Председателят Явор Тодоров изхвърли от сесията екскмета П. Дангов и покани на шведска маса в “Континентал” съветниците, опозицията го бойкотира и отиде във “Фейсис” на вино и ядки

18 декември 2009 00:18   4 коментара   20661 прочита
Тримата опозиционери поляха последната сесия с коктейл във “Фейсис”
Тримата опозиционери поляха последната сесия с коктейл във “Фейсис”


Тримата опозиционери поляха последната сесия с коктейл във “Фейсис”

Грозни скандали тресат минипарламента в Дупница

Председателят на Общинския съвет в Дупница Явор Тодоров изхвърли екскмета съветник Първан Дангов от пленарната зала с императивното: “Вън! Там е вратата!”, заради елегантното обръщение на Първан Дангов по повод насрочените за събота 18 съдебни дела от колегите му: Уважаеми господин кмете, скъпи граждански ищци и тъжители. Поздравът разпали парламентарните страсти и предизвика остър сблъсък между управляващи и опозиция на вчерашната последна за годината общинска сесия. Явор Тодоров не се сдържа и скандално изгони екскмета, обявен за независим съветник, Първан Дангов от парламентарната зала. Екскметът три пъти от микрофона вчера поздрави съветниците, които всички, с изключение на ГЕРБ и “Атака”, го съдят с искове за по 10 000 лв. за думите “частен парламент”.

Изгонването беше предшествано от две строги забележки на председателя Явор Тодоров. Обиждате общинските съветници, ако още веднъж ги наречете тъжители и граждански ищци, ще ви изгоня от залата, предупреди Явор Тодоров. Но Първан Дангов продължи: В дух на добронамереност искам да заменим думата конкурс с търг за обявените за масова продан атрактивни общински имоти, настоявам да влязат свежи пари чрез наддаване, продължи да дразни Дангов с абсолютно забранения термин търг за община Дупница. Той предложи имотът до бирена борса “Слави” от 3000 квадрата да се продаде с начална цена чрез наддаване, а обявената за крайна цена 94 070 лева да стане начална. Думата “търг” жегна Явор Тодоров и той отсече: Ако беше ти кмет, можеше и така да стане.

И даде тон на съветниците, които категорично отхвърлиха предложението на кмета.

Докато го пъдеше от залата, Първан Дангов недоумяваше в какво се е провинил. Моля ви се, г-н Тодоров, да ми обясните къде сгреших.

Отстранявам ви от заседанието, махайте се.

Всички стояха като вцепенени и Първан Дангов тръгна към изхода. На пътя му се изправи Милен Попов. Той взе микрофона и обвини председателя в саморазправа и произвол. Това се нарича терор. Няма да излезе Първан Дангов. Ако искате извикайте на помощ полицията или консултантите. Няма основание за отстраняването му. Много нежни души се изкарахте вие в нашия парламент, много се докачате, разобличи ги Милен Попов.

Изненадващо Панчо Панайотов защити Първан Дангов и поиска думата.

Съзрял го в залата с вдигната ръка, Явор Тодоров неохотно му даде думата, като му подметна: Протягате ли се, г-н Панайотов, или искате думата?

А Панайотов го разби: Г-н Тодоров, станахте централна фигура, отнемате думата, гоните, не одобрявам това, което направихте с Първан Дангов. Губи се солта на парламентаризма, каза Панчо Панайотов, с което изненада най-вече Първан Дангов, който го съдеше за обидата “главатар на мафията”, но делото преди един ден беше прекратено поради изтичане на давностен срок.

На втори план се завихри скандал с общинската съветничка Йорданка Божкова. Явор Тодоров обяви, че кметът Атанас Янев трябва да скъса договора си с нея за юридически услуги. Това той каза като председател на комисията за конфликт на интереси, която излиза с препоръка. Тодоров заяви, че само Божкова се намира в конфликт на интереси, а останалите съветници от групата на БСП Асен Башленски, Иван Ибришимов, Станислав Павлов не са в конфликт на интереси, тъй като нямало сключени договори между тях и кмета Атанас Янев.


Още за: Я. Тодоров   скандал   ОбС   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
18 Декември 2009 09:08 | colt
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

Никога повече няма да се гласува за тоя парламент в Дупница.Разпродадоха общината,нека се поразровят журналистите ако има смелост,да видят в какви сделки участват общинските съветници.В Сапарева баня,Дупница и околиата.Какви смешни търгове и закупуване на държавна собственост на изключително ниски цени.За това ли ви избираме да разпродавате всичко и да облогодеталствате своите фирми и роднини с държавни ''уж'' пустеещи земи.


18 Декември 2009 19:02 | Дупница
Оценка:
232
 (
250
 гласа)

Шайката мошенници на Галеви,който управляват Дупница с БСП стигат моралното и политическо дъно.Държанието на председателя на ОбС-Дупница е недопустимо.Какво искат толокова от Дангов?С какво толкова ги притеснява той?Защо се страхуват от него?Та искат с всякакви начини да го притискат и унищожат.БСП също!Ако изобщо тия,които официално представляват партията в града имат нещо общо със социалистическите идеи.


19 Декември 2009 06:36 | Григор
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Дупница все още живее във времето на комунизма!!!Градът на барикадите!!!!Цървули!!!Не еистина!!!!Та в редиците на общинските съветници има трима деца на активни борци.Ха кажете кои са и кой ги избра????Дали не са циганите инжектирани с парите наГалевите!!!!Какво мислите????Дали не едошло времето,някои комунистически чеда-изроди да си ходят????Кои са деца на активни борци,даси дигат чукалата.Крайно време е......


19 Декември 2009 14:31 | ranger ot Dupnitsa
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Тези са пътници към Бобовдол!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар