Р. Тасков готви преврат срещу Албина Анева и Св. Зашев, самопредлага се за зам. шеф на ОбС

18 септември 2009 00:20   4 коментара   52689 прочита
Р. Тасков
Р. Тасков


Р. Тасков

Съветничката-адвокат: Морално ли е бизнес съдружници да са заедно и в председателския съвет, и в местната власт?

Драматичен раздор се разигра в парламентарната група на коалиция “Граждански съвет за Благоевград” /ГСБ/, Движение “Нашият град” и от стр. 1 “Камара на експертите”, които имат петима съветници в ОбС - Благоевград. 10 дни преди сесията на местния парламент, която е насрочена за 26 септември, лидерът на ГСБ Радослав Тасков депозира при председателя на Общинския съвет Костадин Хаджигаев предложение, в което настоява адвокат Албина Анева от неговата парламентарна група да бъде освободена от председателския съвет и на нейно място да бъде избран той. Тасков иска още една изненадваща рокада - на мястото на избрания за областен управител Валери Смиленов от ГЕРБ за председател на Комисията по образование и вероизповедания да бъде избрана съветничката от ГСБ Василка Колчева. Изненадващото в това предложение е, че заради него Тасков декларира готовност смятаният доскоро за негова дясна ръка Светослав Зашев да бъде освободен от председателското място в Комисията по бюджет и финанси. Формално последната смяна е аргументирана с приетото от съветниците квотно разпределение на шефските места в комисиите. Според него коалицията между ГСБ, Движение “Нашият град” и “Камара на експертите” има право на председател само на една комисия.
Исканите промени станаха причина в средите на ОбС да се заговори за тежък лидерски конфликт в коалицията. Факт е, че Тасков с предложението си практически маха от възлови постове в местния парламент не просто двама съветници, а лидерите на двете от съставните на коалицията формации - Светослав Зашев на Движение “Нашият град” и Албина Анева на “Камара на експертите”. С това действие реално коалицията престава да съществува.
Радослав Тасков твърди, че няма личностен конфликт с никого от двамата. Ето какво заяви той: Смятам, че в лицето на Албина Анева нямаме добро представителство в председателския съвет. Нужна ни е по-добра ефективност и координация. Случаят със Зашев е от друго естество. Нямаме право на повече от едно председателско място в комисия, а след напускането на Смиленов виждам шанс да оглавим една от най-важните комисии - тази по образованието. Колчева е с над 20 години опит в сферата на образованието и смятам, че ще е много полезна. Ако колегите в ОбС преценят, че Зашев може да продължи да е председател на комисия, нека му гласуват доверие. Не се притеснявам от разцепление на нашата парламентарна група, а и досегашната практика показва, че при гласуванията групите нямат особено значение.
Вчера Албина Анева и Св. Зашев не скриха изненадата си от предложението на Тасков. Ето какво казаха двамата пред “Струма”.
Албина Анева: За смяната ни в Общински съвет - Благоевград, съответно като председател на Комисията по бюджет и финанси и заместник-председател на Общинския съвет, аз считам, че искането на г-н Тасков трябва да се разгледа като предложение, което е направено от един общински съветник, а не от лице, което се афишира като председател на група общински съветници на коалиция “Граждански съвет за Благоевград”. Прави впечатление, че предложението му е направено на бланка на сдружение ГСБ, което е неправителствена организация и няма нищо общо с местния парламент. В действителност Тасков никога не е избиран за председател на нашата група съветници.


Още за: Р. Тасков   ОбС   А. Анева   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
18 Септември 2009 10:22 | Избирател
Оценка:
29
 (
87
 гласа)

Не е морално съдружници да са заедно и в председателския съвет, и в местната власт.Както и мъж и жена в една митница,сечейтва в съдебна власт и т.н.Тази практика,да работят на едно място уж,не трябва бъде, а пак се прави.В някои български семейства и двамата родители са без работа,а в някои държавни служби са семейщини.В Църквата също има семейщини.Това трябва да се прекрати и за това са отговорни и задължени новите власти.


18 Септември 2009 14:40 | друг избирател
Оценка:
79
 (
103
 гласа)

Браво,много добре го написахте.Най-вече в съдебната власт.Срамота!!!!!!!!


18 Септември 2009 22:21 | evа
Оценка:
31
 (
53
 гласа)

какъв преврат бе хора та нали тасков ги направи тези съветници.за какви партии,не знам за какво се говори.зашев е най-корумпирания тип който съм виждала,и все се оправдава с някой друг висшестоящ,сега твърди че работи за кмета паскалев,и проси пари от различни хора за сметка на кмета.заради такива като него на паскалев му излезе име че взима пари


19 Септември 2009 11:34 | Изберател
Оценка:
-43
 (
67
 гласа)

От кого търси пари,кажете,да му направят клопка,ако това е вярно?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар