Провал на задкулисието в ОБС Благоевград! Пазарлъците продължават! ПП ГЕРБ и безукорната пледоария на адв. Албина Анева спасиха Андон Тодоров на председателския пост /Видео/

12 юни 2020 12:59   51 коментара   24161 прочита


До следващата сесия в края на месеца "много вода ще изтече", запознати коментират, че с гласуването си ОБС бетонира Тодоров на поста му

Предложение на Кирил Илиев от ПП ГЕРБ и правно аргументирана реч на адв. Албина Анева спасиха председателския пост на шефа на ОБС Андон Тодоров, обсъждан днес на извънредна сесия на местния парламент. Илиев поиска от ОБС да отложи гласуването за смяната на Андон Тодоров за следваща сесия, с което изненада наточените за скоростно  детрониране на Тодоров общински съветници и кметска администрация. 

Изненадващият ход на герберите се оказа успешен и съветниците приеха отлагането, с което удължиха времето на пазарлъците за председателския пост. Резултатът от днешната интересна сесия бе неочакван за враговете на Тодоров, предвид договорките, които от дни вървяха в общински съвет и общинска администрация. и убедеността, че с "любезното съдействие" на по- голяма част от съветниците и екипа на кмета Румен Томов, че ще успеят да освободят председателският пост за други набелязани съветници.

Наши проучвания установиха, че столът на Тодоров наистина бе застрашен, тъй като противниците му бяха повече от симпатизантите до вчера, обаче днес се случи друго. Май се оказа, че местните парламентаристи едно кроят друго става, а задкулисието на някои от тях лъсна с пълна сила. Задкулисие, което беше характерен белег на местните избори през 2019-та година, когато падна кметът на ГЕРБ Атанас Камбитов.

Разбира се адмирации заслужава и силната пледоария на адвокат Албина Анева ,която вероятно е повлияла на решението на съветниците да отложат предсрочното прекратяване на правомощията на Андон Тодоров. Анева с правни аргументи и железна позиция обори предложението на Калоян Ханджийски, стъпил на чл. 24 от ЗМСМА в искането си за сваляне на Тодоров. Анева обяви намерението като противозаконно, като пред "мъжете" в залата искрено каза, че тя не питае топли чувства към Тодоров, но като адвокат е длъжна да спазва и съблюдава законността в общинския съвет.

Анева разби илюзиите на "революционерите" в общинския съвет, заявявайки категорично, че не вижда причини в тежката обстановка в момента в града, да се сваля и общински председател. " Не съм чула в залата на ОБС някой да се оплаче от работата на председателя, да има внесени жалби срещу действията му, изведнъж Ханджийски излиза с предложение.

Приемам го като негова лична оценка, каза Анева и апелира към общинските съветници за мъдрост при вземането на подобни сериозни решения. Изказването и бе подкрепено от няколко от съветниците.

С принципна позиция около правенето на политика се изказа Ясен Неделчев от Глас Народен, който заяви, че подобни важни решения не се вземат с лека ръка и току така, без да изразява подкрепа в една или друга посока, а Цв. Балабанов защити убедително съпартиеца си Андон Тодоров, критикувайки остро предложението на Ханджийски  

После дойде и предложението на ГЕРБ за отлагане на решението за следващата сесия в края на месеца. Съветниците го приеха с мнозинство и така Тодоров се спаси на поста си. с гласовете на ГЕРБ, БЗНС "Ал- Стамболийски на Рашко Динков, ПП МИР, АБВ - Кирил Ваклинов, Глас народен, ПП Партия на Зелените и ДПС. Планът за свалянето му не успя, изненадващо ЗА предложението на ГЕРБ гласува и групата на Рашко Динков ,спряган за бъдещ председател на ОБС Благоевград, ако Тодоров падне.

Защо Динков и групата му гласуваха в полза на Тодоров остана мистерия. Какво ще се случи в края на месеца можем само да гадаем, защото както се видя не може да бъдат прогнозирани действията на съветниците, с техните разностранни интереси.

Това, което коментират обаче политици е, че оттук нататък детронирането на Тодоров става непосилна задача предвид на новосъздадена днес конфигурация, която се явява мнозинство. Някой твърдят, че в плановете на противниците на Тодоров влизало намерението за създаване на раздор в  ОБС, след евентуалното прекратяване на правомощията на Андон Тодоров, безвремие, в което отново да се повтори познатият ни сценарии, най -възрастният общински съветник Христо Ковачки да ръководи общинския съвет.

Припомняме, че преди избора на Тодоров общинските съветници не успяваха да се разберат кой с кого е, и след около 2 месеца гласувания и прегласувания накрая около Тодоров се състави мнозинство и той спечели поста. В началото на сесията вносителят на предложението Калоян Ханджийски каза, че на следващото заседание ще депозира оставката си като зам. председател на ОБС, с което ясно заяви, че "бракът " му със сегашното ръководство на ОБС се разтрогва.

Задкулисни игри, интереси, предателства и вятърничеви позиции лъснаха на днешната сесия на ОБС. Потвърди се обаче, че Андон Тодоров се превърна във враг на общинска администрация, а и на част от колегите си в местния минипарламент. Предстоят интересни процеси в управлението на Благоевград, които са с неясен край, предвид липсата на постоянна и истинска политика сред представителите на политическите партии в ОБС Благоевград.

П. Костадинов

51 коментара
12 Юни 2020 13:15 | Гумен Ромов
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Очаква се ВАС да препотвърди решението си за отнемане правомощията на Томов. Тогава последният вече ще се жали на Арменският поп, на Светия синод, на жена си..... До следващата сесия Томов вече няма да е кмет!!!


12 Юни 2020 13:28 | Джак
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Хахаххаха.... На Румен му дозаседна. Ама изобщо не му излизат сметките, в която и да е посока.
Но друго ще питам аз - така ли ще я карате 4 години (не) уважаеми дами и господа?? Защото от вашите караници, тъпи сесии за сваляне на тоя и на оня през два месеца и подвиквания, Благоевград ще издиша съвсем. Само тук таме излиза по някой коментар как тоя и оня не работят, ама така като гледам, всички сте в кюпа. Спрете да се дърляте и вземете да свършите някоя полезна дейност, че време минава, а вие все на приказки си седите!! Или всички дружно се изметете и да се знае поне защо не се работи в тоя съвет.


12 Юни 2020 13:30 | Иванов
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Тасков, а не Динков гласят за председател. Тасков подмолните, предателски игри ги знае идеално.


12 Юни 2020 13:40 | Ха ха
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Избирайте друг председател на следващата сесия, защото Мама Кажа не може да чете и ще падне голям смях не само в страната.


12 Юни 2020 14:13 | �� ������
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Точен анализ. Не съм съгласен с едно, че Албина Анева е повлияла. Основната заслуга за спасението на Тодоров изиграха Герб. Интересно е какво ще измъдрят до края на месеца. Вярно е че интересното предстои


12 Юни 2020 14:21 | яне
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

РАЗКАТАХТЕ ГО ТОЗИ "Парламент"!!!
Всички с малки изключения сте буклуци ! Мислите само за себе си! Ако ще има нови избори, да сменяме и съветниците най- добре!


12 Юни 2020 14:22 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

пази боже сляпо да прогледне, това се отнася за поне 90 % от там присъстващите . Тежко на хората в града .....


12 Юни 2020 14:27 | торо
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

ГЕРБ клатят общината от изборите миналата година насам, областния също, бившия кмет най- вече! Благоевградчани са жертва на партииците, като по времето преди 10 ноември. Май само Калоян и СДС го разбират.


12 Юни 2020 14:44 | �����
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

дончо, дончо..


12 Юни 2020 15:04 | Бойко
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Провалът на задкулисието е нищо в сравнение с провала на управлението и тоталното затъване в блатото на този град. Гледах 15 тина минути от тази сесия и не мога да разбера какво правят всичките тези селски тарикати нямащи експертиза в нито една област. Нищо добро не очаква този град в близко бъдеще с тези полуидиоти. Едните били се борили с фалита от 7 месеца, другите едва ли не построили древния Рим, а всъщност едните могат само да крадат, а другите и това не могат.


12 Юни 2020 15:42 | Нетуно
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Давайте изборите и да се свършва с този червен ад.


12 Юни 2020 15:47 | Коси
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Всички да се махат, дотегнало ми е да ги гледам. Тасков ги мести като марионетки на гербаджиите и те са толко тъпи, че не се усещат, че той работи за Томов. Заговора не се е получил благодарение на обиграната Анева, която се е усетила, че Калоян предлага, а Тасков го избират и Томов печели.


12 Юни 2020 16:27 | ?????
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Другарката Албина Анева, защо не отговори на Кмета на Кресна, защо е писала до ПИК, като е на ясла на общинската хазна на гр. Кресна? Явно не е получила парите от Нинджата от Симитли! Ах, колко е тъжна! Дори си е сменила прическата.


12 Юни 2020 17:29 | Боби
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Ваклинов, мама кажа, бриндо, Дончо и други фолклорни типове управляват Благоевград, до къде стигнахме.....


12 Юни 2020 17:30 | �� ������
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Другарката Албина Анева се е продала на Дончо заради вилата й на Бодрост. Вилата е незаконна и Тинчев сега ще я узакони. И заради една далаверка в Дупница. Има и друго но в следващия епизод


12 Юни 2020 17:31 | Тиквата
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво ТОЛУПИ. Взехте правилно решение. Мани, мани.


12 Юни 2020 17:39 | Запознат
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ваклинов цял живот е бил политическа проститутка и никога няма да излезне нищо качествено от него освен да бъде възхваляван като неговия любимец агент Иван "Каракачанов".


12 Юни 2020 18:06 | Паола
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Следващия кмет на Благоевград ще бъде от ДПС, следващия премиер горподин Пеевски!


12 Юни 2020 18:09 | Делян
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Следващия кмет на Благоевград ще бъде от ДПС, следващия премиер господин Пеевски!


12 Юни 2020 18:11 | Делян
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ние ще въведем ред и законност в Благоевград! Оставете ги тези смешници!


12 Юни 2020 18:16 | Хой
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тихо резан, да не ви пратим пак в Анадола.


12 Юни 2020 18:18 | Чичко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Паплач господ да пази България


12 Юни 2020 18:18 | Чичко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Погледнете кви противни мутри са


12 Юни 2020 18:27 | 124
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Томов Любе Милев и Пандев задминаха и Тризначките по простотия


12 Юни 2020 18:29 | Тризначките
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Томов Любе Милев и Пандев задминаха и Тризначките по простотия


12 Юни 2020 18:31 | ЦИРК СБИРЩАЙН
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какви гнусни КУ.. ВИ сте всички. На града му се повръща от всички вас. Дончо години наред скачаше срещу всички вас и вие всички срещу него. Видехме ви, вижте се и вие, вижте се, ГОСПОД да ви накаже дано. Амин.


12 Юни 2020 18:40 | Дъ муун
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Най-обичам бриндовица да ми скача в мойта колесница


12 Юни 2020 20:02 | ПИШЕВ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ТАСКОВ СЕ МАЗНИ НА ТОМОВ ЗА ПОСТА И ИГРАЯТ ИГРИ.


12 Юни 2020 21:26 | Кака
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Албина е умна толкова, колкото дияна башлиева


12 Юни 2020 21:57 | До Камбитов
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Шестимата от ГЕРБ,
Браво Камбитов ти ги постави и те ти блогодарят като гласуват за Дончо.


12 Юни 2020 22:12 | Зле е работата
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Яд ме е че гласувах за Герб, а те сега са послушковци на този и онзи. Хайде надигнете се и покажете характер стига сте служили на Дончо, Тасков или Рашко Нинджов


12 Юни 2020 22:24 | До Зле ми е работата
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нормално като общински ръководител е Р. Кенеди няма какво да очаквате от ГЕРБ. Бибов плиткоумника, перача на пари, Кочев- Хаджигаев, Шмъркачки, Златанов- Хлъзгавия, белополеца- Протеже на Марио Биклето и Лява ръка десен джоб Кирчо Илиев - Касетофончето.


12 Юни 2020 22:33 | бивш съветник
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Абе ком, абе потурковци. Дончо ви го начука, а сега го величаете. Не ве ли е срам! Той срина Камбитов с простотиите си и сега го лижете. Г-н Камбитов, не забравяйте кой подхвърли видеото и как ви накваси Дончо. Не им се поддавайнте на простотиите и кажете на Герб да издигнат Кирил Илиев.


12 Юни 2020 22:40 | Запознат
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аз как виждам нещата. Томов е влязъл в споразумение с хлъзгавия Тасков и чрез Ханджийски се опитват да махнат Тодоров, но гербаджиите ги изиграха и номера не мина, защото така щеше да излезе че и те работят за Томов, а Томов щеше да има един враг по малко, и да наведе гербавите. Чак ми е чудно как тези от герб се отвориха и се измъкнаха толко деликатно от хватката, някой ги е светнал, не са толко умни.


12 Юни 2020 22:49 | До запознат
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сега пък аз да те светна, ни герберите, ни Дончо, ни томчо са умни. Герб предадоха всичко, което имат, само дето майките им още са ги продали. Има време, ще се видят нещата, днес Дончо доста го поопотиха, нека му е, да знае друг път да не шмърка толко и да не взима пари, които не може да връща.
А за Калоян, бита карта.


12 Юни 2020 23:36 | Алоооо запознатите
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ей какви политиканти има по форумите. Какво очаквате от ГЕРБ да се хванат на номера на Томчо ли, да махнат Бате Дони при положение че скача на техния враг, да не са луди?? Те знаят, че Тасков и Динков са икономически зависими, а Тодоров е лесен за махане, така че евала за пируета - майсторски и поразяващ.


13 Юни 2020 00:12 | Гражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тия от Герб са ебсги продажби и те, предадоха Камбитов на изборите и продължават да правят простотии, а смешня Андрейчо дето Камбитов го направи Евро депутат първи го предаде, иначе и той подскачаше на, видеото с Цветанов и Камбитов, едни ги наказват, други награждават с позиции


13 Юни 2020 06:50 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Според мен нито един от тия не е имал някаква идея какво ще се случи-от тия кой може да мисли????. Малоумникът Томов, от злоба и яд, за да не го маскари публично Дончо, тръгва да го сменя. Калоян Тъпото след тоя “виж пилотаж в местното управление хах” си е директно за смяна като координатор на ДСБ и не знам защо го бавят. ГЕРБ пак не знаят къде са, а Тасков е прецакан ... Иначе Томов ме кефи колко е прост-утре може кратуната му да роди да спука гумите на съветниците, които му пречат хах.


13 Юни 2020 10:44 | Иван Сербезов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Смешни "журналисти" от вестник Струма, които идентифицират интереса на Благоевград с Камбитов! Вместо да атакуват истинската напаст за града-това са селските въшки като всички тези които са в Общински съвет и пият кръвта на Благоевград! Какво значение има дали кмета е Камбитов или Томов! Те ще оцелеят и без да са кметове! Важно е да не унищожим Благоевград! Това е нашият роден град!


13 Юни 2020 12:36 | Калъмбов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Точен коментар.


13 Юни 2020 12:46 | Стоянова
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Все едни и същи "компетенти" и всичко "знаещи" и "можещи" коментатори има тук! Нереализирани, анонимни и "милеещи" за доброто на Благоевград, а не за лични облаги! Пълно е с псевдопатриоти силни само в епистоларната комуникация!


13 Юни 2020 14:15 | @@№@@@
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ХРИСТИНЧЕ, МАЙКА ТИ ЛИ ТЕ РОДИ ТОЛКОВА УМНА, ИЛИ СЕ УСЪВЪРШЕНСТВА В ЮЗУ? В СИЛИКОНОВИЯ ТИ МОЗЪК СЪЩЕСТВУВА КАТЕГОРИЯТА "ЕПИСТОЛАРЕН"?


13 Юни 2020 16:48 | Само Пирин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Нямаше да пиша пак, ако не бях прочел поста на Камбитов в ФБ. Няма срам този човек, скрии се някъде бе!!! Не само съветниците те предадоха, а всички от Герб, защото като лапаше с Дончо, Кенеди, Урдев и шайката, тях не ги бръснеше за слива и и всичко ти беше през това. Сега набързо се сдуши с Томов и се опита да върне Тасков на председателското място, за да мъси на Тодоров. Аз ще кажа евала на съветниците на Герб, че показаха, че не са подлоги на Камбитов и Томов. Айде дерзайте и не им слугувайте повече на тези мафиоти.


13 Юни 2020 17:49 | Приказния разказвач
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Приказка за Джумаята
Бивш кмет А. К. плаща 2 милиона на един още по- бивш кмет да извади срещу него световно неизвестна кандидатура. За майтап тази световно неизвестна кандидатура го бие като маче от дирек и става действащ кмет. Бившият кмет подава сигнал, за да го отстрани и 5 месеца по- късно влиза в договорка с него, за да отстранят трети. И нарича съпартийците си предатели, заради това, че не му играят по свирката. Ето това, драги джумалии е "висшата политика" (интересчийство). Сега можете да си отговорите на въпроса защо Благоевград се превръща в треторазрядно село.
ПП Всяка прилика с действителни лица и събития НЕ е случайна.


13 Юни 2020 20:16 | Васко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Добра приказка...


13 Юни 2020 22:59 | Злата
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Знам ги какви политици са, и Тасков ги знае и затова как да не ги преметне тези шарани. Е само дето подцени Новаков, номера пред Савеклиева щеше да мине, пред Новаков никога! Ако някой си мисли, че Тасков ще помага на Герб за изборите се бърка, и евродепутата го знае. Знае и, че Тасков ще излъчи Ханджийски от Общинска банка с подкрепата на Паскалев и Пендев, а Томов ще остане в историята. Толко са прозрачни, че чак се дразня как ги търпим такива.


13 Юни 2020 23:11 | Херман Гьоринг
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Хора, благоевградчани! Не се поддавайте на прийоми известни от мое време! ПРОПАГАНДАТА Е ВСИЧКО! На времето го правехме професионално и достигнахме до uber ales! Сега некакво моме с избелели от пране и употреба прашки на име Христина и бившия кмет на Благоевград се опитват да правят ПРОПАГАНДА. Те нито са учили как да я правят, нито умеят нещо. Чул недочул видял невидял! Вдигаш си гащите и претендираш че си журналист! В Доспат може и да проработи, но в Благоевград не! Наско, Хриистинке, хайде си купете по едно билетче от 2 лева за Падеш и там си гледайте необезпокоявани от никого едър и дребен рогат добитък и всякакво зеленчуково посадие, и не се опитвайте да интервенирате идеи на благоевградчани зашото сте от село и сте малки и нерационални!


13 Юни 2020 23:47 | Хитлер
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Приятелю, не се излагай толкова нелицеприятно, не можем да им платим гащите.
P. S. Мисля, че си искал да се пишеш Гьобелс, но понеже си всезнайко си сгрешил и си написал Херман Гьоринг...
Твоят приятел Хитлер


14 Юни 2020 00:38 | Възмутен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Леле, Андрейчо пише коментари


14 Юни 2020 06:06 | Паисий
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

П. Костадинов, дето си се опитал да напишеш дописката, иди да се ограмотиш в ЮЗУ, пълно е с граматични грешки, не знаеш кога се употребява "и" и кога "й", което е характерно за селяндурите и т. н...


14 Юни 2020 06:55 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Обичайно човешката неграмотност ме забавлява, но в случая не е така. Някой, който не прави разлика между Гьобелс и Гьоринг се опитва да пише коментари, които разбира се, в предвид очевадната му неграмотност, са пълни простотии, преминаващи в персонални обиди.
P. S. Понеже вярвам в демокрацията, а не в диктатурата “Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства”...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар