Референдуми по ключовите въпроси на общината ще организират в Дупница

07 юли 2012 00:08   10 коментара   7305 прочита
Ив. Константинов
Ив. Константинов


Ив. Константинов

Първия насрочват през август

Дупничани ще решават важните за града въпроси чрез обществено допитване, обяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов. В специално обособени пунктове пред комисия от поне трима представители на различни политически партии хората ще гласуват първо за символ на града. Втората важна тема е кои дупничани заслужават да бъдат отбелязани в бъдещата "алея на славата". Всеки ще може да даде своите номинации за бележити съграждани, изявили се в различни области, като икономика, спорт, култура и др. С гласа си местните жители ще определят и дали да бъде изграден втори пазар на по-удобно място. Имащите право на глас ще изразяват позицията си, като приложат и личните си данни. Най-подходящото време за провеждането на местен референдум според дупнишките управници е август, когато в града се завръщат и множеството емигранти.

10 коментара
07 Юли 2012 00:40 | Радост
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Вие в кой свят живеете, това ли са най-важните въпроси за града? В момента най-наболелия проблем за Дупница и цяла България е бедността, безработицата. Хората няма с какво хляба да си купят символи ще ги интересуват. Хайде слезте на земята, ако ли не -
СТЯГАЙТЕ БАГАЖА И ДИМ ДА ВИ НЯМА.


07 Юли 2012 06:09 | хахаха
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

въпросът за пазара е подпъхнат на трето място за да не прави впечатление, но той е основния


07 Юли 2012 07:38 | Редно беше
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

да попитате дупничани дали да разкопавате здраво направени улици и площади, или вече да заривате разкопаните и да преминете на тези, които отчаяно се нуждаят от ремонт. Никой от общинска администрация не е дошъл да види състоянието на улиците "Княз Ал. Батенберг", "Велико Търново" и " Бузлуджа". И най- вече начина, по който се отстраняват авариите от В и К дружеството ви.


07 Юли 2012 08:00 | профи
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

за всичко е мара втасала - та стигнахме и до референдуми, щото иначе няма как да стане на нашето;)))


07 Юли 2012 08:34 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дупница си има своя РЕФЕРЕНДУМ. Той не беше нито за символа на града, нито за други идеи на килограм. Лошо домашно възпитание на Константинов и компания, ако го имаше, то и идейте биха били други. Жалко.


07 Юли 2012 08:44 | Карабибер
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Юнион-Ивкони не беше ли фирма на ДуПаСе?


07 Юли 2012 09:58 | Масленков
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Като гражданин на Дупница бих се включил в референдум на тема дали да има или не жилища за "социално слаби хора" на мястото на бившите казарми. Това е наистина важен за всички дупничани въпрос. Аз казвам категорично "НЕ". Моите доводи са, че тези жилища ще се напълнят с хора които са пришълци в Дупница от цяла югозападна България. В болшинството това са хора от малцинствените групи, които водят след себе си увеличение на криминалната и битова престъпност, слабо образовани и нежелаещи да се интегрират. Всичко това ще доведе в бъдеще до етническо и социално напрежение. Вече се виждат и първите признаци, а именно масовите набези на цигани от "Гиздова махала" в близките квартали ж. к. "Бистрица" и кв. " Бешика".
За "символ на града" не е необходимо да има референдум, а конкурс и дупничани да гласуват за най-добрия проект. За "алея на славата" е необходимо само общинско решение, къде да бъде построена, защото това е добра идея и всеки ще гласува с "да". Да включат обаче в обсъждането и "б


07 Юли 2012 12:40 | Масленков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да бъдат включени обаче в обсъждането и "братя Галеви", които са и почетни граждани на Дупница ако не се лъжа. Тук "вота" на дупничани обещава да бъде много интересен.
Относно местенето на пазара на бившата автогара !? Ами този имот е частен. Какво се е загрижила общината какво ще има в/у частен имот. Или гледат да осигурят дългогодишен наемател на собственика на имота?! Ако е така, то какво печели общината. Другото което може да се направи по въпроса самия собственик на бившата автогара е да постри пазар и ако предлага по-добри условия на търговците то те сами ще се преместят, но може би въпросния собственик на бъдещия пазар не искат да има конкуренция в лицето на сегашния общински пазар!?


07 Юли 2012 15:20 | До Масленков
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Да те светна Новия пазар няма да е на старата автогара защото както сам казваш терена е частен, а ще съсипят градинката пред автогарата -тя е общински терен. А на мястото на старият пазар имат намерение да направят зеленчукова борса. А познай на кой?


07 Юли 2012 17:40 | Дани
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

НА СТОЙЧО МИЛЕВ, БАЩА НА НЕГРАМОТНИЯ УПРАВНИК ОТ ДУПНИЦА ГОТВЯТ ПАЗАРА ЗА БОРСА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар