Президентският съветник Илчо Дамянов издигнат от БСП за кандидат-градоначалник в Сапарева баня

04 юли 2011 00:08   10 коментара   18302 прочита
Ил. Дамянов
Ил. Дамянов


Ил. Дамянов

На отчетно-изборна конференция социалистите в Сапарева баня гласуваха кандидат-кметът от столетницата да е президентският съветник Илчо Дамянов. Сред номинираните бе и бизнесменът Николай Фарфаров.

Илчо Дамянов в младежките си години беше член на ДКМС и отговаряше за научно-техническото творчество в общината. В първите години на демокрацията беше 2 мандата кмет, като се редуваха с Цветан Динев, който е от БЗНС. Илчо Дамянов е съветник на президента Георги Първанов 2 мандата. Сега, след като Г. Първанов трябва да напусне президентството, Илчо Дамянов е решил да се върне отново в Сапарева баня и да се кандидатира пак за кмет. Семеен е, има 2 деца и луксозна къща в кв. “Гюргево” в Сапарева баня.

С издигането на кандидатурата на Илчо Дамянов се оформи надпреварата между различните политически партии за предстоящите местни избори. От дясното пространство кандидат-кмет в Сапаревобанска община е бившият директор на РИОКОЗ - Кюстендил д-р Михаил Кметски, който заедно с отлюспения от ГЕРБ Росен Тимчев се опитват да обединят дясното пространство.

Кандидат-кметът на ГЕРБ е лидерът на партията Калин Гелев, от “Атака” издигнаха пенсионирания полицай от Икономическа полиция към РПУ - Дупница Георги Попниколов.

Сегашният кмет на Сапарева баня, който управлява града в продължение на 8 г. - Сашо Иванов, е издигнат от инициативен комитет като независим. Той очаква и подкрепата на всички, които ще гласуват по съвест.

10 коментара
04 Юли 2011 07:39 | 9992
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Бате Сашко ти гониш - независимостта и съвестта са много сериозни понятия, без партиина подкрепа дотук в играта..... А на комунистите да не се радват толкова много, защото Бате Илчо има общи черти в политическото си поведение със Сашко....


04 Юли 2011 08:36 | :)
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Ако С. Иванов разчита на хората, които ще гласуват по съвест да знае, че е вън от Общината. Никой не те иска вече, Сашо - каква съвест, каква подкрепа?! А този на снимката също го знаеме, така че още с кандидатирането може да счита, че е загубил.


04 Юли 2011 13:08 | 123
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Няма ли някои млад и оправен човек в тази Сапарева баня


04 Юли 2011 16:14 | Македонски
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Илчо - Здравей Ти беше и от ВМРО като кмет -нали? Ако си още трябва много да потоворим Бог забравя -ВМРО-НЕ!!!


05 Юли 2011 00:07 | иван
Оценка:
-10
 (
10
 гласа)

По всички имаме навика да плюем. Който и да е, че го оплюеме и че сме недоволни. Ама тоя е малко по разбран и нормален от другите.


05 Юли 2011 07:01 | до \ иван\
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

От кои други е по-нормален? Веднъж влязъл в политиката никой не остава нормален. Всички си имат някакви болни амбиции, които искат да реализират на чужд гръб!!!


05 Юли 2011 14:47 | 123
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Абе до кога ще ги избираме все такива никакъвци за кметове. Останал без работа и хайде кмет. Мислете бе хора нашата незаинтересованост държи на софрата такива цял живот. Много го интересуват него хората техните неволи. Дайте да избираме хора призвани за това


06 Юли 2011 19:26 | Чичо от село
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Струма, не ми трийте коментара, моля.... Тоя македонски трябва да знае, че в Сапарева баня, няма такова измислено племе "македонци".... Горно полъе сме си българи и такава измислена политическа партия ВМРО няма място при нас... Имало е на времето колтурно просветно дружество на бежанци.... което сега някои отрепки наричат политическа партия.... Но тези бежанци са с българско самосъзнание и нямат нужда от етническа политическа партия... Напуснали са някога родните места, спасявайки се от гръцка и сръбска асимилация... затова ВМРО никога не трябва да се отказва от културно-просветната си дейност извън България, където все още има неасимилирани големи групи от хора с българско самосъзнание... Иначе казано политическа формация ВМРО не е нужна на България... няма нужда от повече храненици на държавата. Взеха много имоти на някогашното ВМРО.... създадоха си номенклатура от войводи, лапат и мълчат.... И когато наближат избори се обадат че са живи.... това им е дейността.... Вън лешоядите...


07 Юли 2011 20:01 | прогноза
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Сашо отива на балотаж или с Дамянов /Бог да пази от този! / или с Кметски другото е Сашо да си спечели от раз пак!


23 Октомври 2011 19:09 | ТодорАлександров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе какво коментирате като болшинството в баня и гюргево са комунисти, Дамянов, Иванов и останалите са бивши, настоящи комуняги или техни синове. Трябва да има присъди хора кой ще ги съди тия грабители народни или ви е къса паметта.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар