Предизборни сигнали разиграват спецпрокурорите, най-много са сигналите, подадени от Пиринско

14 август 2019 11:16   18 коментара   18575 прочита


Предизборни сигнали за действията на управляващите кметове в Пиринско заливат спецпрокуратурата, опонентите на действащите управници намериха начин да започнат предизборната си битка, разпространявайки сигнали всякакви и депозирайки ги за проверка в Специализираната прокуратура. Почти няма кмет в областта, които да не е проверяван от специализираната прокуратура, след депозиран сигнал.

Вчера за 4-ти пореден път спецпрокурори влязоха в община Петрич по стар сигнал, иззеха нужните документи, касаещи сигнала и си тръгнала. Миналата седмица спецпрокурори влязоха и в община Струмяни, където също върви проверка по депозиран сигнал. Кметовете се привикват за разпит в специализираната прокуратура почти всеки месец.

Наближават изборите и това е стратегията на опонентите на ГЕРБ да дискредитират действащите кметове по този начин. В Благоевград също бяха депозирани сигнали срещу управата до всякакви институции, но се оказа, че те не отговарят на истинността и бяха спрени поради липса на доказателства за извършени каквито и да са неправомерни действия. Ежедневни са сигналите срещу кмета на Сандански, но един по един и те падат след извършена проверка.

Още 2 месеца ще ставаме свидетели на всевъзможни битки, оправдаващи целта на политическата кампания, битки, в които както е видно средствата не се подбират. В момента Специализираната прокуратура проверява 11 сигнала срещу кметове от областта. Ще съобщим резултатите от проверката и подробности около всеки депозиран сигнал, скоро.

П. Костадинов

18 коментара
14 Август 2019 12:09 | Petrich
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Преберете Бръчков Динев и Валяко и боцката


14 Август 2019 13:01 | Апашко
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Предизборно? Ее струма личи си, че сте гербаджийска подлога всички медии писаха вие чакахте да ви кажат какво да пишете... нема оправия в тая държава, синове и дъщери на едни и същи


14 Август 2019 13:05 | Nicola
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

това е истината другото са нечистоплътни медиини сензации нищо невероятно няма в проерката Идват за пореден път разпитват земат документи и си тръгват От година и поече е така като излязат резултатите ще стане ясно има ли виновни но обикновено когато се произнесат че няма нищо -медиите мълчат Така че не слагайте въжето преди края на проерките


14 Август 2019 13:49 | Кольо-о!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Нали знаеш, че знаем кой и на кого прави проверките и какви ще бъдат изводите? Даже не е нужно писарушките от Струма. герб да оповестяват известните предварително резултати. А и ние да не си губим времето да им четем глупостите.


14 Август 2019 13:57 | Ванчо
Оценка:
-18
 (
22
 гласа)

Любчо на Мама... дали си я включил в действие и Тя да помага за твойта кандидатура със спецпрокоратурата ХаХа Включи и Жанет брачерка ти да помага, пресаташето на БСП /ако си говорите/, че Вие май с половината рода сте се съдили. Само да не звъннеш на МАМА ало мамо тея тук знаят какво работиш знаят и за братовчетката мамоо какво да права. Ахх сине на майка ;


14 Август 2019 15:22 | Ицо
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Личи си, че струма. ком сте лизачи на Бръчковия задник, дано сте доволни от заплащането на услугите Ви! А като пък има нов кмет на Петрич наесен тогава???


14 Август 2019 15:28 | Жоро Борисов
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

В ГЛАСЪТ НА ПЕТРИЧАНИ публикуваха досъдебно производство от началото на 2018 г. срещу Бръчков, отпреди година и половина. Защо пишете лъжливи статии, че са предизборни компромати и фалшиви сигнали, след като има доказани нарушения извършени от Бръчков и предстои да му бъдат повдигнати куп обвинения??? За каква предизборна кампания и сигнали пишете??? Осведомете се и не заблуждавайте хората!


14 Август 2019 17:35 | Anastacia
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Тъй, видях документа, който не е нищо повече от обявяване, че се обединяват проверките по отделните жалби. Този документ може да го публикува само някой от подалите жалбите. Това, че има проверка, която обединява действията по проверки по няколко жалби не означава, че тези жалби са основателни. Не мога да разбера защо отчаяните жалбописачи толкова подценяват петричани, опитвайки се да представят един документ част от производство, в който няма окончателни констатации за равнозначен на съдебно решение, определящо дали някой е виновен?!?!?!


14 Август 2019 18:19 | Жоро Борисовв
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Пак прегледах и Не става въпрос за проверки, а за досъдебни производства, което на прост език означава, че са приключили проверките и има данни И доказателства за престъпления и са във предсъдебна фаза. номерата и имената разбираемо са са скрити


14 Август 2019 18:23 | Жоро Борисов
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Май Вие се опитвате да заблудите петричани и да изкарате кмета слънце света вода ненапита! Петричани не са прости и разграничават за разлика от вас досъдебно производство и проверка. НО СИГУРНО СТЕ НА ОБЩИНСКАТА ХРАНИЛКА И ЗАТОВА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТЕ


14 Август 2019 19:16 | Anastacia
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Какво означава досъдебно производство? Повтарям ДОсъдебно.... Независимо от всичко - това е проверка. За да има определяне, че някой е виновен, това досъдебно производство трябва да е приключило с мнение за образуване на наказателно производство, то трябва да влезе в съда и чак след това - ако СЪДа реши, тогава може да кажете - ето този е виновен. Досъдебното производство е просто проверка. В публикувания документ няма произнасяне за вина на който и да е. Прокурора спазва процедурата, обединява проверките и нищо повече. Това са фактите. Въпрос - защо Вельо и Младен са в съда за да определи дали са виновни по казуса с Фармапетра?


14 Август 2019 19:32 | Анонимен
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Щом петричани са много умни, защо вярват на тези снимки с досъдебното производство?! На снимката са заличени всякакви имена, всеки, който е подавал сигнали в периота от 2017 до 2019 може да качи такава снимка... Помислете малко! Да виждате имена/всичко е заличено/- Община Петрич или адресирано директно срещу кмета? Чудя се още колко хора и медии ще се връзват на интриганта с фалшив профил И. В.


14 Август 2019 22:58 | Юрист
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чл. 207 НПК дава отговор на въпроса дали по новия НПК може да има предварителна проверка - Според чл. 207 за образуване на досъдебното производство са необходими „законен повод и достатъчно данни за извършено престъпление”. Ако има законен повод, но няма достатъчно данни - тогава се прави предварителна проверка, а основанието за това е в ЗСВ.
След като приключи предварителната проверка прокурорът, ако реши, че са събрани достатъчно данни, изготвя постановление за образуване на досъдебното производство.
Когато прокурорът след извършена проверка констатира, че не са сънрани достатъчно данни, но и не е направено всичко възможно за това, той ще разпореди допълнителна проверка и може да разпорежда такава толкова пъти, колкото намери за необходимо.
Когато след приключване на на предварителната проверка прокурорът констатира, че не са събрани достатъчно данни за извършено престъпление и е направено всичко възможно за това, той изготвя постановление за отказ да се обр


15 Август 2019 06:03 | Петрич
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Бръчков е номер 1 и най успешнят кмет до сега.


15 Август 2019 06:07 | Питам само
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Проверяващите били влезли в община Петрич за четвърти път по един и същ сигнал, иззели документите и си тръгнали. Тогава какво са правили предишните три пъти?!


15 Август 2019 10:51 | Petrich
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Бръчков си отива


15 Август 2019 11:16 | До: Ванчо
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Драги ми простако, защо те е срам да застанеш с името ти? Ники от с. Рупите ли си? За твое сведение няма нищо тайна и никой не се крие - ясно е коя е майката и кой е синът и с какво се занимава. Майката е достатъчно добър професионалист, за да знае кога да се отведе от едно дело... В случая няма причина, защото не наблюдава никое дело, което може да има връзка със сина й! Ако твърдиш нещо друго, дай по официален път и после лично аз ще те разкатая от дела и ще ти изтичат парите по колеги адвокати :)))


15 Август 2019 15:34 | Бай Ставри
Оценка:
-14
 (
18
 гласа)

Не знам кой е Ванчо а и не ми дреме !? За чуждите пари не бери грижа ! Ай успех на изборите !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар