Предколедно! Ще продължи ли острата политическа криза в Благоевград! Титаничен сблъсък в петък! Очакваното дерби "Тасков -Тодоров"? Ще има ли победител?

18 декември 2019 11:34   28 коментара   35557 прочита


Игрите на местните парламентаристи не спират., кого ще сложат на "кладата" този път?, Ще излезе ли бившият председател Р. Тасков в битка срещу най-върлия си опонент Андон Тодоров? Има ли напрежение в групата на БСП?

Пореден напън да бъде избран общински председател на ОБС Благоевград ще направят новоизбраните съветници Благоевград на поредната сесия този петък. Совалките не спират, кооперирането и договорките също. Снощи три от групите в местния общински съвет са провели тайна среща, на която е решено този път на сесията да бъде издигната кандидатура от групата на бившия председател на ОБС Радослав Тасков, който до момента, сякаш индиферентно наблюдаваше провалите на изборния спектакъл, без да участва явно в тях.

Според прогнозите на сесията в петък,  ще бъде издигнат кандидат за председател именно от групата на Радослав Тасков. Въпросът е дали той лично ще излезе като кандидат, или ще номинират някой друг от групата му. Спряга се като вероятен кандидат съветничката Гергана Муртова. Други твърдят, че този петък Радослав Тасков ще бъде номиниран за участие в надпреварата за стария си пост.

Срещу него незабавно ще "скочи " вечният му опонент Андон Тодоров, за когото битката срещу Тасков продължава няколко години. Припомняме, че Тодоров беше постоянната опозиция на Радослав Тасков в миналия общински съвет. Многократно го е обвинявал в нарушаване на правилата, в неумение да води сесиите, както и в това, че не допуска негови предложения за гласуване. Латентната вражда, неведнъж избуяваше в огнени явни престрелки между двамата, по време на заседанията на стария общински съвет.

Сблъсъкът между Тодоров и Тасков на сесията в петък, вероятно ще породи изключително напрежение. Въпросът е кой от двамата е успял да събере повече от гласовете на съветниците и кой как се е представил на активните совалки тази седмица? Андон Тодоров ще бъде номиниран за поредно участие в надпреварата и за 4-ти път неговата партия ПП Партия на Зелените ще излъчи кандидат- председател.

Първите 2  пъти Тодоров участваше лично срещу Рашко Динков, но малко не достигаше за нужните му 21 гласа, за да оглави съвета. На последната сесия като кандидат бе излъчен от партията му, Цветозар Балабанов, но и той не събра нужните гласове. Гласуванията показаха, че Тодоров има твърдо ядро, което до момента го подкрепя без промяна. Удар му нанесоха обаче съветниците от групата на БСП, които номинираха Любен Милев за председател.

И тук лъсна нарушена предизборна договорка, за която всички знаят, а именно БСП да подкрепят Андон Тодоров за председателския пост, като жест на благодарност за подкрепата, която той оказа в избора на кмета Румен Томов. Милев загуби катастрофално от колегите си съветници при гласуването първия път, получавайки едва 9 гласа, не събра гласовете и в конкуренция с Балабанов Стана ясно, че той трудно може да спечели 21 гласа и да седне в председателския пост.

Факт е, че бяхме изненадани от номинирането на Любен Милев за шеф на ОБС, тъй като упорито се говори, че му пазят мястото за зам. кмет по Сигурността, при промяна на структурата на общинска администрация. Такъв бе Милев по времето на бившия кмет Костадин Паскалев.

Говори се също, че Любен Милев не е изпълнил заръката на управляващата върхушка на партията в София, в лицето на Корнелия Нинова и Кирил Добрев, които били категорични, че БСП не трябва да номинира председател на ОБС, за да спазят политическата си договорка с Тодоров. Градска "тайна" е, че Любен Милев и Тодоров демонстрираха топла връзка много преди местните избори, затова поведението на Милев, контра Тодоров, е изненадващо.

В политиката обаче, явно е, че приятелства няма, има само интереси, които Милев с поредните си участия в избора  преследва упорито, независимо от ангажиментите на неговите съпартийци. Затова, че действията на лидера на БСП провокират напрежение сред групата съветници говори и фактът, че на едно от гласуванията на последната сесия групата на БСП гласува разнопосочно, не както правят обикновено, по устав, всички еднакво.

Предизвика ли номинацията на Милев напрежение и у кмета Румен Томов, който спечели кметския пост на балотаж ,с подкрепата на партиите извън БСП, и най-вече с подкрепата на Тодоров, водил яростна битка "Антикамбитов "?, това трябва да стане ясно на тази сесия. Как и за кого ще гласува групата на БСП? За Радослав Тасков или за Андон Тодоров? Ще има ли избран председател преди Коледа?.

Докога ще ставаме свидетели на битки и противопоставяния в местния общински съвет.? Овълчената битка за поста на шеф на ОБС и липсата на политика в местния общински съвет блокира работата на община Благоевград вече втори месец. Всяка седмица тук се провеждат ялови сесии, проваля се избор на председател многократно, а народните ни избраници показват, че хич не им е зор, че станаха за смях пред тези, които ги изпратиха в ОБС.

Келепирът движи действията им, а народът, както казват, " кучета го яли ". Срам за Благоевград сте, каза на предишната сесия гражданинът Николай Кутанов -Ники Лъвчето, от трибуната на местния общински съвет. Дали са си дали сметка местните парламентаристи, колко е прав? Ще видим на тази сесия. 

В навечерието сме на най-хубавия християнски празник Коледа! Добре съветниците да отключат добродетелите си, да мислят мъдро за тези, които ги избраха. Да се разберат помежду си, кой ще управлява съвета, за да заработи този важен орган на местното самоуправление. И ако този път не бъде избран председател, вдигай се народе, и на сесия!

Търгашите трябва да бъдат озаптени..! Стига гавра! Крайно време е да спрат да ни правят на маймуни, на неми свидетели в цирк, чийто представления вече не са комични, а трагични, с крайно лоши последици за Благоевград. Налице е остра политическа криза, която ще се превърне в хронична, предвид, случващото се с кмета Румен Томов, чийто пост е застрашен заради нарушение, което е допуснал, незаличавайки фирмата си в ТР, както е изискването на закона.

Столът на кмета се клати, няма действащ общински съвет, дойде Нова Година, а светлина в тунела -никаква. Част от играчите в местния съвет се готвят и за евентуални нови кметски избори, други чакат топли кресла в администрацията, а кметската управа уволнява, назначава, занимават се дребнотемия при условие, че "къщата им гори  "! Хаос в управлението, хаос в ОБС, хаос в Благоевград! Честита Ви Коледа! 

П. Костадинов 
 

28 коментара
18 Декември 2019 11:56 | Елена
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

На Коледа стават чудеса:)


18 Декември 2019 12:27 | Ужас
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Това са саботьорите на предните избори в ОбС!!!


18 Декември 2019 12:44 | Зелени
Оценка:
3
 (
79
 гласа)

Пак ли тоя боклук Тасков, народа показа че не го иска и него и Камбитов.


18 Декември 2019 12:57 | Сигурно
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

100%-во дъно ще достигнете след избора на единя от двамата!


18 Декември 2019 13:11 | ДОНЧО
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ох баня, ох кеф..


18 Декември 2019 13:27 | факт
Оценка:
34
 (
44
 гласа)

Щото пък Дончо го искат много..... Вие ги избрахте, гледайте им сеира...


18 Декември 2019 13:27 | мама кажа
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

е оти сега сме над дъното... хи хи хи...


18 Декември 2019 13:29 | гражданин
Оценка:
39
 (
43
 гласа)

сега и кмета и съветниците -вънка, нови избори а тия хубавци похарчиха парите и сега ще избираме без да се плаща.....


18 Декември 2019 14:27 | Аууу
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Е то от Тасков се очакваше, няма да се кандидатира, саботира той и неговата клуба ка и сега хайде искаме си кабинета


18 Декември 2019 15:02 | СТОЙНЕВ
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

ПРИ ТЕЗИ КАНДИДАТИ ВЪОБЩЕ ДА НЕ ХОДЯТ ДА ИЗБИРАТ В ПЕТЪК!


18 Декември 2019 15:21 | �����
Оценка:
5
 (
39
 гласа)

Тасков forever.


18 Декември 2019 15:35 | ...
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Тези двамата, заедно с настоящия са възможно най-лошия избор


18 Декември 2019 16:17 | Шумантов
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Пролет Петкова повече никога няма да бъде пролет трифонова


18 Декември 2019 16:17 | в изгнание
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

"Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото.
Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда;
Когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо;
Когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние;
Когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас;
Когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва - тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено. "


18 Декември 2019 17:03 | Питанка
Оценка:
27
 (
39
 гласа)

А сега с тая културна програма, която сте наследили, Градевеца къде ще го турнете, тоз убавец.


18 Декември 2019 18:58 | www.e-79.bg
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

БСП изпада в тотална изолация, общинският лидер Любен Милев с куп грешки, породени от лични амбици!


18 Декември 2019 19:01 | www.e-79.bg
Оценка:
33
 (
35
 гласа)

Милев, вместо да консолидира мнозинство, си помисли, че вече е голям фактор и може да участва в управлението на общинските дела. С високо самочувствие тръгна да прави пазарлъци за председателския стол в ОбС, като си мислеше, че това е лесна работа и там само него чакат да посрещнат с празнична погача. Много бързо обаче старите вълци в овчи кожи му зашлевиха шамар, след който дълго време няма да се опомни.


18 Декември 2019 19:03 | www.e-79.bg
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Сигурно е едно, в БСП не е лесно да се работи, разделението е факт и проблемите назряват, още повече предстоят вътрешни общински избори, на които най вероятно ще дадат червен картон на сегашния лидер Любен Милев.


18 Декември 2019 19:21 | някой
Оценка:
1
 (
41
 гласа)

Всеки друг само не Тасков, тази мърша не заслужава да е там !
Той е за затвора, нека да проверят как е закупил земята под, зърнени " !
Скоро ще има Видов ден за тази подлога !
Не съм за Тодоров, но предпочитам него пред този долен интересаджия


18 Декември 2019 20:14 | Мама кажа
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Иво Златанов председател


18 Декември 2019 21:35 | зозата
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

тасков предаде камбата, са ке си нареди и дончо, и ле стане ясно че си е партия с томов.....
ех... горна джумая.....


18 Декември 2019 22:37 | Пухи
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Ех, маскари.....!
Колко бай Ганьовци.....?
Алеко щеше да стане още по известен с поредният си роман: "До ОБС Благоевград и назад " !
Аз предлагам всички кандидати за Председатели на ОБС Благоевград да бъдат изправени отпред на урната. Да се събличат голи и да изберат най достойният: )
Този с най голямата патка !
Да се знае поне, че Председателя го "вади" най-голям :)


19 Декември 2019 00:38 | Шумантов
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Тасков президент


19 Декември 2019 10:22 | Всички заедно
Оценка:
112
 (
112
 гласа)

Подавайте ОСТАВКИ !!


19 Декември 2019 11:17 | фен
Оценка:
-12
 (
16
 гласа)

Така е, трябва да си понесе последствията ... ама и вие Струма, добре лижете още задника на Камбитов, оправдавате си средствата :) може да изтриете коментара, дреме ми


19 Декември 2019 11:51 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Тасков никога няма да се съревновава с балито, не му е на нивото..... тия фишци ги пуска Дончо за да може пак да си изчеше крастата.....


19 Декември 2019 21:06 | Уф
Оценка:
34
 (
36
 гласа)

Само не истеричният, неграмотният, шизофреничният, подлият, простият Дончо!


20 Декември 2019 09:36 | до някой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

аз съм на същото мнение. тасков е за затвора. прост, тъп, елементарен и корумпиран
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар