Проблясъци в ефира! "Полукметът" на Благоевград Румен Томов влезе в ролята на конституционен съдия в БТВ ! За проблемите му е виновна адвокатката, с която се познавали "още преди да се родят"...

28 септември 2020 12:23   35 коментара   21497 прочита


Кметът се похвали с изпълнено предизборно обещание: Дали пари на селата.. нещо, което се прави всяка година, в бюджета се залагат пари за селата и гласувани от ОБС. Той е уверен, че ако има избори,ще ги спечели отново ... 

Ще се кандидатирам отново за кмет, ако разбира се има избори, това заяви тази сутрин в ефира на БТВ Румен Томов, наречен от водещия "полукмет" на Благоевград. На въпроса кмет ли е или не е, Томов влезе в ролята на конституционен съдия  и без да има това право, започна да тълкува и чете  решението на Конституционния съд,  размятайки  добре изрисуван в жълто, синьо и лилаво  и подчертан му лист,  отегчавайки водещия Антон Хекимян .

Няколко съдилища детронираха Томов, но той все още не вярва .. .и не спря  да драпа  здраво да  убеди  водещия в правотата си и задълбочено познаване на казуса  и законите, говорейки от името на съда.

Наложи се  мъдрото тълкувание да бъде прекъснато, за да продължи телевизонното интервю, което благоевградския управник изпълни с дълбоко съдържание. Разбрахме интимни подробности от живота на Томов, който още преди да "се роди" се е познавал с адвоката си, допуснал гафа със заличаването на фирмата му, но след този гаф, спрели всякаква комуникация. " Не се занимавам повече, прекратил съм всякаква комуникация ", каза в ефира Румен Томов, намеквайки ,че вината е на адвоката ,но не посмя да я обвини директно ..  

Коментирайки съдебните актове Томов за пореден път показа, че не вярва на съда и все още смята, че ще остане кмет на Благоевград, игнорирайки решението на ВАС, което е влязло в сила и няма връзка  с решението на КС. "Ако се стигне до избори, разбира се, че ще се явя и ще спечеля, каза Томов уверен в победата, коментирайки, че хората не обичат някой да използва подобни методи за свалянето на кмет и вероятно доволен от свършеното за месеците, в които той управлява града.

А какво е свършил, попита водещият: "Като изпълнено обещание мога да кажа, че осигурихме средства на всички селски кметове, с гордост съобщи Румен Томов  и извади късмет, че Хекимян не знаеше, че това не е заслуга на градоначалника, и че всяка година ОБС Благоевград отпуска пари на селските кметове.

Стана дума и за депото, натресло над 1. 600 000 лева разходи на общината, след отказа на Томов да сключи договора със законноизбрания оператор и последвалото транспортиране и депониране на отпадъците в Костинброд.

Тук Томов хвърли отговорността на кметовете на общините, които ще използват депото и заяви, че е общо решение на 5-те кмета. За съжаление и тук Хекимян не го  контрира - депото е на територията на община Благоевград и водещият кмет, които носи отговорност е кметът на Благоевград, а отказът е подписан еднолично от Томов.

Въпреки многократните напомняния каква е сумата, която благоевградчани ще платят заради този незаконен отказ, градоначалникът не си спомни каква е тя и заяви "не съм подготвен, не знам, каква е сумата".

Кметът Томов не се признава за политическа фигура, той е народен любимец, стана ясно от краткото интервю, затова няма никакво съмнение, че отново ще спечели изборите, каза с увереността  на брилянтен управник Румен Томов.

 Щеше ни се България да види и чуе, какво мисли Румен Томов за Ковид 19. Преди време инженер Томов  прави  изчисления, лични, задълбочени  и според неговите изчисления от Ковид " ще се разболеят 200 души, от които 20 % ще са тежките случаи, една изцяло "сбъднала " се прогноза.  

Да каже нашият кмет  колко и какви предизборни обещания изпълни.  

Защо уволняваше, като се закле да не го прави. Какво направи с чистия въздух и Рубин? Колко проекта е спечелила общината по негово време? Колко е загубила? Да отговори законна ли е управленската му структура и законен ли е четвъртият му заместник кмет? Да каже добре ли работи с общински съвет и неговия председател? Какви санкции трябва да плаща община Благоевград по негово време от пропуски по проектите?! 

Да изброи хората, които работят в пиар службата му, колко са на брой и защо е закрил отдела по Евроинтеграция?!.

Защо уволни цял отдел "Култура", доказани професионалисти, съживили културния афиш на Благоевград и оставили трайни следи с работата си в последните 8 години....

Да каже как мина джаз фестивала и струваше ли си той над 70 000 лева? Какво става с Милениум, защо го отложиха.  Да каже на колко благоевградки фирми създаде работа и дали изпълни обещанието си да работи само с местни фирми.

Да каже за Ловния дом и Бачиново, защо ще позволи застрояване, като преди изборите заяви: "Няма да доусна застрояване на зелените площи"????

Трябваше да каже и за спецпрокуратурата, викат ли го на разпити, той ходи ли, или не ходи, и ако не ходи, чака ли  да го заведат с полиция, за да влезе предизборно в ролята на жертва???  Да каже и за предрешените конкурси и Спецпрокуратурата..

Да сподели добре ли работи с ОБС и неговия председател Ан. Тодоров, изиграл съществена роля за активизиране на "народната любов" и неговата победа в изборите ... Кметът на областния център се похвали с пари за селата, а за града какво направи?, това трябваше да каже!

Улици ли асфалтира, инвеститори ли доведе, работни места ли осигури, младите ли върна, всичко това са негови предизборни обещания... Къде са му лостовете на кмета, с които както твърдеше, може да се реши всеки проблем. Или зад несвършената работа и множеството проблеми и гафове на неговото управление,   прозира Луцифер.  

 "Лукавият" образ на предшественика му и неговия екип, основните  виновници за 300 000 000 лв. инвестиции в областния град, над 200 санирани блока, десетки асфалтирани улици, десетки обновени детски градини, социални жилища, международни фестивали, донесли ни световна слава.   

И всичко това без смехотворни гафове и санкции, без мрънкане, че пари няма Като няма си ги намираха ..

Затова стотици семейства живеят в обновени жилища, затова са осигурени жилища за социално слаби млади семейства и затова за Благоевград се говореше, а днес, почти година, Благоевград се свързва единствено и само с неговия "Полукмет" и  гафовете   в   управлението.

П. Петрова 


Още за: кмет   интервю   бтв   Още от: Политика

Принтирай статия
35 коментара
28 Септември 2020 12:46 | ��, ��� ��
Оценка:
15
 (
25
 гласа)

Стига сте ни занимавали с тоя мистър Биин


28 Септември 2020 12:59 | 333
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

https://glasove.com/categories/novini/news/lev-ins-s-deklaratsiya-sreshchu-tsvetanov-naglo-e-da-pravite-partiya-sled-kato-reketirakhte-biznesa?fbclid=IwAR0s7AgCr9OqAceytnfIxg_zkkQ4UzsTLIgiQonFtarA0OOuiO_x6qGqF6I


28 Септември 2020 13:00 | мазни борби
Оценка:
-3
 (
23
 гласа)

За четири часа това ли измислихте? Томов беше в осем часа в БТВ. Или "опорките" ги нямаше... А неговият "предшественик" защо избяга при Цвинокио? Истински ГЕРБ-ер!


28 Септември 2020 13:01 | Трима съдии
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


28 Септември 2020 13:02 | Румбата Томов
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Най-важното предизборно обещание, което изпълних беше, че онодих герберастите с 200. Мерси!


28 Септември 2020 13:12 | Фак(Т)
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Благоевград стана нарицателно за цирк в цяла България


28 Септември 2020 13:14 | съгражданин
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Крайно време е ПИАРката да си влезе в ролята и да контролира изявите му, нали затова е там, да го напътства и да прави така, че изявите му да бъдат добри и разбираеми..


28 Септември 2020 13:36 | До съгражданин
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Е то пиарка та си влезе в ролята, този за това още повече се излага
Златасепродадезазаплата


28 Септември 2020 13:42 | Тери
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Боже, в какви ръце попадна Благоевград, Боже, добре, че е на път да се избави


28 Септември 2020 13:47 | Въпросче?
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Някой знае ли какво стана с 2 000 000 лв. нанесени щети на Общината за Депото???
Томов, усещаш ли накъде отиват нещата!!!


28 Септември 2020 13:51 | Руен Тонов
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

На крив кмет адвокатката му пречи!


28 Септември 2020 13:53 | До въпросче
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Това не е ли престъпление по служба?


28 Септември 2020 14:06 | Хасан Илязов
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Сестри Путипляскови пак се развихриха! Вместо мозък черепахите им са пълни със силикон!


28 Септември 2020 14:12 | Благоевград народа
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Кой ще гласува за Томов има ли такъв глупак?


28 Септември 2020 14:15 | Шумантов@
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Не знам какво ще правим сега


28 Септември 2020 14:52 | Яни
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Томов е едно недоразумение, което час по-скоро трябва да си ходи


28 Септември 2020 15:05 | Коси
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Томов беше грешка, но какъв избор имахме, онзи който крадеше безобразно или другия който е ту на бело ту на успокоителни. Дано този път се извади нормален кандидат имаче отивам за риба.


28 Септември 2020 15:09 | До коси
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Направо още сега тръгвай за риба, даже направо се хвърли с един камък на врата, та да се отърве града ни и от такива като теб


28 Септември 2020 15:28 | Шарлотанин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

2000 000 проблясъци има той, вечер като си легне до Маруся


28 Септември 2020 15:34 | До редакцията на стършел
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Пирин игра в петък и още няма статия. Да не би леля Уорън вече да не ви плаща?


28 Септември 2020 15:38 | ���
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Това предизборна агитация ли беше. БТВ нали комунистическа медия затова и водещия беше много внимателен.


28 Септември 2020 15:48 | Градски
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Добре се представи Томов. Каза това, което всички в Благоевград говорят. Алчната Ася Гебова взе парата и предаде приятеля ит детството си. Чудя се защо Томов мълчеше до сега. А на мястото на Наско аз щях да накажа Бисер Михайлов, който, за да запази мястото си на областен управител, изнесе вярна и невярна инфирмация на Бойко за Камбитов. Също така Наско не трябваше да прави тази услуга на Герб, а напротив. Те го предадоха, а той им дава шанс с нов избор. Всеки ден е пращал хора в съда да разпитват деловодителките дали е заличена фирмата на Томое. И защо? За да му се смеят и да пръска пари за услугите.


28 Септември 2020 16:20 | Енчо
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

До по горния - от кога БТВ е комунистическа телевизия? Знам че има герб (нова) тв и многи други медии свързани с шиши и тиквата, но твоята глупост надмина всичко.


28 Септември 2020 17:40 | а,б,в,г
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

А бе, тоя за една година не се научи и да говори, камо ли пък да свърши някаква работа


28 Септември 2020 18:33 | of
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Малоумен ТомOOFF


28 Септември 2020 18:46 | ���. K������� ������
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

КАРУЧКАТА С ГЮБРЕТО И... БУЧИНО НА СМЕТИЩЕТО!!!


28 Септември 2020 19:25 | Живко
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ти си глупак.


28 Септември 2020 19:54 | Сашка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ристено, красавице музейна, ТРИЦОНА!


28 Септември 2020 20:21 | До Сашка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Сашенце, всичко се връща....


28 Септември 2020 20:29 | Магда
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Томов е най-добрия кмет - човечен и мъдър! Пресече корупцията с твърда ръка! Удивителен управник, който е близо до хората и печели въпреки всичко


28 Септември 2020 21:04 | До Магда
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Какъв добър човек ма, пияница започва деня с водка и кола, уволни най-кафърните хора, набута Общината с 200000 и всичко това само за 8 месеца, добре че няма още три години, че спрем ще затрие града, а забравих и даде Кортовете на Ганджов


29 Септември 2020 12:08 | �� ������
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Магдо, смени си терапевта! Пий си редовно хапчетата, че ставаш за смях!


29 Септември 2020 13:56 | 125
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Прав е г-н Кмета! Добър човек е, но не му дадоха възможност за изява! На добър час! УСПЕХ!


01 Октомври 2020 15:29 | �� ����� �������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Написалият тази злобна статия се смее, че Томов не вярва на съда. Ами то май отдавна никой не вярва в него! А адвокатът му, с който се познавали още преди да се родят- има точно такъв израз-идиом, който означава "много отдавна", та този му близък адвокат май си е завистлив и злобен, като повечето българи и може да е направил пропуска нарочно или дори срещу заплащане, за да се стигне до този пасквил днес. И както стана ясно още в началото на тази сага, същия пропуск е направил и псевдо-доктора и крадлив предишен кмет Камбитов, но от това не последва свалянето му и нови избори. Но самият той подал сигнал за пропуска! Колко трябва да си злобен и нагъл?!?!


06 Октомври 2020 19:13 | Софи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най добрия кмет за града
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар