Премиерът Б. Борисов тайно прие обвинения в злоупотреби кмет Ат. Янев?

10 април 2010 00:20   56 коментара   39841 прочита
Б. Борисов
Б. Борисов


Б. Борисов

Читатели на в. “Струма” питат: Кой уреди срещата и за какво е разговарял първият човек в държавата с водача на Галевград, от пресцентъра на МС опровергаха: Подобна среща не е провеждана

Премиерът Бойко Борисов е приел лично в кабинета си в Министерския съвет обвинения в злоупотреби кмет на Дупница Атанас Янев, съобщиха в редакцията читатели на "Струма". Срещата, която според тях е пазена в тайна от медиите и от обществеността, е станала няколко дни преди прокуратурата в Кюстендил да поиска съдът да отстрани Ат. Янев от поста. Читателите разкриха още, че премиерът е разговарял около час и половина с разследвания кмет. На срещата е присъствал и председателят на Общинския съвет Явор Тодоров. Дупнишките управници се радвали на сърдечността на премиера, който ги посрещнал гостоприемно и дори ги извел на балкона на кабинета си. Пръв новината потвърди пред репортер на "Струма" председателят на фондация "България" Яков Джераси. Преди 2 дни той направи изявление, в което каза, че подкрепя кмета Ат. Янев и заяви, че дупнишкият управник е бил на среща с премиера, където са обсъдени инвестиции за града.

Репортер се свърза с председателя Явор Тодоров, който потвърди за срещата с премиера. Лаконично той каза, че е била работна и касаела конкретни проекти за развитието на Дупница. След разговора на "4 очи", Бойко Борисов ги препратил при зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството за решаване на конкретни въпроси.

Срещата на премиера с управниците на т. нар. Галевград предизвика много въпроси. За да отговори на големия интерес на читателите, репортер на "Струма" се свърза с пресцентъра на премиера. От там поискаха писмено въпросите на читателите.

Ето какво питат читателите премиера:

Моля Ви да отговорите каква е причината за срещата с кмета Атанас Янев и председателя на Общинския съвет Явор Тодоров, какви теми са били в центъра на разговорите. Освен двамата присъствали ли са на срещата и представители на консултативния съвет към кмета" Дискусиите и резултатите от срещата не са огласени в публичното пространство, защо" Има ли основание премиерът Бойко Борисов да не дава публичност на тази среща" Знаете ли, че кметът на Дупница е освободен под гаранция срещу 10 000 лева, че срещу него има две досъдебни производства, по силата на първото е с мярка за неотклонение "парична гаранция", а втората е "подписка", и дни след тази среща прокуратурата внесе искане за отстраняването му от поста"

Шефът на пресцентъра на МС Н. Боев изпрати до в. "Струма" следния отговор на читателските въпроси: Във връзка с Вашето запитване Ви уведомявам, че Пресслужбата на МС не разполага с такава информация. Министър-председателят Бойко Борисов не се е срещал с кмета на Дупница Атанас Янев и председателя на Общинския съвет Явор Тодоров.

В четвъртък след обяд в кабинета на кмета Атанас Янев влезе дупнишкият депутат от ГЕРБ Емил Гущеров. На излизане след 20-минутен разговор депутатът обяви, че срещата му е рутинна и е свързана с лични казуси на много хора, които са го посетили в приемните му дни. Разговаряхме конкретно по проекти, които чакат финансиране, и по-конкретно за подпорна стена на река Бистрица. Естествено, кметът се оплака от искането на прокуратурата за отстраняването му от поста и каза: "Ето, виждате ли, вместо енергията ми да бъде насочена към позитивни неща, към осъществяването на проекти, инвестиции, виждате пред какви трудности съм изправен". Аз му отговорих, че решението на съда е важно и че от съда по-висша институция няма. Но аз се срещнах с него не за да изразявам подкрепата си в проблемите на кмета с прокуратурата.

Аз и колегите депутати общуваме с много хора, с министри дори, с обвиняеми, на които престъпленията не са доказани в съда. Всички тези обвиняеми министри , кметове, бизнесмени не са под карантина в обществото, те продължават да изпълняват задълженията си. Особено в случаите, когато става дума за кмет и за министър, те продължават да движат съдбите на хората, обясни депутатът и уточни, че не е посредничил за среща между кмета Атанас Янев и председателя на Общинския съвет с премиера Бойко Борисов. От вас научавам, че е имало такава среща, аз не знам за нея. Не е необходимо някой да посредничи за среща с премиера, особено когато става въпрос за кмет и за председател на Общински съвет. Самият Бойко Борисов на среща с кметовете на Сдружението на общините многократно повтори: Вратата ми е отворена по всяко време за всички вас. Даже го прочетох като заглавие в много вестници, а и сам го чух, заключи депутатът от ГЕРБ Е. Гущеров.

Б.р. Екипът на в. "Струма" публикува твърденията на читатели на "участник" в срещата и на политик. Имало ли е среща в МС или не, кой и защо лъже, ако е имало, а ако не " кой пуска слуха за нея, остава неясно.


Още за: Ат. Янев   среща   Б. Борисов   Още от: Политика

Принтирай статия
56 коментара
10 Април 2010 02:47 | dimitar
Оценка:
30
 (
32
 гласа)

Янев и Тодоров заедно с Галеви в затвора .


10 Април 2010 04:59 | 55
Оценка:
158
 (
262
 гласа)

Разбираемо е желанието на окаляните дупнишки управници да се самопредставят като мислещи и работещи мъже,което би се харесало на премиера.......,но Борисов е информиран мъж и добрата гледка от балкона казва само:"Вижте колко красиво и обещаващо нещо е свободата,господа"


10 Април 2010 05:23 | 4ат
Оценка:
43
 (
55
 гласа)

А пък аз мисля,че ги е извел на балкона,за да ги освежи ветреца,защото най-вероятно им е напомнил,че е много хубаво да работят,но.... хване ли ги да крадат.......а,а,а,а мале.....


10 Април 2010 07:45 | dum spiro
Оценка:
-45
 (
63
 гласа)

леле какви глупости се пишат в това вестниче....щом и бойко намесиха в измишльотините им явно продажбите шич не вървят.


10 Април 2010 09:46 | Борислав
Оценка:
134
 (
146
 гласа)

Ми то кмета Янев беше и в Брюксел. После се похвали, че евродепутати, не само от БГ, но и от други членки на ЕС са били възхитени от него и от агент Тони, който го придружава навсякъде. Обеща инвестиции от цял свят след някакво еврейско събиране. Евреите са на голяма почит в Дупница. Не, че имам нещо против тях, напротив. Но когато годишнината от Холокоста се отчелязва по - шумно и скъпо от националния празник 3-ти март, това считам са сбъркано. Еврейските организации трета поредна година се сближават все повече и повече с общинското ръководство на Дупница, но досега полза от това дупничани не са видели. А и самите евреи. Освен че без да ги питат ще им разтурят гробището с цел неясно инвестиционно намерение. Добре, че немат пари, иначе досега да поругали еврейското гробище. Въообще и Янев и агент Тони непрекъснато говорят за възхита от техното управление от страна на кой ли не. От това самохвалство обаче до тука няма резултат за гражданите. Чакай, щях да забравя парк Рила.


10 Април 2010 09:48 | spero
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

Май авторът на статията държи сметка на Министър-председателя на България и дори му поставя ултиматуми ;)


10 Април 2010 10:47 | вел
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Министър председателя има прави да се среша с когото си поиска не можем да му държим сметка защото не знаем с каква цел и проведена срещата изобщо ако е имало такава


10 Април 2010 12:31 | НИКОЛАИ-САЩ
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Е КАК ЧОВЕК ДА СЕ СДАРЖИ И ДА НЕ ОТРОННИ НИЯКОЯ ЛЕКА БЛАГОСЛОВИЯ
ЧЕ ЗА МИЛОСТ Е БИЛ ТАМ АИДУКА
КАКЪВ СРАМ - КМЕТ ПОД ГАРАНЦИЯ
ЩОМ КМЕТА Е ПОД ГАРАНЦИЯ ТО НА ГРАЖДАНИТЕ ДО ЖИВОТНА
ЛЕЛЕ МАЛЕ
АБЕ ТОЗИ ЧОВЕК ТРИЯБВА ДА СЕ САМОУБИЕ БЕ ...КАКЪВ КМЕТ БЕ...ИЛИ ДА ПОМОЛИ КОНСУЛТАНТИТЕ ТЕ ЩЕ ГО НАПРАИЯТ ПРОФЕСИОНАЛНО


10 Април 2010 12:53 | сперо и вел
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

АКО СТЕ РИБИ ЩЕ ВИ ХВАНА С ДРЪШКАТА НА ЧАДЬРА


10 Април 2010 14:02 | 55
Оценка:
206
 (
218
 гласа)

Голям шамар за имиджа на България!....Ако това,че кметът Янев и асистентът му Димитров някъде в Европа са забелязани и харесани е истина,то ни чакат трагични последици след разкрията за "черните" им умения.За Дупница ще се утвърди твърдението за феодален град с мафиотска структура с всички негативи,произтичащи от това.Необходимо е да забравим за чужди инвестиции - те просто никога няма да дойдат........


10 Април 2010 14:11 | ==============
Оценка:
57
 (
67
 гласа)

Янев, Йорданов, с тези срещи в Ресилово, Специалремонт, парк Рила ще стигнете много по-бързо, там където ви е мястото! А и не се правете на ущипани моми за тази среща с ББ - хвалите се наляво и дясно пък после не било вярно...не е и вярно, че Галеви са идвали в общината като у дома си казваш в съда, кмете - ВИЖ СЕ ЧОВЕЧЕ, ТИ НЕ СИ ОНЗИ ЛЪЧЕЗАРЕН И ЧЕСТОЛЮБИВ РЪКОВОДИТЕЛ, който познавахме !!! Станал си крадец и лъжец, макар и под натиск! Питаш ги дали и тоалетна можеш да идеш!


10 Април 2010 14:21 | до Никола/й/и-САЩ
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

НИЩО БРАТ НЕ ТИ СЕ РАЗБИРА И НЕ САМО ЗАРАДИ ПРАВОПИСА. ИМЕТО НЕ МОЖЕШ ДА СИ НАПИШЕШ, А СИ ТРЪГНАЛ АКЪЛ ДА ДАВАШ. МОЖЕБИ СИ ОТ САЩ /СЪЮЗ НА АВСТРАЛИЙСКИТЕ ЩРАУСИ/, ТОГАВА МОЖЕШ ДА СИ ИЗРОВИШ ГЛАВАТА ОТ ПЯСЪКА.


10 Април 2010 17:17 | ЦЦЦ
Оценка:
-32
 (
60
 гласа)

ЗАЩО ГИ Е ВИКАЛ БОЙКО БОРИСОВ ЕМИ ТЕ СИ СА МАФИОТИ, ЗАЩО СЕ УЧУДВАТЕ ПОЛИТИКАТА НА БОЙКО Е ЯСНА - ДА ИЗЧИСТИ ДРУГАТА МАЛКАТА МАФИЙКА И ДА Е САМ ,ЯСНО Е НАЛИ


10 Април 2010 21:04 | 444
Оценка:
32
 (
46
 гласа)

Неподаването на оставка от страна на Янев ще изправи дупничани пред ново изпитание - политическа криза на регионално ниво с много отрицателен ефект върху бъдещето развитие на града.....Този белокос господин не беше избран,за да влиза в съглашения с подземния свят!Този господин не беше избран,за да разделя дупничани на "приятелски кръг" и други!Този господин не беше избран,за да краде и "източва"!Този господин навярно е решил да остави след себе си ПОТОП.......


10 Април 2010 21:13 | шамар
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

ГОЛЕМИЯТ ШАМАР Е ЧЕ БОЙКО НИ Е ПРЕМИЕР Е ТЕ ТАВА Е ,ДРУГОТО ВЕЧЕ СИ Е ЯСНО


10 Април 2010 21:18 | НЕУТРАЛЕН
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

КОЙ БИЛ УРЕДИЛ СРЕЩАТА И ЗА КАКВО ГОВОРИЛИ- ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ СИ СА ГОВОРИЛИ КОЛКО СТРУВАТ ДОМАТИТЕ, ПРОВЕРИ ПОСЛЕДНИТЕ ПОСТЪПЛЕНИЯ В СИБАНК И ЩЕ ЗНАЕШ


10 Април 2010 21:18 | .............
Оценка:
205
 (
221
 гласа)

Разбира се,че Янев си отива......Та той е верен слуга и не може да не последва господарите си Галеви по пътя,очертан от Темида.И това не бива да го притеснява,защого компания ще му правят и другите пип-зависими - Тодорови,Милеви,Кацови,СОТ-ови....А що се касае до потопа,то той е по-скоро за тях/пип-зависимите/,а не за дупничани,които са толкова "обрулени",че и потоп не би ги уплашил......


10 Април 2010 22:01 | R Христов
Оценка:
116
 (
130
 гласа)

Предполагам,че премиерът "явно ще приеме обвиненията за злоупотреби",след като "тайно прие обвинения в злоупотреби".


11 Април 2010 07:15 | safo
Оценка:
-5
 (
35
 гласа)

Кои 4итатели ви питат?Какво ви питат?!?!Занимавате се само с интриги и клюки-тожа е нивото и на вестникът ви, и на журналята дето го списвате!!!Кои сте вие та да ви дават обяснения за дейстжията на премиера?И ако от МС ви лъжат и подобна среща е имало,какво ще направите-ще ги съдите ли ?Какво ще промените?Нима ще осъзнаете колко сте жалки?
Хайде "цъкайте" в 4ервено!


11 Април 2010 08:23 | To safo
Оценка:
70
 (
76
 гласа)

С какво право наричате опитите за разкриване на истината интрига,господин Safo?Къде виждате опит да се търсят обяснения от премиера?Вестникът никъде не покадва такива амбиции.......Явно е,че вие правите някакъв профански опит да насочите дискусията на махленско ниво,а това вече е интрига......


11 Април 2010 15:15 | dum spiro
Оценка:
37
 (
91
 гласа)

А с папата не са ли се срещали? или нещо с Путин, Обама или императора на Япония? То бива наглост, бива ама вие счупихте нагломера! За кои се мислите? В България има сериозни вестници, сериозни журналисти, оставете на тях да пишат за сериозните неща, вие си се придържаите към селските пиянски скандали, не се бутайте в А група. Лидето не е Карбовски , учила е за готвачка , не за журналистка, никога няма да стане такава.Едно заглавие и подзаглавие не знаете да сложите , а сте тръгнали чак с премиера да се занимавате.....


11 Април 2010 16:21 | ААА
Оценка:
104
 (
114
 гласа)

dum spiro,то бива саможертвеност,ама твоята надминава всички очаквания.Надявам се ,в името на разкритите унизителни престъпления ти да не посегнеш на живота си като възпитаниците на японския император.Ти не разбра ли господин дишащ,че величината на вестника или журналистта не е водеща.Водеща е величината на новината.Ако Б.Борисов се беше срещнал с кмета на Лондон,например,някой едва ли би се впечатлил,както и ако се срещне с кмета на Казанлък.Общото между тези примера е,че те са работещи кметове и с тях прокуратурата не се занимава месеци наред.И с нашия Янев беше така до срещата му с премиера,но няколко дни след това.....топ новинка.........Та така Спиро - ти дишай и не спирай да се надяваш......


11 Април 2010 16:49 | dum spiro
Оценка:
-2
 (
32
 гласа)

Новина има в Сега , Стандард, Медиапул, дори във вестник Вяра, докато в Струма , Шок и строго секретно няма новини, не е необходимо да има , никой не ги взема за сериозни издания , не ги купуват за да се информират а за развлечение.Затова в сериозните издания няма новини от агенция "една жена каза" спазват се правила, проверяват се източниците...не като в струма или шок да лепнат някакво заглавие да се набива в очи и да пишат глупости на воля.....
Ти лиде не разбра ли че ако има новина, ако премиера се среща с някой , ако Янев се среща с някой и трябва да се знае то ще потърсят сериозен журналист за интервю, няма да се занимават със жълтеникав вестник.
И най глупавият знае че премиера няма да се унижи дори да изслуша въпросите на "журналист" от струма, камо ли пък да отговори.


11 Април 2010 18:02 | стига бе!
Оценка:
-22
 (
60
 гласа)

За Лидия Павлова ли говорите, че е със средно образование и то готваческо?! И не е учила друго?! И има ли право да пише тогава във вестник? Кой й проверява съчиненията? Наистина ли е от самоковско село, а не от Дупница, затова ли се опитва да ви съсипе градчето?


11 Април 2010 19:20 | 55
Оценка:
59
 (
65
 гласа)

Добър ден,Спиро.Ти се представяш като махленската клюкарка с енциклопедични познания.Явно е,че не обичаш достоверните новини,което прави намесите ти във форума не само неуместни,но и неверни.Ако под Лидия разбиращ Мадам Павлова,то наистина показваш невежество и профанска неучтивост.Истина е,че тя не е от Дупница и това личи от пръв контакт с нея.Другата истина,която ти опорочаваш,е образованието и.Тя е възпитаничка на най-престижното българско висше учебно заведение - Софийския университет.По-надолу,под прикритието"стига бе" ти питаш примитивно, дали има право да пише във вестник..Да,има право и умението и да го прави е с международно признание и не само това - тя е носител на международни престижни награди за журналистика........Ти си прав само в това,че вестник "струма" не е достатъчно поле за нейните възможности..../Чакам благодарности/


11 Април 2010 20:15 | Стига бе-до Мадам Павлова
Оценка:
-17
 (
21
 гласа)

Ще те призная, ако наистина успееш да вземеш интервю от министър председателя ;)
...освен ако и той не е достатъчно широко поле за изявата на талантите ти


11 Април 2010 21:01 | ААА
Оценка:
48
 (
62
 гласа)

Тя достатъчно се е доказала.Убеден съм,че за премиера ще бъде истинско удоволствие да бъде интервюиран от всепризнат и мислещ журналист,но той ще бъде лишен от тази възможност заради порочността на проблема.......А вие,господин Спиро,Сперо или Па...в,продължавайте забавленията си със "Сега",Стандарт" или"Вяра,а ако някога изпитате нужда от "интелектуален оргазъм",то грабнете "Струма".


11 Април 2010 21:41 | стига, бе до ААА
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Лиденце, ще лишиш Бойко Борисов от възможността да ти даде интервю, защото смяташ, че е порочен? Разреши му, деее..., палавница! :)))


11 Април 2010 22:12 | 123
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

големи глупаци сте а се правите на сезнайкофци. Ногу си е арен кмето Янев.Ваз ли да ви питаткои с кого да се срещта


11 Април 2010 22:46 | safo
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

До To safo
Невежеството,което демонстрирате в обръщението си към мен само потвърждава думите ми.
Към ''интриганти'' и ''клюкари'' прибавям и ''невежи''.САФО Е ДРЕВНОГРЪЦКА ПОЕТЕСА,списвачи.
От елементарна култура не би трябвало да използвате обръщението ''господин''.Ама то на вас умът ви е толкова.
Почетете,попросветете се...Имате нужда от това и до болка ви личи!


11 Април 2010 22:53 | ЦЦЦ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ЖАЛКО ДАЖЕ ЧЕ ТАКЪВ ПРОСТАК КАТО БОЙКО НИ Е ПРЕМИЕР ТОЛКОВА ЛИ НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН ОБРАЗОВАН ИНТИЛИГЕНТЕН МЪЖ


12 Април 2010 02:51 | dum spiro
Оценка:
-54
 (
64
 гласа)

Всъщност не пиша с други никове, нещо сте се пообъркали май.Не че има значение де, мислете си каквото искате, все ми е едно.
Прословутата "мадам" ли, мадмоазел ли там Павлова или ако трябва да сме точни - госпожица Павлова мисля че получи някаква награда като "разследваща" журналистка, чисто по политически причини, не за проявен талант.Знаете какво "разследване" направи...помия и плюене.Всички си я знаем коя е и каква е.Няма нужда от обсъждане.
За статията какво да кажем, аз може би съм много глупав , но нищо не разбрах! Последно, Янев срещал ли се е с Бойко или не? Ако съдим по подобието на заглавие на тази писаница излиза че са се срещали, но пък тази питанка в края не се знае за какво е, вероятно печатна грешка.Ако се зачетем единственното което разбираме е че този, който е писал съвсем не е наясно, препредава противоречиви клюки с неустановен произход, опитва се да вкара някакви негови си пристрастни мнения.. невероятно некадърна работа.И това било журналистическо разследване


12 Април 2010 03:00 | dum spiro
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Не ви ли учудва че "супер-новината" никой друг вестник не я е публикувал, никой не ви цитира? Дали е "заговор" или просто са счели че това са глупости и не си струва?


12 Април 2010 12:59 | 55
Оценка:
193
 (
203
 гласа)

Дум Спиро,одобрявам твърдението ти,че може би си твърде глупав.Винаги оценявам положително умението на хората да бъдат самокритични...Това,че единствено "Струма"публикува новината я прави уникална/новината,не вестника/,а авторът и,безспорно талантлив.Ако авторът наистина е Лидия Павлова,то аплодисменти!...Това не е никакво разследване,а новина,подтвърдена от няколко източника / надявам се,че дотук нещата ти се изясняват/,а що се касае до непубликуването от други медии, обясненията са две възможни:1.Медиите не обичат да цитират чужди публикации. 2.Не всеки смее да пипа в жарта.


12 Април 2010 13:03 | До safo
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Изписана така,тази думичка означава много други неща ,но не и име на когото и да е.Ако приемем,че е това,което имате впредвид,то в него има точно две грешки,които трябва да се корегират,ако искате да бъдете приети каго поетична дама,а не като господин.


12 Април 2010 18:03 | До 55
Оценка:
-26
 (
36
 гласа)

Времената се менят Лиде! Има време и теб да подхванат прокурорите. Пишат , че искат да отстранят Янев от длъжност за 9х.лв. А си спомни ти колко ощети Общината с Дангов?


12 Април 2010 20:39 | 55
Оценка:
105
 (
111
 гласа)

Аз съм 55.Не мога да коментирам нито Дангов,нито Лидия,но е сигурно,че и двамата биха били изядени до кости,ако сегашните управляващи имаха дори и минимални шансове да го направят.Групичките около Янев,Тодоров,Милев,Кацов не разбират ли,че напускат онази благодат,която ги правеше нечестиви бизнесмени,прикрити под булото на властта и протекциите на феодалите.Грижата за бъдещето е повеля на мъдростта,господа уплашени,а вашето бъдеще е оттеглянето....Доброволно или не,вие напускате ложето на безнаказаните своеволия.Опразнихте "градсата софра" и ще трябва да плащате,нали?


12 Април 2010 21:31 | Ангел
Оценка:
116
 (
126
 гласа)

Господин Тодоров,това,че Янев признава злоупотреба за 9000 лева,правили ли го по малко крадец? Не,нали?Та вие и дваната вече сте във възраст,предразполагаща към деменция,но с помощта на проверяващите ще успеете да си припомните,уверявам ви.


12 Април 2010 22:31 | dum spiro
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

55, новината не е потвърдена, според екипа и служителите на премиера такава среща не е е имало, така пише в статията.Или някой лъже, и имащата се за журналистка не е била кадърна да установи кой, или всичко са измислици и слухове, като втората теза е по вероятна, обяснява защо никой не я публикува тази така наречена "новина".
Не че премиера не трябва да се среща с Янев де , хората с дори минимална правна култура знаят че мярка за неотклонение не е присъда и всеки е невинен до доказване на противното.Излишно е да ви напомням че нито Янев, нито Галев ще бъдат осъдени , писаниците от вестничетата и глупостите на госпожиЦАта нямат стойност в съда, имаме вече присъда която го доказва.


13 Април 2010 06:42 | 55
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да,Спиро!Ти наистина си по-сляп от безокия....Именно в тази статия пише,че пресцентърът на премиера отрича срещата.Дължиш извинения,за неумението да прецизираш прочетеното.


14 Април 2010 02:39 | New York
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мисля, че е съвсем в нещата да се пита дали кметът Янев се е срещал с г-н Борисов. Това са публични личности, срещат се в Министерският съвет, значи ТРЯБВА да се знае ЗАЩО! Никой няма право да се прави на обиден и да обвинява журналистите защо питат за това! И ако има несъотвествие между отговорът на говорителя на МС и Яков Джераси и др. това трябва да се изясни НАПЪЛНО! Трябва да се пита и Б. Борисов имал ли е среща с тях. Аз бих попитал Бойко Борисов дали някога се е срещал с Галеви? Кога, къде и по какъв повод. Както се казва - въпроси до дупка! Сега му е времето да се задават.


14 Април 2010 03:18 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

По наивните въпроси на ню йорк съдя че не е местен.Щтом толкова те интересува мога да ти отговоря аз - да срещали са се, били са в един отряд в баретите, Бойко и Геле са били заедно в УБО , също и в ИПОН....но това не е новина а биография.
Журналистите могат да питат, но истинските, скандалджиики и готвачки могат само да се опитват, но е безполезно, никой не ги взима на сериозно и се майтапят с тях, подиграват им се.По вестниците се четат отговори , не въпроси, това е основната им функция.Има и несериозна жълтеникава литература в която може да прочетеш всичко, но не и да го взимаш на сериозно, не е източник на информация.


14 Април 2010 12:37 | To Dum spiro
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Вие отново блеснахте,господине!От невежа в областта на биографиите,се превърнахте в познавач на популярните в обществото елементи.Вие,явно имате някакви специални отношения с журналистките,за да получавате откази и скандали.Не го афиширайте публично - това ви вреди.Като страничен наблюдател правя извода,че най-вероятно сте противен,простоват и /или/ досаден.Категорично,вие сте натрапчиво досаден,което личи и от "коктейла" Борисов,с лека добавка на Галеви и щипка журналистка,от което всеки би повърнал.....


14 Април 2010 17:37 | dum spiro
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Някой се засегна .....Кой ли е автора на тази непрофесионална писаница?Що ли не я е подписал?


14 Април 2010 20:06 | до dum spiro
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тази "Писаница" може да е сътворена само от човек без образование - няма нито форма, нито изказ, нито съдържание. Показва дилетантски напъни. А от напъни се получава само едно...;) Не разбирам ентусиазма ти за полемиката дето водиш с автора. Личи, че мисълта му е хаотична, нелогична, а негативните изблици - с патологични стойности.


15 Април 2010 06:35 | New York
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Щтом толкова те интересува... Ами да, интересува ме. И щом са били са били заедно в УБО и ИПОН, значи се познават добре. КОЛКО добре, КАТО ПРИЯТЕЛИ !? А скоро да са се срещали? Или лично те не, ама кметът Янев - като че ли, ДА! Или ще ми кажете, какво от това, че се е срещал. Нормално е. ДА, АМА НЕ! Защото кметът Янев е следствен, а още и много доверено лице на Галеви. А и те са следствени. Има нещо fishy, нещо смърдящо, казват американците. На мен ми идват някои тъпи асоциации, като например: дали не е отишъл Янев при Бойко, да спазарат нечие ПОМИЛВАНЕ :) Да се "разберат", както се казва :))


15 Април 2010 13:40 | dum spiro
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами то и Станишев е следствен и какво от това...На практика за това което си написал могат да те обвинят в клевета (чл 147) и да си следствен следващите 5 - 10 години без да се стигне до присъда.
В правовите държави съществува един основен принцип - невинен до доказване на противното, щом няма осъдителна присъда - не си престъпник.Янев няма и няма да има осъдителна присъда, същото се отнася и за галевци, но дела и разследвания ще има още много, за какви ли не глупости.Има хора дето по цял ден се чудят в какво престъпление да ги обвинят.
А, в РБ помилванията са в правомощията на президента, Първанов, не на премиера, бойко и да иска не може.


16 Април 2010 12:45 | Ангел
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ето още един с феодално- зависимо мислене...Кой ви създава фалшивите илюзии,че за семейство Галеви и за господина Янева няма да има осъдителни присъди?Все още ли вярвяте,че българското правосъдие решава подобни казуси "под масата"?.....Това е отживелица,господа!Дупница ще бъде очистена от всички паразити,защото това е единственият шанс за оцеляване.


17 Април 2010 02:34 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Как кой? НПК на Република България! Там е записано че наказателната отговорност е само лична, не колективна, всякакъв опит да се осъди Янев е обречен на неуспех, а и да можеше - има амнистия за такива престъпления, гласува я предишното правителство.За делото на Галевци с атакаджиите - написано е в НК че ако някой те нарече престъпник имаш право да го наречеш идиот, никой не бива осъждан, но това дело няма и да завърши.Същото е и с другото, за организирана въоръжена група, смешни доказателства, смешни и доказано лъжливи свидетели...обречено е и без обжалване!


17 Април 2010 07:52 | Ангел
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Яско е,господин Паавлов,че вие сте от феодалната защита.Истина е,че този град няколко години се управлява от гастролиращи мислители,но това не снема отговорността на кмета,нали?Семеиство Галеви се приемат като престъпници от обществото,а не от съветниците на Атака.Към "смешните"доказателства е и вашият син,станал жертва на тази неорганизирана и невъоръжена група.


18 Април 2010 04:41 | Пешо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тано Кариди(Павлов) и Данчо Точното(Йорданов) още като млади следователи в Дупница бяха в приятелски, близки отношения с Пламен Галев,които отношения на по късен етап преминаха в"бизнес"отношения.Още от това време в средите на престъпниците(мутрите) се говореше че мизата за дадено следствено дело при тия двама следователи може да се уреди с посредничеството на Пламен Галев.Мизата за обикновена кокошкарска история започваше от 500 марки.В един период имаше търкания на тия" следователи" с трети такъв взимащ на дъмпинг само по200 марки.Даже му бяха измислили и прякор Емо Дъмпинга,но същия действаше самосиндикално негравитиращ около така създадения "бизнес кръг "Кариди-Точното-Галев.Именно липсата на "топла връзка"с местния феодал Галев не му позволи на Емил Атанасов да израстне в съдебната система,дори и след спечелен конкурс за прокурор в Дупница.Докато за Павлов и Йорданов нямаше проблеми до момента в който братя Галеви изгубиха политическия чадър над тях.Кариерите на Кариди и Точнот


18 Април 2010 05:22 | Пешо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

о в съдебната система в момента са на кота "0".А случая със сина на Кариди(Павлов) отдавна не е под негов контрол.След развода си с Лидия(Божана Михайлова) му остана само това във форума на вестник Струма да се подвизава като дишащ Dum Spiro и да се гаври с нея, като я нарича готвачка,селянка от Говедарци и т.н.Като се надява(spero) че по този начин я унижава,забравяйки дори това че е майка на неговите деца.Всъщност на какво се надява(Dum spiro spero-Докато дишам,надявам се) на мен не ми е ясно и не искам да знам.Проблема си е негов,но той трябва да е наясно че има хора които не са забравили,защо с такава стръв защитава "Дупнишкият модел" на местните феодали братя Галеви.Е сега идва" време разделно",всеки ще си плати за дяволиите.Още нямаше 5 следователски години,а успя два апартамента да построи и обзаведе,расов автомобил да язди и т,н.Кадърно момче!!!!Ей за тези неща не може да прости на селянката Готвачка от Говедарци....Та Ангеле крушката си има и опашчица...Слуга Галева.........


18 Април 2010 18:07 | Ангел
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Дупнишкият модел"е уникален престъпен модел,партийно моделиран и успешно реализиран от братя Галеви.Те не само го направиха жизнен,но и създадоха условия за неговото еволюиране,осигурявайки школа от последователи.Най-типичен пример са шокиращите разкрития около клана Кацов/Котев/Васев,рекетирал успешно и много професионално Димитър Владимиров.Системата за купуване на невинност,прославила Дупница като престъпен град без престъпници работи и днес.....Ще се сгромоляса ли тази Империя на злото?Не,докато съществуват Павловподобни, Василевподобни, Йордановподобни........


19 Април 2010 15:58 | До Дангов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дангов,много години вече се учиш на политика и лидерство.Поведи го този народ,обедини го......Само ти и господата от Атака трудно ще се справите,защото противникът е зъл,алчен и силен.


19 Април 2010 19:13 | dum spiro
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Всъщност дум спиро не е на латински а на немски, луд спиро , глупав спиро се превежда, използвам аналогията с латинската сентенция.Нито имам общо с МВР, нито пък съм екс-съпруга на Павлова(опазил ме Бог!!!!),но ако искате мислете си го....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар