Приватизаторът на “Петричка праскова” Пл. Попстоянов влиза в битката за съветници

27 август 2011 00:20   20 коментара   32592 прочита
Пл. Попстоянов
Пл. Попстоянов


Пл. Попстоянов

Популярният в миналото бизнесмен Пламен Попстоянов, бивш приватизатор на консервна фабрика “Петричка праскова” и идеолог на десните партии в Петрич от началото на промените, отново излезе на политическата сцена. Той държи пълномощното за южната община на централната коалиция Общност на демократичните сили, чиято абревиатура копира абревиатурата на Обединените демократични сили. Регистрирах коалицията под -10 за участие в избора на общински съветници.

Предстои среща с представители на част от СДС, част от Съюза на свободните демократи на Софиянски, и Демократическата партия за уточняване на листата и общи действия на изборите, съобщи вчера Попстоянов, който е и лидер на БДС радикали на Евгений Бакърджиев.

Попстоянов е един от хората, благодарение на които Вельо Илиев пое управлението на Петричка община през 2000 година. На местните избори през 1999 година Попстоянов скъса протоколите от избирателната секция в село Ключ и впоследствие изборът за кмет на общината бе касиран, спечелилият изборите Андон Чопаков от БСП бе детрониран и се проведоха нови избори, които спечели кандидатът на СДС Вельо Илиев.

Впоследствие отношенията между Вельо Илиев и Попстоянов охладняха. СДС се раздели на няколко партии, Попстоянов премина към Съюза на свободните радикали. На местни избори 2007 Пламен Попстоянов даде рамо на ГЕРБ. Неговият зет Венцислав Филчев в момента е общински съветник от партията на Бойко Борисов, но както “Струма” писа, е на път да я напусне.

Попстоянов държеше до лятото на 2009 година култовия ресторант “Горски кът” в двора на Държавно горско стопанство - Петрич. През лятото на 2009 година обаче съдия-изпълнителят Шукри Дервиш запечата ресторанта по молба на наемател на бизнесмена Васил Стойчевски, който имаше претенции, че имотът под заведението е негов. Между Попстоянов и Стойчевски тръгнаха съдебни дела.

В ресторант “Морски кът” допреди няколко години се решаваха съдбите на Петрич, крояха се политически планове, създаваха се партии и коалиции, издигаха се кандидати за кметове и съветници. В годините, когато БСП в Петрич беше все още силна, нейни съветници нееднократно от микрофона на Общински съвет заявяваха, че Петрич се управлява от кръга “Горски кът” и че ресторантът е властови център на града. През 2003 година на банкет в ресторанта, месец и половина преди тогавашните местни избори, в присъствието на Вельо Илиев, Туфчо Сандъкчиев и пред пълната зала техни съпартийци Пламен Попстоянов поиска думата и от микрофона обяви: Вельо Илиев е нашият кмет.

Така той за втори път след касираните избори през 2000 година подпря здраво Вельо Илиев, този път срещу силната кандидатура на тогавашния собственик на ПФК “Беласица” Костадин Хаджииванов-Коце Маце. От избори на избори Пламен Попстоянов трупаше славата на опитен изборджия. Сега заведението му не работи. Приватизираната от него “Петричка праскова” му бе отнета от Агенцията за държавни вземания заради задължения към държавата и впоследствие продадена на гръцки предприемач.

20 коментара
27 Август 2011 07:36 | Марш
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

свиньо, от такива като теб на хората им се повдига от политика.


27 Август 2011 07:55 | В.Л.
Оценка:
28
 (
30
 гласа)

АБЕ НЕЩАСТИК, ВЗЕМИ СЕ СРИЙ - НЕКАДЪРНИК.


27 Август 2011 08:54 | 567
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Типичен представител на Евгений Бакърджиев - алчен, мазен!


27 Август 2011 10:48 | popay
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Ало СТрума, заведението на помияра Попстоянов работи макар и незаконно, А ЗАЩО РАБОТИ И СЕ ИГРАЕ КОМАР-да кажат компетентните органи и защо не се взимат мерки срещу този идиот. Така че си актуализирайте информацията-ГОРСКИ КЪТ СИ РАБОТИ НЕОБЕЗПОКОЯВАН ОТ НИКОЙ!!!!!


27 Август 2011 13:21 | читател
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Навремето, когато Йовов беше партиен секретар на милицията, Попстоянов и други фурнаджийски лопати като него ги направиха партийни членове. В барчето на полицията направиха банкет и викнаха гюпците да им свирят без пари. След това коя партия беше на власт и той както и д-р Геши Динков бяха в нея, затова казвам фурнаджийски лопати. Попстоянов, където иде след него става пожар. Всичко ограбва и закрива и онищожава. Алчен до безобразие. Защо не го вкараха в затвора като скъса протоколите в Ключ.


27 Август 2011 14:44 | Петричанин
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Ф-ка"Петричка праскова"не е ли на бившият КПП-ец от Златарево Иван Михалчев/или се води на синаму/, които сме виждали във фабриката, или те са хора на Попстоянов? Петрич затова прокопса, защото такива като този на снимката участваха в политиката и приватизацията, като Марио Минев, Геши Динков, Циканделов, Покойният Маджиро, Борето Пехливанов-даскала по физика, Илиев от БП, И. Будимов-даскал по физика, Френгов-голям, акушери и какви ли не, които си нямаха понятие от политика. За това трябва добре да избираме политиците си, за да просперира град Петрич, а не да стане циганско-селски град.


27 Август 2011 16:39 | вяра КЪМ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ КИРЧО\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

БОЖЕ, БОЖЕ....! НЯМАМ ДУМИ! АМА КАКВИ СА ТЕЗИ, ОТ КОИТО САМО КАТО ГИ ГЛЕДАШ НА ФОТОГРАФИЯТА ТИ ИДВА ДА ГИ ЗАШЛЕВИШ, ТА ДОРИ И НИЩО ДА НЕ СА ТИ НАПРАВИЛИы ЕЙТАКА - ТОЛКОВА ГАДНИ ИЗГЛЕЖДАТ! БРЕ, ПЕТРИЧАНИ, ДА НЕ БИ ВСИЧКИ ДА СТЕ ПОЛУЧИЛИ ПСИХИЧЕСКО РАСТРОЙСТВО, ТА ПОКАЗВАТЕ ПО НЯКЯКЪВ НАЧИН, ЧЕ ТАКОВА " МИЛО СЪЗДАНИЕ НА ПРИРОДАТА-МАЙКА"МОЖЕ ДА РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА ХОРАТА??!!!!!


27 Август 2011 17:50 | петричанец
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

На това говедо това му е най-красивата снимка. А иначе ако го видите на живо ще се изплашите. Такъв изрод няма в цял свят.


27 Август 2011 20:00 | Киро Кукуряхцев
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Защо обиждате човеко, уважаеми г-да селяни и граждани ?!?!
Това е ДУХОВНИЯТ БАЩА на инж. Азис !!! Имайте малко уважение.
Той направи милионер един плъх, обут в бели памучни чорапки и плетени обувки...
Това е ЧОВЕКЪТ - ИЗБОРИ...
Ако заработи срещу инж. Азис, ПП ще го унищожи. Той го създаде, той ще го довърши.
Амин, дай боже


27 Август 2011 20:14 | 3
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

"В ресторант “Морски кът” допреди няколко години се решаваха съдбите на Петрич"...
Откога в Петрич има море, че и "Морски кът"? Да не е излязъл на Бялото море или от "Струма" пак не са в ред?


27 Август 2011 23:06 | 13
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ЕЕЕ СИМПАТЕГА КОПЕЛЕ, АКО МУ ТУРИШ ФОТОТО КРАИ ЛОЗЕТО, ЕДНО ПИЛЕ НЕМА ДАКАЦНЕ, ТА И КОШИИСКИТЕ КЕ КОРТОЛИСАШ, ОТИ ИДЕ ГРОЗДОБЕР...


28 Август 2011 16:21 | !!!
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тази сланина е срам за ПЕТРИ4АНИ!!!!! Пратете го за претопяване!


28 Август 2011 16:30 | лекар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тази разплута разлагаща се плът е на жив човек??!! Вместо да се занимава с политика, да вземе мерки за здравето си, защото ако наистина днес изглежда така не му остава много време на този свят!!!


28 Август 2011 17:17 | !!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дано споменатия от Вас 4овек про4ете тези редове и вземе мерки! И ако живота му е по-мил от политиката!!!
Поздравления от мен до Вас- лекар!!!


28 Август 2011 17:33 | Аз
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Съжалявам жена му, беше хубава жена на времето, не съм я виждал отдавна.


28 Август 2011 18:47 | Чиро Чурилски
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Човекот беше вожда на СДС в община Петрич през периода 1997-2001 г.. Заедно с академик Дуевски - Фуйо-Муйо-Дуйо, откраднаха консервна фабрика "Петричка прасова" и завод "Елпром". Успяха да ги обезкостят и разделят... Инж. Азис е негова рожба също.
Това е СДС в Петрич...


28 Август 2011 19:09 | някой
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Като чакали са около баницата не дават на кадърни, образовани и можещи млади хора да припарят в управлението на града, ще си купуват мангалски гласове и ще ни, управлямват, по точно крадат на поразия- ченгеджийска държава!


28 Август 2011 19:57 | !!!
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

За бога, наистина ли сме толкова зле??? Направете нешто! Първо града ни, а после и дръражата ни ще стане мангалска!!! Не спасяемо ли е положението????


28 Август 2011 20:03 | ......
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

?????


30 Август 2011 21:13 | познаващ го
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Като това говедо по-нагло и по-дебелокожо не бих познавал. Такива като него сринаха СДС на национално ниво. От водеща политическа сила сега е мижитурка, а утре и утрепка в политиката, като НДСВ. Съжалявам петричани-СДС е политически труп, начело с такива като този изрод на снимката.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар