Пуснаха слух за нов конкурс за магистрат №1 на Пиринско, тричленната комисия от ВСС представя доклада си за корупция и конфликт на интереси в съдебната система на 20 януари

14 януари 2010 00:10   3 коментара   16793 прочита
Б. Сукнаров
Б. Сукнаров


Б. Сукнаров

Вчера радио “Дарик” пусна новината, че се обявява нов конкурс за административен ръководител на Окръжен съд - Благоевград, но тя бе отречена от ВСС. Както съобщи в. “Струма”, нов конкурс е една от възможностите за решение на кадровия казус. Това обаче засега не е факт. Тричленната комисия, назначена от Висшия съдебен съвет за проверка на сигнали от магистрати и публикации в медиите за корупция и конфликт на интереси в Окръжен съд - Благоевград, ще представи на 20 януари на заседание на висшите магистрати резултатите от анкетата.

Комисията в състав Божидар Сукнаров, който е член на комисията по професионална етика и борба с корупцията, Капка Костова и Галина Захарова, както “Струма” писа, извърши две проверки в Благоевград и изслуша 11 магистрати от Пиринско. Сигналите, които разследваше, са свързани със скандала, избухнал в средата на миналата година, когато полицията иззе съхранената в компютрите на радио “Дарик” информация, съдържаща заплахи за живота и сигурността на председателя на Окръжен съд - Благоевград Красимир Аршинков. Целта бе да се разкрият авторите на публикуваните в сайта заплахи срещу фамилия Аршинкови. След проверката стана ясно, че отправената заплаха срещу Аршинков гласи: “Уважаеми председателю, не се разхождайте неглиже в Банско, защото незнайно как може случайно да ти се стовари от небето тухла или керемида...”

Месец и половина след хайката за интернет заплахи срещу семейството на магистрат №1 Красимир Аршинков нов скандал разтърси храма на Темида в Благоевград, след като съдия Петър Узунов, брат на председателя на Районен съд - Сандански Димитър Узунов, бе набеден, че отправя обиди срещу Аршинкови от личния си компютър. Все още не е ясно кога ще бъдат разгледани и дали ще бъдат гласувани кандидатурите на претендентите за поста председател на Окръжен съд- Благоевград, за който се кандидатираха Кр. Аршинков и Д. Узунов


Още за: конкурс   ВСС   слух   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
14 Януари 2010 14:48 | ???
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Браво на Дарик
Това може би е най-правилното решение,като се допуснат кандидати и от други
съдебни райони,
ЧЕ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СА САМО ДВАМА?


14 Януари 2010 20:03 | Stoni
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

http://stoni.blog.bg/biznes/2009/10/21/prestypleniia-ot-quot-magistrati-quot.420076
А това тук защо не се коментира и пише във вестниците...???
От проверката на това ще се решава дали има реформа и желание за такава в съдебната система ...това искам да видя и това иска да види и френския посланник и комисията в ес и други международни инстанции за да деблокират спрените пари, които се крадяха като че ще свършва света.
Ако не се реагира и не се открият и осъдят виновниците за това парички ням да има. Това ще е направо жестоко за вас в условията на криза и никакво производство и почти нищо за износ. Освен това гастербайтерските спират..спират и влизането на пари от имигрантите в помощ на родители и близки..
Помислете си добре и избирайте сами кое е по трудното...да се справите с мафията и мафиотското във вас или с мизерията и глада.


29 Януари 2010 21:18 | Мирчо Люнгов
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Май че прекалих из другите няколко блога. Уважавал съм винаги позициите Ви без да Ви познавам заради трезвия Ви разсъдък и умението да се избъзикате с лицемерите Мисля, че битката едва-едва е започнала, защото докладът, макар и на толкоз много страници- не коментира гафовете със конкретните съдби на конкретните хора. Аз и Дошков найстина си стягаме багажа заа Брюксел- не с компроматите, а с безумните тълкувания на казусите в съдебните решения с.р. Но малкото добро е повече от многото лошо!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар