Прокурор В. Шопова: БСП съветникът Й. Божкова трябва да се откаже от мястото си в ОбС - Дупница или от договорите с кмета

16 декември 2009 00:17   2 коментара   29428 прочита
В. Шопова
В. Шопова


В. Шопова

Магистрат разкри явен конфликт на интереси на червен парламентарист и обяви казуса за морален

Съветничката от БСП в дупнишкия Общински съвет Йорданка Божкова трябва да подаде оставка като местен парламентарист или да прекрати договорите, които е подписала с кмета на Дупница Атанас Янев. Това заяви вчера обвинител №1 в Дупница прокурор Величка Шопова. Изявлението й е по повод конфликта на интереси, който има при сключването на граждански договор на Йорданка Божкова с кмета на Дупница Атанас Янев за извършване на юридически услуги в комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Йорданка Божкова преди време призна, че има подписан граждански договор, като обяви, че за извършената работа тя трябва да получи заплащане, но това не е конфликт на интереси. Въпрос на морал е решението на казуса със случая на Йорданка Божкова, смята районният прокурор Величка Шопова. Прокуратурата няма правомощия да реагира, тъй като конфликтът на интереси не е регламентиран като престъпление според Наказателния кодекс, въпреки че такъв конфликт има и това е неоспорим факт.

2 коментара
16 Декември 2009 19:03 | гневен социалист
Оценка:
240
 (
260
 гласа)

БСП и Галеви.Галеви и БСП.Манолова и Галеви.Галеви и Манолова.Ибришимов и Галеви.Галеви и Ибришимов.Стига!Стига вече подигравка с редовите партиини членове!Да се разпусне цялата структура на БСП в Дупница.Да се назначи ново служебно ръководство.Но само след извънреден конгрес на партията с една единствена точка-смяна на Сергей Станишев и неговия олигархичен модел на ръководене на БСП,който модел се пренесе в цялата партия.Нормално ли е и брата на депутата от БСП Пламен Орешарски-небезизвестния Милети Орешарски да бъде адвокат на Галеви.Нещата са много сериозни и ако най-скоро не се вземат мерки на следващите избори в Дупница за БСП ще гласуват само Галеви и Мая Манолова.


16 Декември 2009 20:26 | пипи дългото чорапче
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Омръзна ми от гневни социалисти!!!-като са толкова гневни да си излеят гнева в нещо по значимо.Да не берат ядове за БСП-Дупница ,тя си върви точно както трябва-очисти се от някои боклуци като "гневните".Точно с това ръководство тя ще спечели,защото то е уважавано от обществеността на града,така че "СПОКО"господа"гневни".Много ви здраве от мен и всички останали що не са гневни.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар