Председателят Ст. Николов гласува “против” ликвидацията на “Фарма Петра”, дъщеря му Таня е в директорския борд

08 февруари 2010 00:18   27 коментара   24451 прочита
Ст. Николов
Ст. Николов


Ст. Николов

Мощни лобита в ОбС - Петрич в битка за съдбата на общинска фирма

Съветниците от ГЕРБ - Петрич се събират днес да решат дали да обжалват решението на Общински съвет - Петрич от 28 януари тази година, с което бе отменена процедурата по ликвидация и приватизация на общинската фирма “Фарма Петра”. Мотивът за обжалване на решението пред областния управител Валери Смиленов е, че за отмяната е гласувал и председателят на Общински съвет Стоян Николов, чиято дъщеря Таня Николова е в борда на директорите на “Фарма Петра”, и при това положение решението е взето при конфликт на интереси.

Вчера лидерът на ГЕРБ - Петрич и председател на петричката структура на партията на Бойко Борисов Димитър Танев заяви: Днес ще преценяваме как да постъпваме. Не може преди години няколко комисии и целият Общински съвет да са взели решение за ликвидация на “Фарма Петра”, а сега в резултат на моментно влияние нещата да се обръщат. Аз съм безпристрастен, гледам на всички фирми еднакво, тъй като всички фирми трябва да работят в полза на хората от общината. Всички разговори около това, че имам лични интереси покрай брат ми Валери Танев, който има частна аптека, са глупости.

Винаги съм смятал, че е по-удачно общинската аптека да излезе от “Фарма Петра” и да мине под управлението на болницата, като приходите от аптечната дейност да влизат в болничната каса за нуждите на болничното заведение. “Фарма Петра” има задължение от 180 000 лева, кой ще ги покрие. Тя е акционерно дружество и като фирма, ако е толкова интересна и печеливша, защо никой не проявява интерес да купи акции в нея. Друг вариант е общината да предложи за продажба “Фарма Петра”. Не е лек въпросът с тази фирма, във вторник отново се събираме комисията по контрол на общинските фирми, там ще разгледаме положението не само на “Фарма Петра”, а абсолютно на всички общински предприятия, заключи Танев.

Помолен за коментар, председателят на Общински съвет - Петрич Стоян Николов каза:

След като мина гласуването на 28 януари се усетих, че има проблем. Но решението беше взето с 19 гласа, затова моят глас не променя нещата. Крайният срок за обжалването на решението на Общински свет за отмяна на ликвидацията и приватизацията бе 5 февруари, така че вече то не може да се обжалва. На 5 февруари дъщеря ми Таня Николова депозира оставката си от борда на директорите на “Фарма Петра. Информирах за тази оставка председателя на комисията по контрол на общинските фирми Димитър Танев. Излизането на дъщеря ми от борда означава, че се открива нова процедура за промяната на управлението на “Фарма Петра” и избора на нов управител. Оттук нататък предстои дебат в комисиите, в самия ОбС и администрацията какво да бъде по-нататъшното управление на фирмата. Единият вариант е “Фарма Петра” да стане ЕООД, да няма борд на директорите, а само управител, и да остане само Първа аптека в болницата, а Втора да се даде под наем.

Не аз съм в конфликт на интереси, а някои личности в Общински съвет защитават интересите на частните аптеки, заключи Стоян Николов.


Още за: ОбС   фирма   приватизация   Още от: Политика

Принтирай статия
27 коментара
08 Февруари 2010 05:13 | НЯМА КАК
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

НА МЕНДОВСКИ НЕ МУ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ И ТОИ ЯКО ЬЛАЖИ НО Е ДЕМАГОГ ТАКА ЬЕШЕ И ХЛЕЬОЗЬВОДА И ЗА ЬКС КЪДЕТО ДВАМАТА С ШУП4О КРАДОХА МНОГО НО Е ВРЕМЕ ДА МУ ЛЪСНЕ ГОЛИЯ ЗАДНИК НА ИЗПОЛЗВА4 НА ОГРАЖДЕНЕЦ ТА ПРЕД НЕГО 4ОПАКОВ Е ПЕЛЕНА4Е ТОИ Е КОМЬИНА ЩОМ ИМА ИЗГОДА НО ВИНАТГИ Е ГОТОВ С ТОВА КОИ Е ВИНОВЕН НО НЕ И ТОИ СТОЯНЕ СТОЯНЕ ТОВА СА МЕНДОВСКИ ХВАТКИ НА ПЛАДНЕШКИ РАЗЬОИНИК СТИГА ПИСНА НИ ОТ ТЕЬЕ


08 Февруари 2010 08:56 | аз
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Виждатели бе хора,...колко невинни , чистосърдечни и отдадени на каузата "Петрич" са нашите общински съветници/ и М.Танев ,и С.Николов/...ха....ха...ха!!!!!!


08 Февруари 2010 09:24 | Дафко
Оценка:
1
 (
9
 гласа)


Защо във аптеката на въпросната " велика " фирма намираща се в болницата работят медицински сестри вместо фармацевти ? Това не е ли противозаконно ?И няма ли начин да се изяснят действителните заплати на мишоците от борда ?


08 Февруари 2010 10:43 | ДАНЧО
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

ОТ СТОЯН НИКОЛОВ ПО ГОЛЯМ МАЙМУН НЯМА.ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ БУТА АПТЕКАРА ТАНЕВ В СМЕТКИТЕ.ТОЙ СИ ИМА ДОСТАТЪЧНО АПТЕКИ,НО РАЗКОВНИЧЕТО Е В БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ.ТАМ ЛАПАХА ДЪЩЕРЯ МУ,ИЛКАТА КРУМОВ И ТРЕНЕВА.СЛОЖЕТЕ ЗАПЛАТИ ПО 500 ЛЕВА НА БОРДА И 1000ЛВ.НА ТРЕНЕВА,УМНОЖЕНО ПО 10 ГОДИНИ И ВИЖТЕ КАКВО СТАВА.ТОВА Е КАРТИНАТА,А ЧЕ ДЪЩЕТЯ МУ ПОДАЛА МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ Е ЗА ПРЕД ХОРАТА,МНОГО РАНО СЕ Е СЕТИЛА.


08 Февруари 2010 10:48 | ДО ДАНЧО
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

ТИЯ ШМЕКЕРИ ОТ БОРДА С КОЙ ЛИ НЕ СЕ ЗАИГРАХА.НЕ БЕШЕ СДС, НЕ БЕШЕ БСП,НЕ БЯХА ЦАРЕТЕ,А НА ПОСЛЕДЪК ЛИЖЕХА И ПАРАПУНОВ,КОЙТО С КЕЛНЕРСКА СЕРВИЛНОСТ СЕ НАВЕДЕ.ДАНО СЕГА ГЕРБ ГИ СЛОЖИ НА МЯСТО,НО ДА ВИДИМ.


08 Февруари 2010 10:50 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Вожде Танев, за пореден път са те потхлъзнали Мендовския тарикат и инж. Азис и си изпуснал срока за обжалване на решението на Общинския съвет за запазване на "Фарма Петра", при положение, че има решение на Върховния касационен съд, потвърждаващо предишното решение за ликвидация... Нищо, не губи кураж - твоят съпартиец - областният управител БЕЗ ДА БЪДЕ СЕЗИРАН МОЖЕ ДА ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО. И започва нова съдебна процедура.. Инж.Азис, инж.-агроном Туффчо-Пуффчо и Мендовския селянин-тарикат това целят. Протакане на ликвидацията. Иначе при обстойна финансова ревизия на загубите ще лъснат и Мендовската щерка ще трябва да носи финансова отговорност.


08 Февруари 2010 11:01 | макето
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

прав си МЕСТАФА дано да те чуе някой


08 Февруари 2010 11:14 | ДО МУСТАФАТА
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

ТАЗИ АПТЕКА ПО ВРЕМЕТО НА ЧОПАКОВ СПОНСОРИРАШЕ ПРЕДИЗБОРНАТА МУ КАМПАНИЯ.НАЛИ ЗА ТОВА СДС НАЗНАЧИ ТРЕНЕВА С ПРОТЕКЦИИТЕ НА ХР.КОЛАРОВ,НО НЕЩАТА СЕ ЗАВЪРТЯХА И НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ПОМАГАХА НА ДПС.


08 Февруари 2010 11:49 | шамаро
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)


Абре туй не било Фарма -Петра. Най ми било или Силва -Рути -петра , или Шушуте-петра или Мендова-петра под Азисова шатра брейй!


08 Февруари 2010 12:20 | к
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

тиа вси


08 Февруари 2010 16:42 | Петричанин
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Ако тези коментари на хората са верни,срамувам се,че съм петричанин.....


08 Февруари 2010 17:06 | НЯМА КАК
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

съпругата на хр коларов е раьотила при силвето и е вземала хуьави4ка заплата ош680 лв мендовски-дъщеря му за целия периоде взела 12560 лв а съпругата на ьзис пък е раьотила при съпруга на силвето в медицинският център и познаите колко е вземала цели 700лв на месец а нк колко вземат колежките им 250 лв машала това е като приказката язък язък на дирентора 311 лв ьез цървули това са пладнешки разъоиници


08 Февруари 2010 17:37 | Мустафа Ибрахим
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Фарма-Петра ЕАД бе създадена от др. Андон Чопаков - ликвидаторът на община Петрич и неговото протеже Чанов - известен огражденски измамник. Като взеха властта другарите от СДС бързо схванаха далаверата и Силвето Рутева-Тренева, д-р Ил.Крумов и Стоян-Мендовската щерка бързо поеха управлението и гювеча. А населението в общината е болно, лекарствата вървят като топъл хляб. Особено аптеката в болницата е златна мина. Как да се изпъсне тази далавера...


08 Февруари 2010 18:00 | к
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

та силва е пианица и се мазни на азис а на младини на крумов ей младене така се кара джип


08 Февруари 2010 18:02 | петрич
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Така е ,скъпи петричани.Щом кореняците петръчлии допуснаха в местната власт да се набутат всички крадливи огражденци,ще се краде,няма как.А едно време огражденците ги сваляха с чувалите на главите в града,за да не се плашат децата.Учехме ги на светофар да казват светофар,а не "ламба,"пък сега гледай какво стана-научи маймуните да хвърлят камъни,та да ти строшат главата.


08 Февруари 2010 18:09 | седесар
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

силва е долна такава е и дащеря и


08 Февруари 2010 18:23 | седесар
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

мендовски е прос срам за петричани оная атушка я мраза заради дпс но неможе да става стравнение хем умна хем яка мацка показа им как се работи машала


08 Февруари 2010 18:43 | петричанин
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

атушка е умна и не могат да я закачат да краде за това си подаде оставката и ги надхитри но треневи са хитри вартат се около нея заради гласовете и те се мазнят и на авалон а тиа на азис


08 Февруари 2010 19:30 | Абе Ибрахим,
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Ти май доста кокалчета си оглозгал на трапезите на всички партии... Много поназнайваш... Ама пък си и доста мръсен... Винаги ще си само на трохи, да знаеш..


08 Февруари 2010 20:20 | абе седесар
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

што не вземеш и ти като силва и атушка да направиш ниакоя с...... та да видиш лесно ли се правят.


08 Февруари 2010 20:40 | реален
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Хора стига с тая завист и злоба какво ви валнува кои на кои какво прави всеки си носи сам краста. Всеки да си копае собсвената градина и да не завижда на комшията че муе по голяма,заштото по глямата градина се копае с много повече труд.


09 Февруари 2010 14:27 | Петричанин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

До петрич-18.02 часа:Разсмя ме много съгражданино.Срам за града,ако са верни коментарите,но ако е само злоба...не е правилно написаното за хората.Все пак имат семейства,не бива така..но всеки си носи отговорността.


09 Февруари 2010 17:36 | Природно пострадал
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

кАКВО очакваме от ТУРКИНЯ и от СЕЛЯНДУР, ама както е тръгнало следващия хептен за нищо няма да става


10 Февруари 2010 08:38 | СЮЛЕЙМАН
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ВСИЧКИ НЕЩА В ПЕТРА ФАРМА СЕ ДИРИЖИРАТ ОТ ИЛИЯ ШУШУТЕВ КРУМОВ .ТОЙ ЧОВЕКА ДА СИ ЗАПАЗИ ЛАПАЧКАТА СЕ ПОДМАЗВА НА ЛЯВО И ДЯСНО,НО СИ ОСТАВА КОМУНЯГА,ЛИЦЕМЕР БЕЗПОДОБЕН.


10 Февруари 2010 09:50 | един друг
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Сюлеймане,хубаво ви беше под крилото на този комуняга толкова години,макар,че за нищо не ви биваше,сега плюеш срещу човек,който е на светлини години пред тебе.Кисело е гроздето.


11 Февруари 2010 20:10 | макиавели
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

всеки народ си заслужава управлението и всяка община кмета и общинския съвет не храчете по хората които сте избрали


12 Февруари 2010 22:44 | петрич
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Само че тия никой не ги е избирал те просто си купуват постовете.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар