Посланикът на Република Турция Исмаил Арамаз посети Благоевград

10 октомври 2012 18:55   6 коментара   8138 прочита


Негово превъзходителство посланикът на Република Турция Исмаил Арамаз е на посещение в Благоевград, предаде репортер на радио „Фокус” - Пирин. Посланикът беше посрещнат от областния управител Костадин Хаджигаев и беше придружен от втория секретар на турското посолство у нас Синан Зерен.

Посланик Арамаз и областният управител проведоха разговор за бъдещо сътрудничество между Турция и Благоевградска област. Двамата са взели решение да разговарят отново през пролетта, но вече с конкретни предложения за създаване на бизнесотношения между турски бизнесмени и бизнесмени от Благоевградско, както и за създаване на консултативен бизнесцентър.

Негово превъзходителство Исмаил Арамаз благодари за топлото посрещане и коментира някои аспекти на търговските отношения между двете страни, скандала с непризнаването на българските дипломи в Турция, както и възможността за създаване на контактен център между България, Гърция и Турция на Капитан Андреево. Областният управител Костадин Хаджигаев каза, че винаги се е стремял при контактите си с представители на други страни да търси възможности за развитие на чуждестранните инвестиции в областта.

Посещението на посланика продължи със среща с кмета Атанас Камбитов и председателя на общинския съвет Даниела Савеклиева.

източник: Агенция "Фокус"

6 коментара
10 Октомври 2012 19:55 | Стефан
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ЩО ДИРИ ТУРЧИНОТ У ВАШЕ МЕСТО БЕ ?????


11 Октомври 2012 08:14 | sharky
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Какво "превъзходителство" видяхте в него, явно робите още си стоят в Благоевград!!!
Намерете друг репортер, това е унизително, да наречеш някой ваше превъзходителство, пълна глупост.


11 Октомври 2012 09:29 | Student
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Къде са ДАНС и специалните служби - в този форум има явни призиви за етническа и национална омраза. Обръщението "Ваше превъзходителство" е официално обръщение в дипломатическите среди в целия свят. Това и диваците би трябвало да го знаят.


11 Октомври 2012 12:58 | благоевградчанин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

sharky, това е официално протоколно обръщение към всеки посланик, независимо от коя и каква държава е. Вие, явно за първи път чувате и прочитате това обръщение, и сте много далеч от дипломацията, затова не се гневете на журналистите и не ни наричайте роби.


11 Октомври 2012 20:51 | Divak
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А резаняк мога ли да му викам?


11 Октомври 2012 22:47 | цървул
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

divak На тоя ще му кажем РЕЗАНА КАРАБИНА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар