Разклатиха се устоите на БСП Петрич! И червените ветерани скочиха: Искаме оставки и спешна финансова ревизия на ръководството!

09 октомври 2017 13:37   10 коментара   10745 прочита


Партията е в будна кома, нужни са спешни действия, твърдят Ангел Иванов и Максим Илиев! Димитър Капитанов предаде партията.....

След като миналата седмица младежите на БСП в Петрич скочиха с искане на оставки на ръководството на столетницата в южния град, днес ни потърсиха ветераните от БСП-Петрич Ангел Иванов и Максим Илиев, според които оставката на Йорданка Атанасова е задължителна.

"Партията трябва да се събуди от дълбокия сън, в който се намира. Забелязва се една пасивност и липса на активност, или "бутане на проблемите в чекмеджето", което обаче дълго време вече остава не отворено. Хората очакват активна дейност от партийното бюро и общинския съвет. Има изключително много наболели проблеми, които остават неразрешени., каза Максим Илиев:

Според него местната структура на БСП е в пълна пасивност. Тази пасивност, летаргия тревожи огромна част от членовете на БСП, симпатизанти и съратници. Местното ръководство спешно трябва да започне да работи в интерес на партията, или да подаде оставка като си освободи местата за по-млади, активни и надеждни хора, който могат да изведат партията на почетно място в Община Петрич., каза още Илиев.

Ангел Иванов отбеляза, че след последните местни и президентски избори местното ръководство на партията не е излязло с абсолютно никаква позиция в медиите по отношение на настоящото управление, както и за Народното събрание, а и за политиката в страната.

Именно затова ветеранът Ангел Иванов зададе въпрос: Защо БСП няма позиция като обществен орган? Защо от ръководството не създадат младежка организация? Според него е занижена ролята на ветераните в общината, не съществува работа с жените, реално няма изява пред обществеността и в медиите.

Случи се и нещо, което не знаем как да коментираме, действията на общинския съветник от БСП Димитър Капитанов, който преди няколко дни влезе като секретар на новосформираната група "Обединение за Община Петрич". Действията на Капитанов са оттегляне от е от БСП и приемане на други принципи на управление. Това не е морално, предателство е, защото отхвърля принципите на партията"- каза Максим Илиев.

Къде беше Д. Капитанов в продължение на 2 години от както е съветник?

Те имаха и още едно питане, но този път към ОбС-Петрич: Законно ли е, когато човек е в болничен да взима отношение и съответно да гласува по сериозни за обществото въпроси? Видно бе, че двамата ветерани са силно огорчени от случващото се в БСП Петрич. Те поискаха спешна намеса на Позитано, от където да бъде изпратена работна група, която да извърши пълна финансова ревизия на партията и се вземат спешни мерки за изваждането и от състоянието на будна кома.

Анита Георгиева


Още за: оставка   партия   структура   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
09 Октомври 2017 14:45 | Еньо
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Всичко е вярно. Оставка. Стига да храниме Капитанов. Ненаядоха се.


09 Октомври 2017 15:36 | Ветеран Камена
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Много точно, в Петрич БСП е пълен провал. Къде е Нинова да види как не се работи нищо тук. Кога, ще поиска сметка на тези ръководители, които се гаврят с народа. Ако не се вземат мерки БСП загива, като партия в Петрич!


09 Октомври 2017 16:17 | Старчево
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Питайте Атанасова и Капитанов дали в Старчево има организация. Питайте дали са дошли един път в района. В цялата община няма една организация, а помня преди няколко години тук само имаше 60 човека организация и повечето бяха млади хора


09 Октомври 2017 16:42 | Завръщането на джадаите
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Лани Уважаемият Бай Ангел се беше оттеглил от активната политика. Ако се оттегли още веднъж ще бъде за 4-ти път. Беше предал управлението на партията в млади хора с чисти ръце и хладен ум пълни с идеи, обаче нещо нв вървят нещата. Младите не вярват на 100-летницата, гримирала се като 26-год млада невеста. Има един начин младите да тръгнат след вас: Върнете парите и привилегиите получени от БКП и започваме на чисто. Падна СССР и идеи няма.. Сега келепирът идва само ако си в, или около днешната управляваща партия, но местата вече са заети. Всеки ден гедам CNN: Изригне ли Йелонстоун и закрие с пепеляк 26 от 51, Управляващите губят подкрепа и идва ред на младата партия със 100 годишен опит. А тоя какъв беше . ..питанов само Фърля брАшно и прай мЪгла. разжалвайте го вече на редник от запаса. Позори Партията пред лицето на Класовия враг. Срамота! Болен пък гласува! Блажи през пости! Болен здрав носи! Партията да свика квартален Консорциум по казуса и да гласува пичимийчмънт


09 Октомври 2017 17:59 | Корнел
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

БАЙ АНГЕЛЕ КОЛКО И ИСТИНА ДА ГОВОРИТЕ ТЕЗИ ХОРА СА НАГЛИ ТЕ ЗА МОРАЛ НЕ СА ЧУЛИ .НЯМА СМИСЪЛ ДА СИ ХАБИТЕ НЕРВИТЕ ПРОСТО НЕ ГЛАСУВАИТЕ ЗА БСП И КАТО СПРЕ КЕЛЕПИРА ТЕ САМИ ШЕ СИ ТРЪГНАТ


09 Октомври 2017 19:59 | Байко
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Ум царува, ум робува, ум патки пасе. Вие двамата изберете кое от трите сте.


09 Октомври 2017 20:43 | Атанаска
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Бсп вчера на частичните избори отново загуби катастрофално от герб. Такива като Капитанов и Атанасова ги има навсякъде и докато не ги изметат от партията все така ще е. С такива като тях Бсп не може да е алтернатива на герб.


09 Октомври 2017 21:15 | $$$
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В тая кефалия никаква партия не върви. Всеки, който не е вече в ръководството започва да прави кал на настоящото ръководство. И БСП не е изключение...


09 Октомври 2017 22:09 | Нинов
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Всички партии в Петрич вървят напред само бсп върви назад но с това ръководство и толкова е много. Оставка трябва и бсп ки тръгне напред


10 Октомври 2017 09:26 | ПЕТЪР
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

До кога този Ангел Иванов ще плете интриги. Още по времето на любимата ни партия той беше най големия интригант в Петрич. Винаги приближен на първите в град. В Петрич никой не го обича. Човек без никакъв авторитет и морал. Ето ще ви заявя че много хора заради него не искат и да чуят за БСП. Боли ме че точно в тази партия заради такива като този човек винаги ври и кипи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар