Пратиха проверяващи във “ВиК”, от днес приемат документи на кандидатите за мястото на управителя О. Деведжиев

11 февруари 2010 00:18   15 коментара   25872 прочита
О. Деведжиев
О. Деведжиев


О. Деведжиев

В общинска фирма “ВиК” започва обстойна проверка от специалисти на общината и Общинския съвет, обяви вчера председателят на местния парламент в Петрич Стоян Николов. Той е изпратил писмо до управителя инж. Огнян Деведжиев, в което е поискал да получи писмен отговор на следните важни въпроси: Колко са селата, които обслужва “ВиК”, колко от тях са на помпажна, колко на гравитачна и колко на смесен режим, какви са разходите за ел. енергия на отделните населени места, каква е събираемостта, колко са действащите инкасатори, колко са каптажите и водохващанията и какво е състоянието им.

Николов поясни, че при него има няколко квитанции от хора, които продължително време, дори с години не са плащали вода, и след като били извикани устно, са се договаряли с “ВиК” служителите да внесат някаква сума и въпросът ще бъде решен. Има случай с човек, който дължи 200 лева, но след договорка с “ВиК” служители е внесъл 80 лева и е бил изчистен от списъка на длъжниците.

В бюджета за тази година са заделени 150 000 лева за почистване и поддръжка на водохващанията.


Още за: ВиК   проверка   О. Деведжиев   Още от: Политика

Принтирай статия
15 коментара
11 Февруари 2010 09:06 | edin drug
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

В общинска фирма “ВиК” започва обстойна проверка от специалисти на общината !!!- тези специалисти като им напълнят хладилниците / те даже и на една сФирка ще кандисат/ ще изкарат Деведжиев като сълза ненапита.Може да го попитат как така ВиК му ПОДАРИ автомобил???


11 Февруари 2010 09:14 | Ивон Шамаров
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)


няма ли мендовски да заръча подобно проверка във фарма-петра ?


11 Февруари 2010 09:17 | деверджиев
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)


Тази фабрика за фекали -началника от снимката докога ще ползва служебен превоз ?


11 Февруари 2010 10:41 | макето
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

далавера-далавера---така пее един наш съгражданин. а този го сменят откакто си спомня


11 Февруари 2010 13:21 | Потребител
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Водата за пиене от петричкото ВиК е мръсна и вредна за пиене от години,но досега нищо не е направино по въпроса.Потребителя има право на чиста и качествена вода за пиене и за миене дори,съгласно ЗЗП и санитерните норми.Прикриваше се това винаги.Не е досатъчно само водата да е хлорирана,защото хлора в повисоки дози е вреден.А и каптажите са необезопасени и е опасно от слагане на зарази и отрови от някой откачен.Необходимо е тотално преобразуване,подновяване на тръби и съоръжения,защото потребителя си плаща и има правото на качество и сигурност.Не само Деведжиев е виновен за това положение,а всички управници на града и санитарни органи от петрич и Благоевград до сега.Затова подкрепям всички действия на Общината,в защита здравето на хората.


11 Февруари 2010 15:29 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Никой в Петрич не се съмнява, че Деведжиев ще бъде сменен този път. Той си го заслужава. Време е да отиде в заслужен отдих. И после, какво правим с "ВиК" ЕООД ???
Възможни решения : 1. инж.-агроном Туффчо-Пуффчо, 2. инж.-лесовъд Хр.Коларов, 3. Ицо Гюпката - бивш милиционер, 4. инж.Танев - ГЕРБ, 5. инж.Парапунов-РЗС, 6. Атушка - ДПС/става за всичко/. И минаваме на воден режим. А най-добре е да подарят на НИКМАР дружеството, за да се знае кой командва община Петрич.


11 Февруари 2010 20:05 | човек
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Ех, Мустафа, Мустафа, а се пишеш приятел!


11 Февруари 2010 22:36 | гроб мала
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А бе тоя СТОЯН НИКОЛОВ е бил голям селяк . Слагам бас 4е не може да си напише името без правописна грешка!!!


12 Февруари 2010 02:42 | НЯМА КАК
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ВИК-ИМА МНОГО ТРЕСКИ ЗА ДЕЛАНЕ ОГНЯН ТРЯЬВА ДА СЛЕЗЕ ОТ СЛУЖЕЬНАТА КОЛА НО НЕ Е ВРЕМЕ ЗА НЕГОВАТА СМЯНА ПРИЕМЕТЕ ПРОГРАМА ЗА ВИК И ОГРАНИ4ЕТЕ ПРАВОМОЩИЯТА НА УПРАВИТЕЛЯ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ СЦЕНАРИЯ СЕ ПОВТАРЯ КАКТО СК КОЦЕ МАЦЕ ЗА ЯВОРИТЕ И ПАЗАРА И ЗА АВАЛОН И ЗА ХЛЕЬОЗАВОДА ЗАЩО ПЕТРИ4АНИ ИМАТЕ СЛАЬА ПАМЕТ СЕГА МЕНДОВСКИ ВРЪЩА ЖЕСТА ЗА ДЪЩЕРЯ МУ СТОЯНЕ СТОЯНЕ ДОНОГА ЩЕ СИ МАЩША В РЪЦЕТЕ НА ЬЕЗСКРУПОЛНИ ГОВЕДА НО ИНЖ АЗИС И РИСТО ГЮПКАТА ДОВОЛНО ПОТРИВАТ РЪЦЕ ПОРЕДНИЯТ СЦЕНАЛРИИ В ДЕИСТВИЕ ЩЕ ДОЯДАТ И ВИК ИТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО НАМАЛЕТЕ ЩАТА НА ДРУЖЕСТВОТО МАХНЕТЕ РОДНИНСКИТЕ КЛАНОВЕ И КОНТРОЛ А НЕ ОГНЯН И АЗИС ДА КРАДАТ АКО НЕ ДАИТЕ ГО НА РАСТЕР ЮГ ТА ТЕ С АЗИС ЩЕ ГО ОПРАВЯТ ЗАНИМАВАИТЕ СЕ С ФАРМА ПЕТРА ЬЕ МЕНДОВСКО ГОВЕДО


12 Февруари 2010 09:33 | ИО ОТНОВО,..
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

....СЕЛЯК ДО СЕЛЯК,АМААААН!!!


12 Февруари 2010 09:45 | гражданин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Аз пък чувам само добри думи от хората за О. Дев и водата ние чиста, като момина сълза .ЗНАЧИ ДЕВЕДЖИЯТА ОСТАВА ШЕФ НА ВИК ГРАЖДАНИТЕ НА ПЕТРИЧ РЕШИХА ТАКА ИНЖ АЗИС ДА ИДЕ ДА СЕ ГРЪМНЕ НЯКЪДЕ


12 Февруари 2010 21:07 | Потребител
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

ДО ГРАЖДАНИН ОТ 12 февруари 2010 @ 09:45 | -ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ ИЛИ ПОДКУПЕН.АКО СЕ ШЕГУВАШ,ПРАВИ ГО КАКТО ТРЯБВА.пий и бутилирай си тогава,като ти е чиста петричката вода.


12 Февруари 2010 22:41 | петрич
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Никой не сваля Деведжиев от поста, а той просто си излиза в пенсия.Тия мухльовци от общината да престанат да се бият в гърдите ,че свалят Деведжиев.Най-добре да кажат как кмета Вельо и ратайчето му Ицо Гюпката се напъват да заграбят и ВИК.Само че няма да стане тая-Велчо е пътник.От миналата седмица Бойко Борисов е лично уведомин за много далавери на Велчо и Ицо Гюпката.Най вече за Гюпката как фалшифицира документи и подписи на граждани.


12 Февруари 2010 22:59 | АААА
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Абе тъпи малумници водата никога няма да е чиста, само Деведжията искат да сменят със свой доверен човек за да се краде по-сполучливо и да се дели братски между всички захапали кокала. Не ви ли е ясно, че докато има гюпска махала с милиони неплатени на ВиК, докато има фирми на управляващи , неплащали вода с години - няма да има управия. А ясно ли ви е, че всички ние плащаме вода защото искаме. наясно ли сте, че не може да се спре водата докато това не се направи със циганярите и който да дойде началник ще си помисли дали да го направи Никой не може да ме лиши от изконното право на въздух и вода. Само ако се изградят обществени чешми по улиците или се монтират ограничители на разхода ще може да ми се затвори чешмата за неплатена сметка. Е тогава откъде да се вземат парите във ВиК?


13 Февруари 2010 11:30 | гражданин
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

АХА И КАТО СЛОЖАТ НЯКОИ КРАДЛИВ СЕЛЯНИН ПОДЛОГА НА ВЕЛЬО ШЕФ НА ВИК И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ ОТ ЧЕШМИТЕ ЩЕ ПОТЕЧЕ НАПРАВО ИЗВОРНА ВОДА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар