Председателят на ОбС - Благоевград Д. Савеклиева отчете работата на съветниците за 2012

20 декември 2012 16:26   8 коментара   6276 прочита


Председателят на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева отчете на последната за тази година пресконференция свършеното от съветниците през последната една година. „Работихме усилено и свършихме не малко работа. С решение на ОбС се реализират важни за община проекти във всички сфери – здравеопазване, образование, в социалната сфера, в инфраструктурата”, подчерта Даниела Савеклиева. Сред значимите проекти тя посочи асфалтирането на улици в квартал „Струмско”, реконструкцията на ВиК мрежата по бул. „Пейо Яворов”, на пречиствателната станция, отпуснатата финансова помощ в размер на 100 хиляди лева по програма ин витро, еднократните помощи за жители на общината изпаднали в беда и др.

На последната за тази година сесия Общинският съвет – Благоевград, която ще се проведе утре, ще обсъди 23 точки, като сред най-важните въпроси, които ще бъдат разисквани от местните парламентаристи, са изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци на територията на общината, както и Одобряване на План-сметка за 2013 г. ще трябва да решат дали да запазят размера на местните данъци и такси за следващата година. „За жилищни имоти такса битови отпадъци миналата година беше 1,1 промила и се запазва и сега”, каза председателят на ОбС-Благоевград Даниела Савеклиева.

Съветниците ще дебатират дали да запазят размера на местните данъци и такси за следващата година. „За жилищни имоти такса битови отпадъци миналата година беше 1,1 промила и се запазва и сега,” каза на пресконференция днес председателят на ОбС-Благоевград Даниела Савеклиева.

Предвижда се да бъде намалена таксата за осигуряване на съдове за съхранение на битови отпадъци, събиране и транспортиране от 0,55 % за 2012 г. на 0.50 за следващата. Съветниците трябва да решат още дали ще има увеличение на таксата за услугата радостен ритуал. Предложението е тя да стане 240 лева.

8 коментара
20 Декември 2012 18:31 | данъкоплатец
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

ПОВЕЧЕ ОТКРАДНАХТЕ / нали за това сте там / ОТКОЛКОТО ПОМОГНАХТЕ !!! ЦЯЛ ГРАД ЗНАЕ КАК РАБОТИТЕ .....ЗА СЕБЕ СИ !!


20 Декември 2012 21:40 | м-6
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

да но нали знаете че носите отговорност и за областните структори на пп ГЕРБ там каква каша е например при нас във Белица един малоумник ве разиграва лъже ве наляво и надясно а и по прицип той е само председател по дукоменти ст станков конците му ги дърпа г генев директора на дгс Белица назначен от ГЕРБ и за благодарност работи против кандидата за кмет от ПП ГЕРБ срам и не се намери човек да и потърси отговорност на тези маймуняци срамота е а женаму даниела генева председател на оик същто против и знаетели за кои работеха тези предатели за една турска партийка ЕВЕТ на инат че изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ не нуминира техния човек станков ако мислите че ве лъжем проверете резултатите от местните избори през 2011 г аман от такива бояджии и кучета неблагодарни


21 Декември 2012 01:11 | цун кай хуи
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

много красива корддинаторка


21 Декември 2012 08:34 | vili до м-6
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Белица да вземе пример от Х. Димово- така се работи против ГЕРБ от собствените му активисти.


21 Декември 2012 08:55 | Кумчо Вълчо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Явно ГЕРБ е една самовлюбена партия, управлявана от самовлюбени физкултурници, мутрагени и крадци. Ееееее това е много черен сценарий. Коркони.


21 Декември 2012 09:58 | ДАНЪКОПЛАТЕЦ 2
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

ОТЧЕТОХ ТЕ ЛИ ПОХАРЧЕНИТЕ ПАРИ НА КАТАРИНО, ДЛЪЖНИ СТЕ ДА УВЕДОМИТЕ ГРАЖДАНИТЕ НА БЛАГОЕВГРАД, КАКВИ ПАРИ ИЗЯДОХТЕ, ИЗПИХТЕ НА КАТАРИНО. АКО НЕ ПОЛУЧИВ ТАКЪВ ЛИЧНО ЩЕ УВЕДОМЯ БОЙКО БОРИСОВ ДА ВИ ПОТЪРСИ СМЕТКА. ДЛЪЖНИ СТЕ ДА ДАДЕТЕ ОТЧЕТ. СЛЕДВАЩИЯ МОЛЯ.


21 Декември 2012 11:55 | Благоевградчанин
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Тези надминаха и комунистите! Очилатке, колко изпапахте на Катарино и колко оставихте бакшиш на Боковата Цвета от нашите парички ? Разбойници, съсипахте общината, тъй както узурпатор не би смял да я разсипе !


24 Декември 2012 22:41 | ххл
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

много чаровна и сладка председателка




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар