пита де. зне се. малко по културно. моля. ако ви е много зор разходете се до там.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар