Продуцент на фестивали, историци и директор на музей в листата на ПП-ДБ в Благоевград

23 май 2024 15:54   10 коментара   5964 прочита



Успешни професионалисти с призвание в сферата на просветата и културата са в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за област Благоевград за изборите за национален парламент на 9 юни. В навечерието на 24 май обръщаме специално внимание на хората, които се грижат да имаме качествено образование и да пазим българщината.  

Николай Божков от Благоевград е продуцент на концерти, организира част от концертите на ансамблите „Българе“, „Пирин“ и „Филип Кутев“. Бил е съорганизатор на фестивала „Пирин пее“, както и на Фестивала на народната носия в Жеравна. „Без култура, образование и спорт няма национална идентичност“, казва Божков, който е започнал кариерата си като професионален артист в ансамбъл „Пирин“.

Историкът Янко Христов е дългогодишен университетски преподавател, които се занимава с проучването и преподаването на средновековната история на Европейския Югоизток и на история на българската държава и право. Добре познат и уважаван в професионалните среди на медиевистите и византинистите в България и чужбина.

Мартин Петров е магистър по японски език и култура от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Атанаска Ковачева е юрист с дългогодишен експерт в областта на културата.

Николай Куколев е завършил „История“ и „Българска филология“ в Югозападния университет ,,Неофит Рилски” в Благоевград. Близо 20 г. е учител по история и по гражданско образование в Благоевград. Ръководи ученически евроклуб ,,Общество на знанието”. Работил е по различни европейски проекти в сферата на образованието, предприемачеството и културните взаимодействия.

В листата на ПП-ДБ е и директорът на Исторически музей – Петрич Методи Бисерков.

Росица Пандова-Йовкова е граждански активист, защитаващ каузи в здравеопазването, с огромен опит в социалния и културния сектор. Председател на СНЦ „Култура без граници“ с интереси, насочени към здравеопазването, социалните политики, културата и образованието. Вярва, че грижата за децата е основен приоритет на всяко общество. Работи за достойно място на българския фолклор и традиции в българското културно наследство.

„Инвестицията в качествено образование за децата е отговорност както на държавата, така и на родителите. От усилията на всички ни зависи да не забравяме корените си, да предаваме на децата си традициите ни и да пазим богатото културно наследство на България“, казва водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград Андрей Цеков, който беше министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков“.

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност екипът на коалиция ПП-ДБ честити празника на всички и изказва благодарност за усилията на нашите будители и духовни стожери – учители, просветители, творци.

Екипът на ПП-ДБ се явява на предстоящите избори с бюлетина №14.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
23 Май 2024 16:02 | Джумаята
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Особено Атанаска, голям професионалист.... къде ли не се блъска? Нейната слава приключи с другарите, вече сме 2024 година. Тя гравираше около ГЕРБ, но не и се получи, после Томов, сега тези....


23 Май 2024 16:02 | 1
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Мазно турско кафе!


23 Май 2024 16:14 | Хаха смях
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Пфхахахахах. Тия ли бе, тия ли смешници. Тези за 20 кинта правят дудуци, публично пред ларгото. Тия само и само местенце да им се уреди ще преминат и на другия бряг, пендери


23 Май 2024 16:26 | До Кмета
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Кмете, само тюфлеци слагаш на хубави постове .
Направил си Общината бащиния .
Събирал си хора от пичка си майчина..


23 Май 2024 20:38 | СЪВЕТНИК
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

CAUSA PERDUTA!!! PP-DB AUT OT POLITIKATA.


23 Май 2024 20:40 | СЪВЕТНИК
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

CAUSA PERDUTA!!! PP-DB AUT OT POLITIKATA.


23 Май 2024 21:01 | Пфхаха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Еле па тоя с цайсите, ебати смешнико


24 Май 2024 00:34 | Блг
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Все хора неполезни за никого, дори и за себе си.


24 Май 2024 08:14 | чичо Скрудж
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ега ти карикатурите, все отбор консуматори, които един пирон не могат да забият самостоятелно! На държавата са необходими специалисти технократи, практици и производители, а не безполезни лапачи!!!


24 Май 2024 08:31 | Свидригайлов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Едва ли тези цапардосани същества са чели "Книга за българския народ" от Стоян Михайловски, пък и да ги насилят да разгърнат страниците, няма да се познаят там. За жените в тумбата им приляга името ГМУЦАРЕЛА, другите са с поливалентна ориентация и открито страдат от носталгия по неукротините нерези от трудови войски. Ние от навалицата ще им тирнем под носа един умен авфоризъм от Римската империя за патологични увредени маниаци, които издържат на аванта:" Такива ненаситни за богатства вдигат със зъби монета от лайно". Чукам на дърво за тях и си плюя в пазвата, та те приличат на пациенти от психостационара в Хърсово, пуснати градска отпуска. Пази, Боже, сляпо да прогледне, щото ще удари кьоравото! Ексик! П. П. По земята ни не са рядко случаите, когато политици преяждат на банкети и се гътват смъртоносно от задавяне.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар