Пресконференция на съветниците от ГЕРБ - Петрич: Местният парламент работи ефективно, без пазарлъци! Ето какво съобщиха представителите на управляващата партия в ОБС

24 април 2018 08:45   10 коментара   12821 прочита


На пресконференция вчера, групата общински съветници от ПП"ГЕРБ" към Общински съвет-Петрич с председател Георги Ангелски направиха отчет за свършеното от тях в местния парламент. Георги Ангелски, като водещ на срещата с медиите, обобщи ситуацията с общинското дружество "ВиК" и обединението на лечебното заведение в Петрич със санданската болница в МБАЛ"Югозападна болница".

Пред журналисти, Г. Ангелски заяви, че приоритет в работата на тяхната група е водоснабдяването в общината, адекватното здравеопазване и климатизацията на детските градини. Посочено бе още, че съветниците правят срещи ежемесечно по квартали и по населени места, за да са запознати отблизо с проблемите на хората. Тези срещи се провеждат, всяка сряда.

Председателят на комисията по бюджет Янко Стоянов обобщи ситуацията във "ВиК" и предприетите реформи. През 2017 година са извършени сериозни промени във водното дружество,. смяната на управителя, намаляване щатната бройка, намаляване на разходите на дружеството и е повишена събираемостта. "Заварихме едно дружество, което беше след градушка, а не както бе коментирано на сесията, че поливаме "ВиК" със "златен дъжд". Видимо има разлика в дружеството след смяната на управителя. От тук нататък ни предстои да се подобрят отношенията между персонала и отношенията между служителите и абонатите. Нека абонатите на "ВиК" бъдат отговорни и покриват задълженията си редовно." - посочи той.

Председателят на комисията за дейността на общинските фирми Гергана Петкова синтезирано обобщи състоянието на МБАЛ "Югозападна болница" в момента. Тя посочи, че "Обединението на болниците в четирите общини е прецедент за страната, което бе подкрепено от правителството и това се вижда, защото бяха отпуснати 600 хил. лв. за саниране на сградата на петричката болница. "Имаме работеща болница и това се вижда. Целим се да привлечем нови кадри и работим усилено върху това"-заяви тя. Георги Тренчев, председател на ОбС-Петрич уточни, че община Петрич запазва сградния фонд на болницата. "Обединението не означава, че губим болницата. За тази година сме заложили 1 мил. 280 хил. лв. за капиталови разходи от Бюджет 2018г. за болницата. Изплатихме коректно задълженията към служителите, които възлизаха на 230хил. лв." - обобщи той.

На журналистически въпрос към съветниците от ГЕРБ дали ще се запази ли мнозинство в ОбС-Петрич, председателят. на групата Георги Ангелски отговори, че всички решения се вземат с мнозинство. Това било видно по гласуването на Бюджет 2018г., където предложението е прието с 27 гласа "За". "Интересите на гражданите надделяват над собствените интереси и обединяват общинските съветници. Работим по метода на поемане на отговорност, а не по метода на пазарлъка." - обобщи Ангелски.

Ани Георгиева

10 коментара
24 Април 2018 09:20 | приятел
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ако си мой човек добре, иначе тежко ти.


24 Април 2018 10:40 | аз
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Въпрос към Ангелски-И къде ги провеждате срещите с хората от кварталите, че не сме разбрали?. За нищо не ставате всички изтипосани на снимката. Нищо не правите за Петрич. Петрич с всеки изминал ден умира по малко.


24 Април 2018 11:50 | гого
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Само селяни на снимката. Къде е парка господа съветници, нали средствата бяха одобрени. Защо още няма парк?


24 Април 2018 14:06 | приятел
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Гергано, от такива като теб "умни политици" младите хора избегаха от града. До пет години само вие ще си живеете в този град и няма да има кой да командвате. Грандоманията ще ви убие всички.


24 Април 2018 14:08 | ДАИ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Колеги, това днес дали не е дело на Човека от снимката. Разчистване на службичка???


24 Април 2018 14:29 | ФРАНГАЛИЯ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Селянин до селянин. КАК няма да умира ТОЗИ град. Но винаги носят ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО гласуват за тях.


24 Април 2018 18:09 | ГЕОРГИ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

А ДОСЕГА ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ДЕМОКРАЦИЯТА КОЙ ОТ ИЗБРАНИТЕ Е РАБОТИЛ ЗА ХОРАТА КОЙТО СА ГО ИЗБРАЛИ НИКОЙ. ВСЕКИ Е РАБОТИЛ ЗА СЕБЕСИ И РОДНИНИТЕ. САМО БАЙ ТОШО БАЧКАШЕ ЗА НАРОДО.


26 Април 2018 07:06 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Селяци глупаци ама си плетат кошницата. Не им дреме за народа.


27 Април 2018 14:02 | Гинка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е вярно тъпако, целият народ бачкаше за бай ти Тошо и партийните велможи. Не сме забравили "хубавият" живот по Тошово време. Същите тези велможи направиха преврата и сега техните деца управляват/крадат/ безогледно държавата.


06 Май 2018 16:07 | Стоян липошлиев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само селяни некадърни ангелски за нищо не те бива защо се уреждат на общинска работа в Тео морис




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар