Първа предизборна пресконференция на БСП в града на барикадите

02 март 2010 00:16   10 коментара   15239 прочита
Съветниците от БСП Станислав Павлов, Асен Башленски, Кирил Ангелов, Иван Ибришимов и Крум Чивиев /отляво надясно/
Съветниците от БСП Станислав Павлов, Асен Башленски, Кирил Ангелов, Иван Ибришимов и Крум Чивиев /отляво надясно/


Съветниците от БСП Станислав Павлов, Асен Башленски, Кирил Ангелов, Иван Ибришимов и Крум Чивиев /отляво надясно/

Червените отказаха да подкрепят Ат. Янев за нов мандат, прехвърлят 4-милионния “горещ картоф” парк “Рила” и гласят необвързан с групировки кандидат за кмет

Новото обвинение, повдигнато срещу кмета на Дупница Атанас Янев, за сключване на неизгодна сделка с бившия лидер на ГЕРБ - Дупница Крум Милев и баща му, съветникът от движение “Нашия град” Стойчо Милев, нас, в БСП, не ни вълнува. Подобни обвинения заслужава всеки един от предишните кметове, защото са сключвали подобни анекси. Има съдебни органи, които ще преценят що за управленец е кметът Янев, ние като политическа партия не сме органът, който ще даде оценка за поведението му, обяви на официална пресконференция вчера лидерът на БСП Кирил Ангелов.

Той обяви, че усилията на партията след съботната общинска конференция са изцяло насочени в посока участие в местното самоуправление във връзка с предстоящите местни и президентски избори през 2011 година. За първи път Ангелов се разграничи от позицията на социалистите Атанас Янев да бъде издигнат за втори мандат. Той даде да се разбере, че предложението да се подкрепи Янев няма да дойде от него. Ако някой го предложи, ще го подложим на обсъждане, каза Кирил Ангелов и обяви категоричната си позиция против строителната политика на кмета и по-специално изграждането на градски парк “Рила”. За много хора строителството на парка може и да изглежда хубаво и добро, но за мен не е така.

Не одобрявам строителните действия на кметската управа, за мен паркът в предишния си вариант беше много по-хубав. Не знам дали инвестираните над 4 милиона лева са оправдани. За мен паркът вече не е парк, а някаква нова форма на градско съществуване, но е далече от природата. Той не е зеленият оазис, който беше. Но най-лошото е, че има опасност да не бъде завършен. Затова ние, общинските съветници от БСП, гласувахме да бъдат отпуснати средства от бюджета за дострояването му. Сериозен пропуск са и неасфалтираните улици в Дупница, което бе част от предизборните обещания на БСП.

Не сме най-умните и най-принципните, но най-важното за нас са проблемите на Дупница, а те нямат политически цвят. Партнираме с кмета Атанас Янев, за да се подобри животът на всички жители на града, добави общинският съветник Асен Башленски.

Председателят на групата съветници Станислав Павлов подчерта: Кметската управа изпълнява приоритетите на БСП, залегнали в предизборната ни програма. Затова подкрепяме кмета. Приемам критика, която е почтена, но не и празнодумство на хора, които няма с какво друго да впечатлят, каза Кирил Ангелов по повод атаката на Първан Дангов и Светлана Войнова на конференцията. Проблема “Дангов” сме го минимализирали и по никакъв повод ви моля да не ми задавате въпроси, повдигнати от него, забрани лидерът на журналистите. Политика се прави с инициативи, а не със заяждания и обиди, затова съм завел и граждански иск в местния съд срещу Първан Дангов, обясни общинският съветник, лидер на младежката организация, стоматологът Иван Ибришимов.

Съветникът Георги Пехливански каза: Парк “Рила” е от 100 декара. 4 милиона лева за направеното благоустрояване е нормална цифра. По-важното в момента е да намерим частен инвеститор, тъй като парите на общината свършиха. Така че предложението на кмета за трансформирането на собствеността от публична в частна на площта на парка за мене е приемливо, каза Георги Пехливански и уточни: Имиджът на Дупница ще бъде измит на следващите избори, когато БСП ще издигне за кмет честен човек, необвързан с групировки. Само така може да се върне авторитетът на града. БСП има ресурс и ще го докаже, заключи Пехливански.


Още за: БСП   Ат. Янев   съд   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
02 Март 2010 07:18 | Judge
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

айде бе Пехливански, ние искаме парк Рила да си е на дупничани а не частен, защото частен инвеститор какво значи според теб?Аз давам парите аз казвам какво и за какво да се ползва и кой да го ползва, защото това е частната собственост.Хайде стига с тия наколенки на консултантите бе.


02 Март 2010 08:02 | men
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Това са наглите от Дупница,които сега се дистанцират от "лошите" за които ,събираха подписи за мажоритарните им кандидати от едно близко село.На центъра в една палатка.


02 Март 2010 09:15 | шменти капели
Оценка:
20
 (
30
 гласа)

присъединявам се към коментара на "мен"
както и към този на Judge
А пък този кмета и зам. кмета като куфари ги возят в G-класите. Поне се крийте бе, мишкари !!!!!


02 Март 2010 09:33 | Синджир
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Иван Ибришимов най-големия хайдук ще издига честен кмет на Дупница? Тези червени отрепки дето лижат задника на Галевите и на Янев нямат сурат да говорят. Скриите се помияри такива!


02 Март 2010 11:21 | ?
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Дано, дано този път хората преценят разумно, за кого да дадат гласа си.....


02 Март 2010 14:56 | ред
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Добре бе червените лоши, ОК.
Къде са спечелилите изборите ГЕРБ съуправляващите им СДС-ДСБ-АТАКА
те как се държат с консултантите и консултираните?


03 Март 2010 21:27 | Цветан Ц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Та те са едни и същи бе РЕД . Баламосват народа с разни обешания а след това заедно крадат и лицемерничат че работят за доброто на народа и дупница а същност работя за собствения си джоб и то до гроб. За това и са заедно по всички збирки заедно пият ядат и със секретарките спят а наи накрая постата делят и се подкрепят белким са по дълго на власт и гепят колкото се поже повече , пък бедния и гладен гражданин кучета го яли , ще се сетят пак за него покраи изборите , продават своите избиратели така както продадоха и ВЕТЕРИНАРЧЕТО защото не им даваше да крадат както Иванчо Ибришимов се опита да гепи хижата в панишище и постоянно снасяше на консултантите докато доидат на влас в предизборната къмпания , та като доидоха на власт му я дадоха , на неговия добър приятел кацов пък дадоха снабдяването на хляб на всички децки грдини и соцеални гриж като цената на хляба е 2 пъти по висока от другите предложени ,така и на баща и син милеви скъпите зеленчуци по същата схема тровят децата ни .


03 Март 2010 21:34 | Цветан Ц
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ПРОДЪЛЖЕНИЕ: та по горните също са много добри приятели с плешивия плейбои на Марийка Чо.(Иван Ибришимов ) като всички са в кюпа на интересчиите . За тях няма партии и компаниии важното е да има за гепене и те са там . Надявам се с това да си разбрал кам стоят нещата в ЗОНАТА НА ЗДРАЧА І (дупница).--------'' РЕД ''


04 Март 2010 14:48 | Консултант
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да питат консултантите, които имат само една гънка в мозъка, за да пазят с нея равновесие. Парка с големия мост за на никъде и сцената с автомата за кафе са най-интересните проекти. От там май доста пари се пооткраднаха, други се изпраха, имиджът на Галевци се подвдигна въобще всичко върви по мед и масло в нашия роден град!?!


05 Март 2010 22:00 | aaaa?
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Парк "Рила" е една бетонна пустиня! Колко пари откраднаха Галеви, Янев и компания - брой нямат. Можеше само да се почисти, да се укрепят някои места и да продължи да е един зелен оазис за дупничани! А сега искат и да го харижат на "частен инвеститор"! То бива крадене, но такова като тяхното няма аналог! Ако трябва ще спим там, но не бива да им разрешаваме да го направят! ЕЙ, ДУПНИЦА, СЪБУДИ СЕ!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар