Председателят на сините в Петрич д-р М. Циканделов: Ще издигна кмета В. Илиев за лидер на СДС

22 март 2010 00:22   33 коментара   20115 прочита
В. Илиев
В. Илиев


В. Илиев

Настоящият лидер на общинското ръководство на СДС в Петрич д-р Митко Циканделов обяви, че ще предложи за партийния пост градоначалника Вельо Илиев. Лично ще направя предложението да бъде издигната кандидатурата на инж. Илиев. Не знам какви други имена ще бъдат номинирани на клубните събрания, които стартират след няколко дни. Аз като седесар и все още председател имам право да предложа кандидатура и без колебание това е на кмета, заключи д-р Циканделов.

През последните дни се спрягат за лидерския пост и председателят на Общински съвет в Петрич Стоян Николов и бившият лидер Христо Коларов.

През тази седмица ще бъде готов графикът за клубните събрания, а след около месец и половина ще се проведе общинската отчетно-изборна конференция, на която ще бъде избрано ново ръководство. Д-р Циканделов е категоричен, че няма да се кандидатира за нов мандат.


Още за: М. Циканделов   СДС   В. Илиев   Още от: Политика

Принтирай статия
33 коментара
22 Март 2010 08:38 | макето
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

на кой му пука!!!!!


22 Март 2010 09:01 | орнитолог
Оценка:
6
 (
28
 гласа)


Как само чурулика и пърха с крилца калибра , от вида циканделис.А котаракът азисободобен се прави на заспал .


22 Март 2010 12:34 | Хехехе
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Хехехе, то има ли още такава партия СДС, хехехе


22 Март 2010 15:48 | войвода
Оценка:
80
 (
86
 гласа)

Абе има ли нема ли такава партия като СДС,това е тема на друг разговор.. а АЗИС ще си е кмет колкото и когато си поиска.ЗАЩО ЛИ?!понеже Петричкото кметство е орган за фалшифициране на избори.Като се започне от Туфчо и се завърши с ОИК и "неподкупната" фирма която въвежда данните по електронен път до ЦИК.


22 Март 2010 16:05 | Васил Шумаров
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

@ Войвода,
.
От десет години протоколите от ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ се изнасят в сайта на ЦИК. Всеки, който е бил член на секционна комисия или наблюдател (и си е искал копие от първичния протокол), може да провери дали данните са внесени коректно в компютъра на ЦИК. Това, прочее, е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН за контрол над фирмата-преброител - всеки да провери за своята секция и при неточности да подаде жалба.
.
За такива жалби не сме чули. Значи или няма фалшификации при въвеждане на данните, или пък, ако има, но никой не си е направил труда да проверява, сме най-задръстеният народ в Европа.
.
Кметът на Петрич обаче няма нищо общо с внасянето на протоколите в компютрите. Можем да го критикуваме за всичко друго, но не и за това.


22 Март 2010 16:44 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Ех, Шумаров, Шумаров.. мъко моя.Ако изкаш да разребеш как инж.агроном Туффчо-Пуффчо прави инж. Азис кмет през последните 10-15 години много ще трябва да учиш още много. Възхищавам се от Туффчо-Пуффчо - ЧОВЕКЪТ Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ : сам си нагласява комисиите и сам са прави протоколите


22 Март 2010 16:51 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Освен това, Туффчо рационално използва базата данни на ЕСГРАОН - т.е. гласуват всички и живеещите в общината и всички емигранти. За дописвания да не говорим. А в Благоевградския администартивен съд броят бюлетините ПРАВИЛНО - срещу известна сума. На мен инж. Азис взе вече много да ми харесва - научи се да прави изречения. Купиха му костюмчета и вратовръзки и човекот много ефектно ги разхожда. Освен това, стана милионер и няма да краде както до сега. Предлагам : никакви избори за кмет - AZIS FOREVER !!! Докато е жив - кмет ..., а за съветниците - избори.


22 Март 2010 17:00 | Васил Шумаров
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Абе Мустафа,
ти май не четеш, а само пишеш! Аз не говоря за фалшифициране на първичните избирателни протоколи, а само за ВЪВЕЖДАНЕТО на данните в компютрите. Нали от това се вълнува войводата?
.
Първичните протоколи се следят от самата комисия и от присъстващите наблюдатели. Всеки от тях има право да си извади КОПИЕ, което да занесе на своята партия. След като ЦИК изнесе ВНЕСЕНИТЕ ДАННИ в интернет, всеки може да провери дали те съответстват на първичния протокол.
.
Ако Сандъкчиев си е позволил да препрявя протокол, ти лично къде си спал, та не си го изобличил? Или си просто от агитките с девиз "Елайте да лайте!"?
Щом казваш, че Туфчо е професионален фалшификатор на протоколи, най-добре е да посочиш един такъв подправен протокол. Това би имало сто пъти по-голям ефект, отколкото дълбокомислените ти коментари.


22 Март 2010 18:07 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Дълбокомислени др. Шумаров,
Явно Вие повече пишете, отколкото четете.
Обясних с думи прости какво правят инж.Туффчо-Пуффчо и инж. Азис. Повтарям :
1. Комисииите са техни. Каквито протоколи искат - правят на края.
2. Въвеждането на протоколите от фирмата-преброител е под техен контрол - 100%.Каквото подадат - това заминава за София.
3. Ако има жалби и протести /Резервен вариант/ : Адм.съд-Благоевград е техен срещу съответно възнаграждание. Делата могат да продължат години...
4. Аз искам лицето инж. АЗИС да бъде кмет още 100 години.
Така ще ни дойде акъла на всички.
Вие ми посочете какво АЗИС е направил за общината ???
Вие ми кажете има ли община Петрич някаква перспектива ???


22 Март 2010 19:45 | Васил Шумаров
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Мустафа Ибрахим,
От други твои коментари личи, че не си глупав. Толкова повече ме озадачаваш с ината си днес. Всичките ти "аргументи" по-горе са боклук! Обяснявам ти за последен път безплатно:
.
1. Комисиите не са само на СДС, а са на квотен принцип от всички партии. Освен това има и застъпници (без заплащане), които също имат право на К О П И Е от оригиналния секционен протокол. Така че, ако Туфчо е преправил "накрая" протокола, или ако някой друг по "трасето" до София го е преиначил при внасянето в компютрите, всеки член или застъпник от секционна комисия може да съпостови своето копие с изнесения в интернет протокол. Нали в това е силата на интернета?!
2. За да тръгне дело в съда, трябва да има вносител, нали? А вносители за неверни секционни протоколи досега не е имало!!! За какви "възнаграждения" на съдиите говориш тогава?
.
Аз обръщам внимание на съгражданите си как да контролират изборите. А ти само за партията си мислиш. Това е голямата разлика между нас двамата.


22 Март 2010 20:44 | професор
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Шумаров, математик си, ама замълчи. Защото разсъждаваш дървено, без да познаваш отвратителната практика на манипулиране на изборите в Петрич. Ставаш банален с твоите опити да поучаваш всички с вида на пораснал, но непризнат (и правилно ), вундеркинд. Изказвай се само за неша, които познаваш.


22 Март 2010 20:48 | професор
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

До колкото за вносителите - и това си проспал. Имаше такива вносители на жалби за фалшифицирани протоколи, но Азис даде пари, и фалшификаторите бяха покрити. И замълчи вече, защото ме нервираш с кухия си всезнаещ дидактичен тон.


22 Март 2010 22:59 | Потребител
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Копие от БТВ:В Световния ден на водата ООН отчете, че в момента по света повече хора умират от замърсена и заразена вода, отколкото от всякакви форми на насилие, включително войни. Милиони тонове тежки отпадъци се изхвърлят всяка година в реките и океаните. КАКВА ВОДА ПИЕ В ПЕТРИЧ?ЗДРАВОСЛОВНА ИЛИ ОПАСНА?ДА ОТГОВОРЯТ О.ДЕВЕДЖИЕВ,ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТА?


22 Март 2010 23:05 | OH
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

A 3A BAC E TOBA 8---


23 Март 2010 09:57 | Росица Тоткова
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

грешката ви на всички е , че търсите само един алгоритъм за фалшификация. А те са различни според различните избори и според различните секции. На първите избори 1999-2000 фалшифицираха печатите на секционните комиисии (всички) и сменяха чувилите - там където може. Тогава основният противник беше един - БСП. имаше секции където обработваха всички членове барабар със застъпниците. по селата при броенето интригата е за селския кмет и никой не следи купчината на общинския. Тези номера не минаваха на следващите 2003 и 2007 тогава не сменяха чували а криеха бюлетини при броенето. прави се анализ на всяка секция - кои са членове на комисията, кои са застъпници и как може да се действа. начините за манипулиране на резултата са около 100 и те лозват всичките възможни а не само един


23 Март 2010 11:15 | Васил Шумаров
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Моите уважения, г-н професоре!
.
Извинете за любопитството, но в Кембридж или в Оксфорд сте преподавали досега? Питам, защото българският Ви език е доста странен:
.
* Какво означава „да поучаваш всички с ВИДА на… вундеркинд”?
* „ДО КОЛКОТО ЗА вносителите” също е неизвестна за мен граматическа форма.
* Озадачи ме също така „…защото ме нервираш с кухия си ВСЕЗНАЕЩ дидактичен тон.”
Доколкото разбирам от морфология, тонът (на говорене) може да е висок, нервен, креслив, безцеремонен, дипломатичен, дидактичен (назидателен), но не разбирам какъв е тоя ВСЕЗНАЕЩ тон.
Вие, г-н професоре, да не би да сте от изгорелия университет?


24 Март 2010 08:48 | специалист
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Вие май всички не сте наясно с протоколирането на изборните резултати.Няма шанс за манипулации в изборните секции.А специално за г-н Шумаров- сравнявал съм протоколи от СИК и тези в ЦИК- всичко е абсолютно точно. Явно на българина не му харесва когато не изберат неговия фаворит.За жалост не всичко е така както ни се иска в живота.


24 Март 2010 10:29 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дълбокомислени др. Шумаров,
Не мога да Ви обясня по-простичко схемата на Туффчо-Пуффчо, а не искам и да навлизам в подробности за неговата технология. Само още няколко факта ще посоча :
1. Всички резултати от общинските избори от 1995 г. насам са били обжаллвани или в частта за кмет или само за общински съветници. Резултатите от последните избори също бяха обжалвани и за кмет и за съветници. И какво стана - Адм. съд -Благоевград даже не разреши повторно преброяване на бюлетините ?!?! Нещо повече да обяснявам ли ???
2. Инж. Азис няма загубено дело в Адм.съд - Благоевград.
За разлика от Вас аз не членувам в никаква партия и не съм политически хамелион.
И пак Ви питам :
1. Какво направи инж. Азис за Община Петрицч за 15 години ?
2. Има ли Община Петрич някаква перспертива за развитие под мъдрото ръководство на инж. Азис ?
Отгворете честно, с ръка на сърцето, ако можете...


24 Март 2010 11:51 | ДО Г-Н ШУМАРОВ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ПИШЕТЕ МИ ЗАЩО БЯХА КАСИРАНИ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ЗА ОБ.СЪВЕТНИЦИ, А НЕ БЯХА КАСИРАНИ КМЕТСКИТЕ,КАТО НАРУШЕНИЯТА БЯХА ЕДИНТИЧНИ? ЗАЩО СЛД СПИРАНЕТО НА ТОКА СЕ ПРОМЕНИХА НЕЩАТА СТРЕМГЛАВО? ГОВОРИ ЛИ ВИ НЕЩО ИЗНАСЯНЕТО НА ПЕЧАТИ И БЮЛЕТИНИ ОТ ЗАПЕЧАТАНАТА СТАЯ НА СЕКРЕТАРЯ И КАТО СЕ НАПРАВИ АНАЛИЗ НА ДВЕТЕ СЪЖДЕНИЯ ИЗЛИЗА ЛОГИЧНОТО УМОЗАКЛЮЧЕНИЕ,ЧЕ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ СА СЪМНИТЕЛНИ.


24 Март 2010 12:04 | ДО ШУМАРОВ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Г-Н ШУМАРОВ,ТОНА НА ИБРАХИМ ЛИ ВИ НАКАРА ДА ПАДАТЕ НА КАРУЦАРСКО НИВО.АЗ ЛИЧНО ВИ ПОЗНАВАМ И ВИ СЪВЕТВАМ ДА НЕ ХУЛИТЕ ЧОВЕКА.МИСЛЯ ,ЧЕ ТОЙ Е ОБРАЗОВАН И НЕ СЛУЧАЕН,А ПЪК ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО Е ЗА ТОВА,ТАКА,ЧЕ НЕ ГО КОРЕТЕ.


24 Март 2010 12:07 | шамар за Шумаро
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)


Шумаров ! Мрънкач вечен ,от всичко недоволен. Малко ли се бута в НДСВ , бе лилипутино ? А да помниш за една книга-книжле в която величаеш един комунистически милиционер с " вишо партийно " ,разстрелян в " Беласица ".Тогава от коя партия беше ?


24 Март 2010 12:11 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Др. Шумаров,
1. Аз съм обикновен жител на община Петрич.
2. Какво ти даде инж. Азис та си му такъв фен ???
3. Какъв е ефектът от твоите два "независими" мандата в общинския съвет, освен че подарихте "Яворите" и пазара на Коце Маце, а ???


24 Март 2010 15:25 | жител на Огражден
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Няма нищо свестно в тоя скапан град.Някои да реши да напрови нещо хубаво за хората или веднага ще му намерят кусура!!!Ние сме град от завистливи хора.Затова няма да има болница и за това бягат и лекарите и отиват да работят в Сандански.Там от "болничка" направиха БОЛНИЦА а тук я съсипаха!!!!


24 Март 2010 18:42 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ВАСИЛЕ та ти и съпругата ти хдалехте социализъма защото ити ноблажи в МАРОКО а жена ти въспя един убиец в книтата си защото за това полу4и пари ако искаш ще кажа от кои не ми се прави на света вода ненапита с


28 Март 2010 16:45 | петрич
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Какъв лидер на СДС,бе ,Велко?Костов вече не те покровителства,защото четири години буташ пачки на БСП.Любен Корнезов всеки месец идваше да събира парсата.Затова Велчо името ти вече се върти в ДАНС.Има цяла папка ,посъбрана за тебе.Чудя се как ли ще кръстят операцията ,като ти изпратят и на теб баретите.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар