Професия: Съветник! Кой влиза в надпреварата за общински съветници на Благоевград в предстоящите местни избори? Отговорът - кой ли не!

26 септември 2019 12:24   46 коментара   32522 прочита
Всички ТЕ днес са на крака пред Благоевград и неговите жители в очакване на доверие!
Всички ТЕ днес са на крака пред Благоевград и неговите жители в очакване на доверие!


Всички ТЕ днес са на крака пред Благоевград и неговите жители в очакване на доверие!

Истински развлекателно четиво се оказаха листите за общински съветници в Благоевград, регистрирани в ОИК. Оказа се, че сред кандидатите има изключително екзотични персонажи, някои сменили поредица от партии, други преминали през всякакви обществени и публични изяви, провалили се в занятията си и решили, че им е нужна власт, за да пооправят положението си.

Ще избираме измежду 446 познати и непознати до момента имена - хора на всякакви възрасти и с различни професии, водени от общ интерес - грижа за развитието на Благоевград. Или поне така твърдят в заучените слова, които пробутват на благоевградчани.

Част от участниците в състезанието за място в залата на общински съвет са откровени врагове на сегашната управа, уволнени от работните им места, като общински служители, други с неудовлетворени финансови и икономически искания, а трети сменили десетки професии и решили, че ще започнат работа с "Професия - общински съветник". Има и такива, които са се разписали и фигурират в листите, така за бройки, под номер, без да имат амбициите да влязат в съвета, просто попълват листите на истинските мераклии.

Голяма част сред имената в листите са достойни и уважавани благоевградчани, професионалисти, млади и неопетнени хора, доказали се спортисти. Истината е, че такава предизборна екзотика не е имало през годините.

Изненади в листите поднесоха: Венцислав Сотиров - Мишката, криминалнопроявен, обвиняем за палежи, ръководител на Организирана престъпна група, завчера бе на дело като поръчител на няколко палежи на автомобили на територията на областния център. Търси вероятно шанс за реабилитация в местната политика Сотиров и според запознати е започнал трескава работа, за да си осигури място в местния парламент. Протестърът Венци Кавазов, беглец от ГЕРБ и преминал през няколко други формации, заставал начело на множество протести в областния център.

Благоевградският Роналдо, актьорът, фитнес инструкторът, участник в няколко телевизионни риалити, оправдан по дело за побой пред Младежкия дом в Благоевград, футболистът, ММА боец - Даниел Златков.

Дисциплинарно уволненият от община Благоевград архитект Васил Тинчев, срещу когото има образувани дела около работата му в община Благоевград.

Сменената директорка на музея Христина Цонева, уволненият юрист на община Благоевград Стоян Христов, също е част от списъците с кандидати за съветници, човекът станал легендарен с бившата сграда на тютюневите складове и крамолите с арх. Тинчев, излъчвани в национален ефир Людмил Георгиев, популярният Фейсбук активист Явор Жерев, читалищният шеф Васил Новоселски, атрактивният бизнесмен Спас Ненов - Петела, автомонтьори, козметици, маникюристи, управители на нощни клубове, хотели и ресторанти, също са част от предизборната екзотика.

Изненадващо, много младежка, силна и чиста, е листата на бейзболиста Ясен Неделчев, които за първи път се впуска в надпреварата за общински съветници, след него са напредничави местни бизнесмени и интелектуалци, непознати в местната политика, но доказали се в професията млади хора.

Цялата опозиционна агитка, активирала се особено много в последните предизборни месеци са кандидати са кметове, - Калоян Ханджийски, Андон Тодоров, Албина Анева, подкрепяна в листата си с номер 2 от Злата Ризова, бившият школски директор-опозиционер Валери Смиленов се заявиха и регистрираха за кандидати за кметове, с абсолютната увереност, ще един от тях ще катурне досегашното статукво.

Старите съветници с по няколко мандата отново ще участват в изборите. Състезателите в предизборната надпревара започнаха обиколките по електората, за да му разказват колко много ги е грижа за бъдещето на областния център и как ще работят за един по-добър живот на благоевградчнани, ако бъдат избрани. Стартът на кампанията е утре.

Пожелаваме на всички участници успех в предизборната надпревара и нека най-добрите и качествени кандидати влязат в ОБС, за да не ставаме свидетели на сцени от трагикомичните спектакли, на които бяхме публика през този мандат на местния парламент, превръщал се в арена на ожесточени, агресивни и безплодни сблъсъци, разгромили авторитета на институцията - Общински съвет.

П. Костадинов


Още за: съветници   ОИК   изненади   имена   Още от: Политика

Принтирай статия
46 коментара
26 Септември 2019 13:03 | Бойко
Оценка:
38
 (
56
 гласа)

Извода на Струма, е че даже няма смисъл от избори! Така или иначе Камбитов си е полубожество и всичко сравнено с него е плебисцит. Ама нямате никъкъв коментар на последните разследванията на БТВ. Защо ли питам аз и отговор не искам?
Той е ясен! Да сте живи и здрави и да продължавате да сте коректив на обществено политическия живот в града.


26 Септември 2019 13:19 | калоян
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Много бързаш с изводите .Не бързай !


26 Септември 2019 13:31 | ася
Оценка:
38
 (
40
 гласа)

Пофесия кмет и съветник няма. Станат ли такива- чупка!!! Аман от бащи на града като Мамакажа! Бетер теляците от подчинената му баня!


26 Септември 2019 13:35 | До Бойко
Оценка:
32
 (
36
 гласа)

Нямат коментар естествено, смеят ли...? По всички новини го отразиха, но те мълчат, затова им се плаща. Езици не им останаха.


26 Септември 2019 13:45 | Горна Джумая
Оценка:
31
 (
41
 гласа)

Защо не пишете относно сутрешния блок на БТВ, иначе наричате такива новини БОМБА. Жалки сте струма


26 Септември 2019 13:52 | Rizova
Оценка:
-38
 (
62
 гласа)

В едно съм сигурна - Камбитов пак ще бъде кмет. Направи изключително много за града ни


26 Септември 2019 13:53 | ДС
Оценка:
31
 (
35
 гласа)

Алфред Нобел е казал:"Демокрацията е стадо идиоти, управлявано от измета на обществото"


26 Септември 2019 13:55 | до ризова от бтв
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

много си на ясно с нещата бе моме, иначе листите са бъкани с малоумници, а и старите моцуни са вътре няма как да минат избори без мама кажа урдев рашко васев и куп други измислени герои


26 Септември 2019 14:03 | Бъдете обективни!
Оценка:
26
 (
40
 гласа)

Струма и обективност. Кажете поне една думичка за Камбитовия апаш! Тоя такъв, оня онакъв, за Камбитов или добро, или нищо-като за умрял! Но има и други медии. Те ще кажат!


26 Септември 2019 14:10 | Малкия Петърчо
Оценка:
-12
 (
30
 гласа)

До Бойко написа:До Бойко

Повече от изброените съветници са гнили и прегнили круши. Събрани ама баш от кол и въже. А колкото до отразяването на Камбитов е видно, че всичко е добре платена постановка. Показват се факти с нищо недоказващи онова, в което се опитват да го обвинят. Камжбитов ще си остане кмет, след Причкапов той е най-добрият!


26 Септември 2019 14:10 | Ей Ризова
Оценка:
17
 (
27
 гласа)

Ризова ли си коя си не го интересува никой, дояждай баничката, изжабури се с кафето трета цедка и се захващай за работа, счупихте си клавиатурите от зор. Селото ти няма да избяга, спокойно!


26 Септември 2019 14:12 | радко
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Мишката е на първо място при Вас, явно и в общината ще е първи, поне се поинтересувайте за делото не само да пишете едно и също. Натопиха го, да излезнат от затвора, двамата продажници, измислици, които се доказват...


26 Септември 2019 14:13 | БКП
Оценка:
-20
 (
34
 гласа)

Лазар Причкапов за Атанас Камбитов: Това е първият кмет, който се отнася с респект и уважение към построеното по наше време.


26 Септември 2019 14:27 | Бойко
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

До Малкия Петърчо (Струма).
Фактите показани са достатъчно доказателство за кражбите, стила на управление и безочието на този кмет. Всичко друго е бля, бля. А резултатите за 8 годишното му управление са видими. Цена на кв. м. ново строителсто около 500 Евро. Това е един от основните показатели за жизненеото равнище на населението.


26 Септември 2019 14:50 | 134694
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

На мен ли само ми се струва или от всичките кандидати за кмет и общ. съветници, нито един не е представил все още своята програма какво иска да направи за града, че да спечели доверието на хората !? В крайна сметка за когото и да се гласува ми се струва че е все едно да стреляш на сляпо


26 Септември 2019 15:18 | Георги Христов
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Всички досегашни общински съветници да се махат от Общината. Веднага.


26 Септември 2019 15:27 | ....
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Събрани от кол и въже, некадърници!!!!


26 Септември 2019 15:35 | ДО БКП
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

Само да Ви кажа, че респект и уважение е едно и също :)
Също така Благоевград е в това незавидно положение заради тези съветници и кандидат кметове. Такъв ли ни е материала?


26 Септември 2019 15:57 | До Бойко и прочие
Оценка:
-17
 (
33
 гласа)

Ей, хейтърче, преди да пишеш глупости, си отвори очите и ушите. Злата се скъсва да подава сигнали до къде ли не, а телевизиите търсят скандала, щото иначе никой не ги гледа. Гледай отново предаването по Бтв и се радвай на хъката-мъката на Злата, дето беше супер неподготвена. Една отдавна изгнила круша, дето иска да мине за златна ябълка. Камбитов ще има право на отговор и ще докаже правотата си. А вие се пукайте от яд!


26 Септември 2019 16:45 | ...
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

https://btvnovinite.bg/bulgaria/druzhestvo-svarzano-s-kmeta-na-blagoevgrad-e-pridobilo-obshtinski-tereni-v-ramkite-na-negovija-mandat.html


26 Септември 2019 17:06 | Гражданин
Оценка:
-19
 (
27
 гласа)

Много правилно е казал Причкапов! Камбитов е кмет на място и уважава направеното, продължава да надгражда !Успех на Камбитов!


26 Септември 2019 17:11 | Цеков
Оценка:
-16
 (
24
 гласа)

Каквото и да казват тези въртиопашки стават все по жалки! Срам за града ни. Браво за достойното поведение на Камбитов-човек със тежест и мъжкарско поведение! Успех!


26 Септември 2019 17:15 | Гражданин
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Каква програма могат да представят хора които само се ровят в клюки и интриги? Виждаме всички какво направи Камбитов и съм сигурен, че още повече ще се раздава за града!


26 Септември 2019 17:19 | Милан
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Хайде герберски тролчета, до утре, в панелките и на село нямате безплатен нет.


26 Септември 2019 17:40 | Анализ и предложение
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Коментарите на повечето тук са истинно правдиви - Струма е частна медия. Видно е, че с изключение на няколко платени калинки никой не иска натрапения ни кмет. Да се вдигнем и изберем нови и достойни млади хора. Засега Възраждане най-добре отговаря на интересите на благоевградчани. Изходът е в масово гласуване за ПП Възраждане!!!


26 Септември 2019 17:45 | До Struna
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Ех, Струна, Струна, смешни сте, трагични сте. Опомнете се, Струна, самозабравили сте се. Жалки сте.


26 Септември 2019 17:52 | старогражданин
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Не помня такъв юруш и това не е на хубаво. Всички тръгват на избори в НАСИПНО състояние. Кой, кой е в Герб един Господ знае-в БСП е същото. Парижките потайности са при Тасков. Изненадата я виждам при Ризов, не при Ризова. Бизнес кмет и Бизнес Съвет. На хора с манталитет на амбулантни търговци. Така е по целия Югозапад. Имат един месец да препишат старите програми и да търсят шарани. Дали вече не са разбишкани условията за корпоративен вот... малко се съмнявам. Ще пунтират свежест до последния миг. А той може да бъде и утре. Не решили патриотите да приключат с коалицията. Свободно падане на отличници без парашути. Питайте Костов как става. Току така не е тоя зор за депутатска ваканция. Но понякога каруцата се обръща само и от очакването на края.
Десните на гъби!!!


26 Септември 2019 18:59 | Иво
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Всички се борят за парички хич не им пука за града.


26 Септември 2019 19:04 | Ловец
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Мале мале!? Гледката е противна. От кол и въже! немат ли срам тея .как може толкова низост, това ли са хората които ще решават съдбата на този прекрасен град? Срам и позор! Дано Камбитов спечели... защотооо майко мила


26 Септември 2019 19:08 | Мони
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Къде трагнахте всички да ставате кметове, общтински съветници!? Кьораво сакато юрушш. вие да не мислите че ще отивате на цирк, клоуни? какво се случва в тоя град?


26 Септември 2019 19:18 | Калоян
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

Лелееее, какво става тук бре, кой бандит измислен, кой шеф несполучил, кой не знам си какво, всички са един дол дренки. Камбитов трябва да спечели и неговите съпартийци, че инак страшно става. Лелелеее, лелелеле. Ужас, който гласува за някой от по-горе изброените в матр'иала


26 Септември 2019 20:07 | asddas
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Струма, препикавам ви обилно, платени драскачи ! Готови сте и майка си да продадете за 20 лева/статия, нещастници


26 Септември 2019 20:24 | Мило
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Фарс, резил, излагации, това показва как жалки хорица са си повервали. ужасия и простотия! много Жалко!


26 Септември 2019 21:06 | ДО ВСИЧКИ
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

БЛАГОЕВГРАДЧАНИ. ГЛАСУВАИТЕ ЗА ЛИСТА С 69. БЛАГОДАРИЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ. ОТ ХРИСТО КОВАЧКИ. ИНАЧЕ ЩЕ ЗАТВОРЯ. БАНИЯТА.


26 Септември 2019 21:07 | тутата
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Само Георги Кьосев-Тъпото липсва в листите харесало му е при курнишоните к както се пее в песента на Ъпсурд "Да лапаш пиш*и е бизнес!


26 Септември 2019 21:51 | ???????????
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Нека махнат прите на съветниците да видим дали ще се бутат пак за гола слава?????


27 Септември 2019 07:45 | Мария
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Защо ли не се виждат имена на лекари и учители? Много ли са им високи заплатите, та не искат да си добавят по едни 300, 400 лв към личния бюджет?! Отговорът е, че листите с пълни с бизнеситересчииии! Подкрепяте ги! Пък после ги плюйте 4 години на воля!


27 Септември 2019 08:02 | тамерланд
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

ЩО ЗНАЧИ СЪВЕТНИК--КИБИК КОЙТО НИЩО НЕ ПРАВИ НО СИ ЧАКА ЗАПЛАТАТА


27 Септември 2019 08:49 | до анализатора
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Г-н анализатор, като ни предлагаш да гласуваме за възраждане, хайде ни кажи е така предизборно като агитация, вече може, какво точно свършита тримата съветници от вашта листа, които и досега бяха в об. съвет. Какво направи симпатягата Стойков, поне един път изказа ли се по някои въпроса, а учителката от 6-то и третата, водача на листата сега. Какво възродиха и какво ще възродят да да ги изберем например.


27 Септември 2019 12:20 | Читател
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Мераклии за служба на хранилка..... пълно с идиоти.


27 Септември 2019 13:30 | Гергана
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Явор Жерев и той ли, това ли му беше целта на протестите се вреше отпред и държеше знамето, той е един пияница и нищо друго.


27 Септември 2019 14:52 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Уважаеми съграждани,
Нека за гласуваме под девиза: "Нито един стар съветник или кмет избран отново". Стига стари муцуни. Познаваме ги. Знаем, че не могат много. Време е за нещо ново, младо и можещо.


28 Септември 2019 09:29 | Пенсионер
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Без промяна на лицата с нови няма да има развитие на Благоевград,
Уседналите кметове, кметове на кметства и общински съветници ще продължават да преследват личните си интереси


28 Септември 2019 11:34 | Пенка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Къде са младите интелигентни и образовани хора, които не са обвързани с лични интереси на строители на кооперации и лакоми за обществени поръчки бизнесмени? Друго в този град няма... кмет който се разхожда по града и се показва в медиите с униформен Адидас... нямам думи!


28 Септември 2019 12:24 | Баба
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

От 44 коментирали, 64 % имат правописни грешки. Със сигурност, тези хора ще решат изборите.


28 Септември 2019 19:00 | Отговор от анализатора
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Съгласен съм с Вас, че старите съветници ( дори и тези от Възраждане ) са компрометирани. Затова има преференциално гласуване. По-важното е. че идеите на ПП Възраждане се възприемат от повечето избиратели и отговарят на интересите ни, а централното ръководство си държи на думата - дариха парите от изборите както бяха обещали. В листите има достатъчно нови и млади лица.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар