Продължават подобренията в селата на община Петрич. Нов асфалт и тротоари на възлови улици в село Първомай

24 октомври 2019 16:33   16 коментара   14021 прочита


Инвестицията, която ще се направи в инфраструктурата на село Първомай е по линия на защитен от екипа Бръчков проект по ОП „Програмата за развитие на селските райони“.

„Само ще уточня, за да няма последващи злонамерени интерпретации, че съгласно критериите беше допустимо да се кандидатства само за село Първомай, предвид броя на населението, който беше определящ критерий. Село Първомай е единственото с население над 2 500 жители на територията на община Петрич. Другият важен критерий беше поне една от улиците, която ще се благоустрои да се свързва с републиканска пътна мрежа“, каза кандидатът за втори мандат кмет на община Петрич Димитър Бръчков.

Според изготвения и одобрен за финансиране проект ще бъдат реконструирани и рехабилитирани три улици в селото. Това са: ул. „Яне Сандански“, ул. „Опълченска“ и ул. „Хоризонт“.

Общо за тяхното благоустрояване се отпускат 1 440 000 лв, които са 100 % безвъзмездно финансиране по Програмата. „Отделно от инфраструктурните подобрения започваме изграждането и на физкултурен салон към СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Първомай.

Проектното предложение за сграда на физкултурния салон в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Първомай е подадено от Община Петрич също по Програмата за развитие на селските райони. Проектът за наша радост беше одобрен от финансиращият орган“, посочи Димитър Бръчков.

Общата безвъзмездна финансова помощ за изграждането на обекта е 585 000 лв. с ДДС , която сума представлява 100% от инвестиционните разходи за съоръжението. СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Първомай е едно от големите учебни заведения на територията на община Петрич.

„Много е важно да се отбележи тук, че училището не разполага с функционална спортна зала, в която пълноценно да се провеждат учебните часове по физическо възпитание, както и подготовката на училищните спортни клубове. Сега, благодарение на спечеления проект ще бъде изградена необходимата база“, допълни Димитър Бръчков.

Бъдещият физкултурен салон ще бъде свързан с „топла връзка“ с училищната сграда. Имало е стар проект за физкултурен салон, който е бил със заложена три пъти по-малка площ. За училището в с. Първомай през изминалите четири години беше изграден и нов спортен терен с изкуствена настилка.

„Проектът за физкултурния салон на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Първомай и спортният терен с изкуствена настилка са част от нашите успешни управленски решения за подобрение в образователната инфраструктура, освен със собствени бюджетни средства и със защитаване на външно финансиране, обобщи кандидатът за кмет Димитър Бръчков.

Кандидатът за кмет на село Първомай Иван Митрев посочи, че в мандата на Димитър Бръчков в село Първомай със бюджетни средства е извършена рехабилитация на още шест улици – асфалтиране и нови тротоари, изградена е 25 км нова водопроводна мрежа, извършени са неотложни ремонти на детската градина и читалището в селото.

Политическа публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление

16 коментара
24 Октомври 2019 16:45 | Пешо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Само не разбрахме кога е правен ремонт на читалището. Сигурно на Иво Масата са ремонтирали заведението. А да кажеш че 6 улици са ремонтирани е жалко. Каквото и да правите няма да ви изберат. Сега се сетихте да си правите кампанията и да лъжете.


24 Октомври 2019 17:12 | Roki
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бра абе стига така с теа раце бе човек ити ониа мамин динев


24 Октомври 2019 17:43 | местен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А в село Ново Кономлади кога ще бъде изградена канализация, кога ще бъдат асфалтирани улиците, които са на чакъл. Кога г-н Бръчков?????. Трагично е в 21 век селото да няма канализация. Срам за Бръчков и екипа.


24 Октомври 2019 17:58 | Исмет Андонов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Струма. ком защо не споделите в страницата си мнението на Бръчков за Бойко Борисов клипчето се върти из целия интернет .Бръчков прави за смях цялата партия в Петрич, залепи петно на ГЕРБ изгуби и доверието на хората .Моля Ви пуснете в медията си мнението за Бръчков за г-н Борисов и подлите коментари по негов адрес


24 Октомври 2019 18:01 | Мария Чукарска
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мда да, само копки - мопки и на парка му направихте откриване ама 5 години нищо, изхарчихте 5 милиона на вятъра пари, които бяха отпуснати по проект за Петрич който проект дори не беще спечелен от вас. Ама нали чуждите пари се пилеят най-сладко!


24 Октомври 2019 18:50 | Кирил Драгозов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ми те ГЕРБ по хиляда първи копки правят и си остават до там само с откриването колкото да се покажат пред хората да се бият малко по гърдите и точка. Смях до там ще си остане с първата копка и този проект!


24 Октомври 2019 19:38 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ох, милите - застанали около масата с карта като Генералния щаб Червената армия преди атаката на Берлин. Мъдрят какво и как да направят, напрягат сивото си вещество в черепите - тук асфалт, тук бордюр или канавка... Ама не си задават кардинания


24 Октомври 2019 19:42 | Стефанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

...въпрос кой ще ходи по тези улици...


24 Октомври 2019 21:12 | Бръчков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Абе всички знаете че дните в политиката са ми преброени, и на тези около мен, ама така е, така действат опиатите.


24 Октомври 2019 22:48 | Йеменския
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмете мани Салягйорова ли как беше, много веран народ има около теб, на петрички апаши... тия строителите, къде ти ги сложиха да им оправат поръчките, имах предвид... народа не е глупав .а за най големия тарикат немам думи, дали ще го задържиш, финансиста адвокат, тоя си изигра най добре картите... само с ангел танев от бензиностанцията, колко пари завъртеха, нали общината от там зарежда гориво..


24 Октомври 2019 22:55 | Алиосман
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Колега прав си за апашите, само за киро петка ли беше п. у. ка ли беше, го нема нещо... Главния властелин от предишните избори, да знаеш че вече е от вмро и ти даде пример кмете, какво ще направят всички, когато им спреш кранчето,.. требва чистка и да почнеш на ново, хората не са глупави


24 Октомври 2019 22:59 | али рза
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ми и Гюпката го нема и Влахов, нали те са новия антураж на Бръчката и оня агент от ДС-Тони Александров. Май те са новите строители около Кметчето.....


25 Октомври 2019 00:05 | Нудиста
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нещо се раздава ново тесте карти май, 7спатия на кой ки се падне само.. иво масата само ближе, как така не пробва още един път за късмет да се кандидатира за късмет... кмето не разбра ли, че първомайци не го искат, а го набута в петрич с кабинет..


25 Октомври 2019 03:28 | Dimutar
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Погледнете пазара в Петрич - място, изпълнение на КАЧЕСТВЕН проект, паркинг, всекидневно УДОБСТВО за продавачи, производители и купувачи, РЪЖДЯСАЛИ нефункционални маси, течаща покривна конструкция с ефект ОРАНЖЕРИЯ (стотина дни в годината).
Тежко ви, ако пак ръкопляскате!!!


25 Октомври 2019 07:08 | Димитър
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Браво, кмете! Ако махнеш и ония двамата на 1 и 2 место що са в листата КЕ си кмет до живот!


25 Октомври 2019 08:44 | от Петрич
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Най корумпирания даиджия на първо място! Боже КАКЪВ СРАМ, ПЕТРИЧАНИ КЪДЕ СПИТЕ? Водач на листа на "ГЕРБ"! ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар