Районният прокурор Ив. Василев получава ли пари от общината, отваря ли чадър над хора от властта, с какво е платил пищния коктейл в “Континентал”

20 януари 2010 00:20   1 коментар   16072 прочита

М. Попов поиска отговори

Неудобни въпроси повдигна съветникът юрист от “Атака” в Дупница Милен Попов на официална пресконференция по повод отказа на прокурора Ивайло Василев да образува наказателно производство срещу председателя на ОбС Явор Тодоров. М. Попов попита: Получава ли пари прокурорът от Районна прокуратура - Дупница Ивайло Василев от община Дупница в качеството си на председател на шахматен клуб “Дупница”, получавал ли е пари от касата на общината за организиране на пищния коктейл в ресторант “Континентал” и издаването на книгата си “Спомоществователи” прокурорът? Как да си обясняваме безумните му мотиви, свързани с отказаха за образуване на наказателно производство срещу председателя на Общинския съвет Явор Тодоров по сигнал за попълване на документи с невярно съдържание? Истина ли е, че поддържат лични приятелски отношения? Защо, ако всичко до тук е вярно, не си е направил отвод от преписката?

Проблемът за отсъствията и присъствията на общинските съветници беше поставен на вниманието на прокуратурата от Милен Попов през ноември миналата година по повод манипулирани според него възнаграждения на общинските съветници. Ще поискам обвинители от Върховна касационна прокуратура да се запознаят с работата на прокурорите в Дупница и Кюстендил. Интересното в случая е, че сигналът ни до Кюстендилския окръжен съд попада в ръцете на прокурора Владимир Мицов, който се прочу с безкрайното производство срещу кмета Атанас Янев по сигнал за източване на средства от общината чрез двама общински съветници - баща и син от ГЕРБ и движение “Нашия град”, собственици на фирма “Тоби”.

Повече от година случаят е в неизвестност. Освен това ще питам, както мои предшественици направиха, Върховния административен съд може ли магистрат да бъде в управителния съвет на юридическо лице с нестопанска цел, какъвто е случаят с прокурор Ивайло Василев, който оглавява шахматен клуб “Дупница”. Ще обжалвам решението на Ивайло Василев, но не в Кюстендилски окръжен съд, тъй като вече сме информирани за близките отношения на прокурори от Окръжна прокуратура с ръководството на община Дупница, като последният случай беше протоколиран в доклад на Висшия съдебен съвет, в който се казва, че прокурор от Окръжна прокуратура - Кюстендил е в родствени връзки с хора от ръководството на община Дупница, заключи Милен Попов.

Председателят на Общинския съвет Явор Тодоров поиска думата веднага след пресконференцията, за да обясни отношенията на общината с прокурора Ивайло Василев: Общината не е спонсорирала купон и книгата “Спомоществователи” на прокурора Ивайло Василев. Що се отнася до спонсорството на шахматен клуб “Дупница”, на който той е председател, да, отпускана е субсидия, както за този клуб, така и за всички останали на територията на Дупница. Всички клубове са получавали пари не само за миналата, а за по-миналата година, но тези пари не са отивали за прокурор Ивайло Василев, а за заплата на треньора и децата. Какво общо имат тук добрите ни отношения не само с прокурора Ивайло Василев, а и с толкова много хора в Дупница.


Още за: М. Попов   ОбС   Я. Тодоров   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
20 Януари 2010 21:13 | До М.Стойнев
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Как с какво е платил????С пари.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар