Прокурори с жените си под чадъра на ГЕРБ опитват да въведат "домашен ред"

03 май 2012 00:20   2 коментара   16951 прочита
Съветниците от Коалиция
Съветниците от Коалиция "Кюстендил" зададоха неудобните си въпроси за връзките между Районна прокуратура и кандидат общинските съветници от ПП ГЕРБ в Кюстендил


Съветниците от Коалиция "Кюстендил" зададоха неудобните си въпроси за връзките между Районна прокуратура и кандидат общинските съветници от ПП ГЕРБ в Кюстендил

Съпругата на прокурор Владимир Шейтанов - Вася Пешева, която е водач на листата на ГЕРБ, и жената на обвинителя Крум Крумов - Михаела Крумова, случайно ли са включени в съветническата листа на ГЕРБ за предстоящите частични местни избори за общински съвет на 13 май, попита на пресконференция вчера адвокат Васил Иванов, който е дългогодишен председател на ОбС и кандидат за съветник от Коалиция "Кюстендил". Той припомни, че ГЕРБ изпратиха сигнал в прокуратурата срещу кмета на Кюстендил Петър Паунов, в който твърдят, че е злоупотребил над 3 млн. лева. Окръжна прокуратура - Кюстендил обаче препрати преписката към Държавата агенция "Финансова инспекция", която е компетентният орган по случая.

В същото време в този казус се намеси Районна прокуратура, само за да се разпореди по "случая" да бъде извършена проверка от Икономическа полиция" припомни В. Иванов и попита публично главния прокурор Борис Велчев: Случайни ли са тези действия на районната прокуратура" Юристът сам даде отговор на въпроса, който зададе към общинския съветник от ГЕРБ Атанас Кирилов за получени от неговата фирма средства от държавни и общински поръчки: Според разпечатките над 5 млн. лева са получените средства от неговата фирма "БИЛД МА" от общински поръчки.

На пресконференцията бе повдигнат и въпросът защо с банковите крадци, познати като "Люлинска бригада", опитали да оберат банка в Кюстендил, е подписано споразумение с прокуратурата за по-леки наказания. Тук отново изплува името на шефа на районните прокурори в Кюстендил Владимир Шейтанов. Дали той може публично да заяви отношенията си с адвоката на "Люлинската бригада" и да покаже разпечатките от своя телефон, попита Таня Атанасова, кандидат за общински съветник от Коалиция "Кюстендил".

Беше зададен и въпросът по какъв начин първият човек в листата на ПП ГЕРБ е адвокат на хора, заловени с голямо количество наркотично вещество по т.нар. "Банда на Кравата и Ломския". Не може министърът на вътрешните работи да пледира за борба с наркотиците, да пазим децата, а в същото време първият човек в листата на ГЕРБ да защитава хората, свързани с наркотици. Тук трябва да се обърне внимание и на конфликта на интереси. Не може единият да обвинява, а другият да защитава, каза доц. Тодор Кузманов, кандидат общински съветник от Коалиция "Кюстендил".

Днес ние се изправяме пред вас, за да изразим категоричната си гражданска позиция за това, което се случва в Кюстендил. За това, че понякога нещата се приказват по кафенета, площади, улици, но в никакъв случай те не стават достояние на гражданите и институциите, които отговарят за това. Ние поставяме въпроси, които дълбоко вълнуват не само Кюстендил, но и държавата като цяло. Преди време самият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, а и министър-председателят Бойко Борисов питаха "Кой хваща и кой ги пуска"". Дали най-големите врагове на МВР не са наредени в листата на ПП ГЕРБ, попита Виктор Янев, зам. кмет по финансите и водач на кандидатсъветническата листа на Коалиция "Кюстендил".

Трябва да се даде отговор на това как става така, че водачът на листата на ПП ГЕРБ Вася Пешева, която е и адвокат на небеизвестния престъпник Ице Гольовеца, заловен при акция на полицията, при изтичането на 72-часовото задържане се отказа от свобода, защото Пешева се отказала да защитава своя довереник заради "разминаването на линиите на защита". Това беше прецедент в съдебното производство, защото лично окръжният съдия Галина Мухтийска подаде сигнал до Висшия адвокатски съвет за образуването на дисциплинарно производство. Ето защо аз питам дали едно семейство от Кюстендил не иска да въведе "домашен ред" в общината, каза Виктор Янев.

По време на пресконференцията беше засегната и темата за неработещия хотел в центъра на Кюстендил, собственост на Антон Боянов.

Днес сме свидетели, че 6 години този хотел загрозява града. Тази изтърбушена сграда служи само за предизборен щаб на БСП и на съдружничката на Антон Боянов - Мая Шишкова, чийто образ стоеше на голям предизборен транспарант. Днес сме свидетели, че ниското тяло на хотела е щаб на другата съдружничка на Боянов - Янка Гогова. Трябва ли да допуснем неговите съдружнички да управляват този град, попита кандидат-съветничката от Коалиция "Кюстендил" Анелия Любенова.


Още за: В. Пешева   листа   ГЕРБ   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
03 Май 2012 01:33 | ЧЕНГЕ ОТ ДС08
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

РОДНИНА - МИЛИЦИОНЕР, РОДНИНА - МИЛИЦИОНЕР + ПРОКУРОР = ГЕРБ.
БЪЛГАРИЯ= ТОАЛЕТНАТА НА ЕВРОПА... И ТУРКИЯ


03 Май 2012 10:05 | Педагог
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Работа и хляб за всички без значение кои каква вяра изповядва.

Безработицата и глада убива хората.





Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар