Приеха предложението на кмета Г. Икономов за откриване на Дом за стари хора в с. Места

04 юни 2012 00:19   3 коментара   26152 прочита


На сесията на ОбС - Банско присъстваха 15 общински съветници и бяха разгледани към 20 предложения.

По време на заседанието местните парламентаристи гласуваха отпускането на парични средства за спортни и културни прояви, каквито са великденският футболен турнир, подготовка на състезатели по канадска борба за участие в европейското първенство в Полша, участие на самодейци към читалище "Никола Вапцаров" във фестивала на изкуствата "Лазурни вълни". В списъка за финансиране бе и провеждане на предстоящия през юни финален кръг от международния турнир по пейнтбол. Според съветниците спортът е сред приоритетите за Банско и подобен вид международни прояви трябва да бъдат подпомагани. Гласувани бяха и средства за провеждане на годишна регионална сбирка на слепите в град Разлог.

Без гласовете на опозицията, в лицето на ВМРО и Синята коалиция, общинските съветници приеха молбата на Ротаракт клуб Банско-Разлог за отпускане на финансова помощ за реализиране на проекта "Спорт срещу агресия". Тази стъпка е поредното доказателство, че община Банско мисли за младите хора и подкрепя техните инициативи. По време на сесията стана ясно, че община Банско готви и годишен план за развитие на социалните дейности. Общинският съвет разгледа и прие предложението на кмета Георги Икономов за откриването на Дом за стари хора в село Места.

Местните парламентаристи приеха и предложението на градоначалника Икономов за допълване на годишната програма за управление и разпореждане на имотите, собственост на община Банско. Съветниците одобриха ПУП-ове за "Довеждащ тръбопровод" за рибовъдно стопанство, разположени в землище на село Обидим. Одобрени бяха и ПУП-ве за "Горски автомобилен път" в землището на село Гостун. Кметът Икономов бе упълномощен да представлява община Банско на общите събрания на акционери и представители на търговски дружества.


Още за: сесия   ОбС   гласуване   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
04 Юни 2012 08:30 | Eee
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Еее, хайде малко по сериозно господа парламентаристи ! Предизвикателствата и проблемите в Банско са много, така че дискутираните въпроси на сесията изглеждат повърхностни и декларатривни ! Всички банскалии заслужаваме малко повече


04 Юни 2012 13:53 | ддс
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

еее само мажете на хората очите за нишчо не станувате една улица неможете да асфалтирате като хората имахте две заповеди които забраняваха СТРОИТЕЛСТВОТО ЗА МИНИМУМ 4 ГОДИНИ И ЗАБРАнАТА ЗА ВЛИЗАНЕ НА КОЛИ В СТАРИННИЯ КВАРТАЛ. И КАКВО СТАНА ТЕ ВЗЕХА ЧЕ ВЕ УСАДИХА И ЗАПОВЕДИТЕ ПАДНАХА ДОЧУХ ЧЕ И НЯКАКЪВ ПРОТЕСТ Е ИМАЛО ВЕЧЕ ТА ВИЕ ЗА 5 МЕСЕЦА УПРАВЛЕНИЕ И ХОРАТА СЕ НАДИГНАА ТОЛКОВА СТЕ ДЖИЗДАВИ И КОМПЕТЕНТНИ.


20 Юни 2012 08:19 | нахендрихте се
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тъпи банскалии нахендрихте се ама фного убаво се нахендрихте ле.... тури ле ви го Джоре Икономов се рипате срещу него а па беше "истински политик", нека ви, малко ви е тепърва че ревете още от него и от бандата прошляци около него..........на Джоре Икономов и комшиите му пу Разлог му се смеят че по Банско не го искат за кмет и протестират срещу него и гербаджиите по София му се смеят че е най-некадърния от всички нагласени боклуци дека туриха за управници..... ДЖОРЕЕЕЕЕ И БУКУВА ШУМА НЕ СТАВА ОТ ТЕБЕ, ЧЕ МААНА ДА ЗНАЕШ, И ЦВ. ЦВ. НЕМА ВЕЧЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ... ОТ СОФИЯ ТИ СЕ СА НАГЛЕДАЛА..... СУШЧЕ СЪС СУШЧЕТАТА..... СЕ СИ ЧУКАА ГЛАВИТЕ ВСИЧКИ ПРОСТАЦИ ДЕКА ГЛАСУВАХА ЗА ТЕБЕ И ТЕ ВЕЛИЧАЕХА, СЕ ТЕ ПЛЮЯТ АМА ТЕПЪРВА С КАМЕНЕТЕ ЧЕ ТЕ ИЗПАДАА, ОШЧЕ МАЛКО ТИ ТРЕБУВА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар