Прокарваме политика на селски ергени, събираме се да си мерим пишките

30 април 2010 00:16   24 коментара   19264 прочита
А. Шопов
А. Шопов


А. Шопов

Местният парламентарист А. Шопов за работата на колегите си в Хаджидимово

В представление се превърна вчера сесията на Общинския съвет в Хаджидимово, на която лидерът на ГЕРБ Кирил Пасков и кметът Людмил Терзиев се обстрелваха с взаимни обвинения. Още при обсъждането на първата точка от дневния ред за откриване на процедура за провеждане на открит конкурс за обслужване на републиканската и областната транспортна схема захвърчаха искрите в залата. Съветниците приеха с 14 гласа "за" след продължителните пледоарии предложенията на Кирил Пасков. Да не се допускат до конкурса кандидати, които са печелили транспортни линии и не са изпълнили лоялно ангажиментите си, да се наложи контрол и да не се допусне кандидати да се явят с нови автобуси според изискванията, а след това да возят пътниците в стари "Чавдар"-и, да се гарантира безопасното и комфортно пътуване на пътниците, да се спазва необходимата почивка от шофьорите при определения от закона пробег и др. бяха предложенията от Кирил Пасков.

Старт на взаимните нападки даде предложението на кмета Людмил Терзиев, който поиска съветниците да гласуват 34 416 лева за реконструкция на разбитата улица "Петър Берон" в Хаджидимово от собствени приходи на общината. Когато обаче Терзиев изрично подчерта, че не е успял до момента да събере и лев собствени приходи, но не бива да се стопират най-належащите ремонти, общинският лидер на ГЕРБ Кирил Пасков реагира остро. Той заяви, че се вземат решения без гарантирани средства за изпълнение или пък се гласува постфактум утвърждаване на вече похарчени пари. Пасков визира и другото предложение на кмета Людмил Терзиев - за утвърждаване на направен вече разход от 130 000 лева за закупуване на строителна вишка и две сметосъбирачки. Вишката е купена и работи от месец, а ние сега гласуваме за утвърждаване на парите, от ГЕРБ не сме против, но трябва да се научим да работим в последователност.

Откъде ще се намерят пари, като е ясно, че собствени приходи няма, тогава да актуализираме приходната част на бюджета. Аз знам, че работите незаконно, не се знае докога ще си кмет, атакува действията на Терзиев Кирил Пасков.

Има ли още партийни лидери да се изказват - го контрира председателят на ОбС Мехмед Имамов.

Не е твоя работа откъде ще дойдат парите, това е мой проблем - намеси се кметът Л. Терзиев. Не е фатално, че в края на годината ще имаме неразплатени разходи. Още много години ще съм кмет, мога да реша проблема и без гласуване, защото сте ми гласували 45 000 лева за неотложни разходи, но ме е страх и за всичко ще искам решение от ОбС заради жалбите, които пуска срещу мен в ДАНС и прокуратурата г-н Пасков. Както намерих пари да изплатя фактури за милиони левове миналата година за сметопочистване и за доставка на горива през зимния сезон, така ще намеря и пари за улица "Петър Берон" - запени се кметът Людмил Терзиев.

Досега не съм подавал жалби никъде, но Ви обещавам, че ще сезирам институциите, така че си помислете, г-н кмете, дали искате да си изкарате мандата - предупреди да не прави своеволия Л. Терзиев съветникът Кирил Пасков.

Тук ние прокарваме политика на селските ергени, събират се да си мерят пишките и да отчитат чия пръдня е по-силна - за капак пусна "цветущ бисер" общинският съветник Ангел Шопов.

Въпреки нападките и обидите, които се размениха в залата, Пасков, за изненада на всички, в крайна сметка гласува "за" утвърждаването на предложените от кмета Терзиев разходи. За следващи заседания бе отложено гласуването за започване проектиране на минивец на река Мътница край село Лъки от Пламен Барбутев на собствен терен от 835 кв.м.

Общинските съветници от Хаджидимово на заседанието вчера разискваха още предложението на съветничката-адвокат Елза Арнаудова-Хасанова за промяна на Правилника за организацията и дейността на ОбС.


Още за: ОбС   нападки   А. Шопов   Още от: Политика

Принтирай статия
24 коментара
30 Април 2010 07:31 | ддд
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Браво, Аньо, само така!


30 Април 2010 07:49 | ЧИТАТЕЛ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

"Тук ние прокарваме политика на селските ергени, събират се да си мерят пишките и да отчитат чия пръдня е по-силна - за капак пусна "цветущ бисер" общинският съветник Ангел Шопов"Е ТОВА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ.


30 Април 2010 17:47 | дрън дрън
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

лиско е най корумпирания кмет


30 Април 2010 19:10 | УЧИТЕЛ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Зашто Пасков не си вземе чантичката и да си иде там каде му е жената и децата че КМЕТ няма да стане няма,поне още 2 мандата.Само перченето ще му остане .Мильо много прави и на много хора намира работа .Затова още много години ще е КМЕТ.нАПУК НА ВАС гербажии


30 Април 2010 22:15 | ДАНЧО
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ СИ ИЗКАРА МАНДАТА.ТОВА МОМЧЕ "МИЛЬО" ЗДРАВО Е НАГАЗИЛ В КАЛТА .


30 Април 2010 22:22 | до учигел
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Що за глупости пишете Мильо-умрялата лисица е пътник. Да се радва да си изкара мандата, защото така са загазили с Тигъра. Избиват комплекси тези мухльовци.


01 Май 2010 09:56 | читател
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Не знам кое ще е по-пагубно за хаджидимово от това Киро Пасков да стане кмет!Човекът е дошъл от някаде си и единственото,което ще направи ако стане кмет(дай боже да не случва това) е да си оправи собствените бакии,които е забъркал.А какъв по-неподходящ кмет от такъв,на който му липсват дарслово и някакъв коефицент на интелигентност(визирам гореспоменатия Пасков).А колкото до изказването на Шопов-евала!Всички знаем какъв синджир глупаци са се сабрали в общината,начело с г-н Пасков,чийто наи-голям талант е да интриганства и да възпроизвежда реч с опасно ниско съдаржание на логика и истина!


02 Май 2010 10:30 | до читателя
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

някой от пишештите под тази статия във форума от притеснение да да не им се рзвали спокойствието пишат глупостии май не са читатели,а слушатели.К.Пасков не е дошъл от някаде а си е от тук.Кажи поне една бакия която е забъркал, това че си даваха с брат му личните парите за да издържат отбора, а не като кмета пари откраднари от общината.А що се отнася до дарсловото и интелигентността не мога да си помисля колко кръгъл идиот трябва да си за да сложиш останалите политико- подлизурковци които трудно четат, акамоли да мислят свързано.Нали видяхме Аврама с елка в ръка казва, че 4-1=4.Ти човече дребнаво явно си от много-близкото обкръжение на трите групи управляващи в общината,но всичко което се отнася за тази крадлива паплач преписваш на Пасков,че кои в тази община е по-голям интригант от Тигъра, Аврама, Лиско и цял живот безделничещия Аньо, а само как се събраха в коалиция ,,гепач'' те се надушват че са от една порода.


02 Май 2010 12:39 | вихър
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

пасков е скрит гей, престанете да пишете за него!


02 Май 2010 14:02 | 999
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

В този форум Пасков сам пише за себе си . Не така бе момче познаваме се няма да станеш кмет нека ти е ясно от сега . На Терзиев на малкият пръст не можеш да стъпиш . Хаджидимово доби съвсем друг облик градски а ти си гледай Кирил добрев да не ти врътне и той кранчето. Дали в ГЕРБ знаят за общият ви бизнес . За какво например аз да грласувам за тебе. Нямаш менъжерски качества никакви , нямаш смелост криеш се като лалугер и само пускаш фалшиви фитили но никой не ти вярва . Нямаш и ясна мисъл както и ясен изказ . Говориш завоалирано за да бягаш от отговорност . Ами такъв кмет си имахме преди терзиев , няма нужда да ни връщаш назад след като сме направили вече доста макар и малки крачки но напред . Нямам ти никакво доверие . Така са и повечето хора в Хаджидимово . На Мильо още един мандат пък тогава ще видим .


02 Май 2010 14:07 | глупости
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Какъв обърнат словоред какви глупости те гони бе Кириле , ти като видя журналистите в залата и реши да хвърляш димки като Яне Янев за да си правиш пиар. Не става брато кмета и следващият мандат ще е Мильо , хубаво е ГЕРБ да го приобщят защото той на практика изпълнява техният устав и програма . Такива като тебе слаби ракии не стават за политика само лаладжииство .


02 Май 2010 14:12 | учителю
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Не си гледал сесията а си присъствал на нея . Аз също . Не извъртай нещата даже журналистите са писали повече в товоя полза въпреки че не заслужаваш . Напъните са ти напразно освен да си изцапаш гащите друг ефект няма да постигнеш . Доста са умрялите лисици в ОБС но ти и онзи дървен филосов Фаик Газиев сте най умрелите .


02 Май 2010 14:17 | 0000
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Искаме да видим садържанието на папката кмета да я оповести в медиите . Научих нещо много интересно общинският съветник Фаик Газиев е правил дограма за над 300 лева кв. метър и общината му е платила . Това обаче по времето на предишният кмет . При този такива номера не минават затова му е обявил война .


02 Май 2010 21:20 | до 0000
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Нищо подобно и Лисицата му плащаше не по 300 а по 320 лв на кв.метър дограма и още какво ли не, но не можаха да поделят парите и затова се изпокараха.


02 Май 2010 22:15 | Дидо
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Киро напиши си името да се знае че ти си коментатора стига се крии не е никак по - мъжки , покажи и ти фактурите за това което пишеш по - горе и ще те направим кмет пък Фаик Газиев да си гледа работата, ще му конфискуват джипарата , проверяват му се доходите .


02 Май 2010 22:16 | хей
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ангел Шопов е много прав чест му прави че слага и себе си в това число .


03 Май 2010 11:01 | до г-н учителя
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Уважаеми г-н "Учителю", който и да сте, научете първо българския правопис и тогава изказвайте Вашето мнение писмено. Сигурно сте от гр. Хаджидимово и също така заблуден, като повечето пишещи некадърници в този форум. За К.Пасков не се старайте толкова да го злепоставяте. Умните и образовани хора го познават и знаят какъв човек е.
Но всичко с времето. И ако сте забравили той е роден в град Хаджидимово. Чест му прави, че се опитва да промени нещо в тази община. Успех г-н Пасков! Младите и образовани хора от община Хаджидимово сме с Вас.


03 Май 2010 14:13 | 1960
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

омръзна ми да гледам 20 години едни и същи крадливи муцуни да се правят на политици, хората ги плюят те се облекат в други дрехи и заблудят хората, но за малко веднага след изборите са си същата смрат.Старите крадци да си вземат ,,хубавия кмет'' и да ги няма завинаги.


03 Май 2010 14:17 | ДО ДИДО
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Вярно ли е ,че Мильо Лисицата го разследат за кражби в особено големи размери и злоупотреба с власт?


03 Май 2010 17:57 | УЧИТЕЛ
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Тоя хубав Кмет ще искара още един мандат пък след това ще видим.Самоче не се сещам нещо да е променил пасков вХаджидимово.Само че младите хора са всички с Мильо ,защото той им помага в всичко едно .Така че Пасков не се надявай на нищо.


03 Май 2010 19:24 | ДО УЧИТЕЛ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

САМО ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ И ТОЗИ ПЪТ КАТО ПРИКАЗКАТА С НОВИТЕ ДРЕХИ НА ЦАРЯ!!!!!!!!!!
.....И НАКРАЯ КМЕТА ДА Е ГОЛ КАТО ПИЩОВ Т.Е. САМ И ДА НЯМА НИКОЙ ПОКРАЙ НЕГО СЛЕД ИЗБОРИТЕ! ТОГАВА И ВСИЧКИ НЕГОВИ МЛАДИ ХОРА НА КОИТО ПОМАГА ДА НЕ СЕ КИСКАТ ОТ СМЯХ ИЛИ ДА СЕ СКРИЯТ В МИША ДУПКА! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЛИСКО ЧЕ ЩЕ Е ВЕЧНИЯ КМЕТ, ТАКА ГОВОРИХА И ЗА АВРАМОВ, ПЪК ТОЙ ОТ ПЪРВИЯ ТУР НА ИЗБОРИТЕ ПАДНА ГЕРОЙСКИ!


04 Май 2010 12:39 | до неграмотния учител
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ако наистина сте учител срам за Вашите колеги. Ако не сте престанете да се излагате с Вашите изкази точно като Благодетеля Ви г-н Кмета. Престанете с клеветите по адрес на г-н Пасков, защото явно не го познавате добре. Въпреки спънките на всяка крачка от страна на кмета, Пасков е истински човек и политик, който знае как, какво и защо. Ако ме разбирате какво искам да кажа, защото мисля, че нищо не разбирате. Ходете след кмета като мишки, но после да не се скриете. Бъдете здрави!


04 Май 2010 17:41 | 2323
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

ИЗГЛЕЖДА НЕСТЕ БИЛИ НА ИЗБОРИТЕ ТУК ,ЗАЩОТО НЕ АВРАМОВ А ПАСКОВ ПАДНА ОЩЕ НА ПЪРВИ ТУР .А ПОСЛЕ СЛЕД МИЛЬО СЕ ВЛАЧЕШЕ КАТО ПОСЛЕДЪК С КУТАНА.ПРОВЕРКИТЕ КОИТО НЕ СПИРАТ И В ОБЩИНАТА И В УЧИЛИЩЕТО СА ИМЕННО ПУСНАТИ ОТ ПАСКОВ ОТ НИКОЙ ДРУГ.НО НЕ УСПЯВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА ПОПРЕЧИ НА КМЕТА.


04 Май 2010 20:30 | до 2323
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЖИВИ БИЛИ ВИДЕЛИ!!!!!!!!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар