Подробности от сесията на ОБС! Сблъсък на адвокати: Ал. Анева по повод предложение на Г. Янчева: Не знам дали ще създадем прецедент, но РЕЗИЛ 100 %

30 април 2020 12:42   5 коментара   12264 прочита


Съветничката от БСП Янчева поиска от ОБС да гласува предложението и да не се избира зам.кмет, а да се изчака отговор от АС по жалба на Р. Томов срещу решението на ОИК, освободила го от поста! Кочев нарече поведението на екскмета недостойно.

Интересна и изпълнена със съдържание бе днешната сесия на ОБС Благоевград, съветниците избраха нов кмет, макар и временно и си размениха реплики, които внесоха абсолютна свежест в извънредното ни ежедневие.

Председателят на Общински съвет Благоевград  Андон Тодоров свика извънредно заседание днес в зала "22 сепртември", с единствена точка относно   избирането на временен кмет. Сесията започна с предложение на Гергана Янчева от БСП, за отпадане на точката от Дневния ред и изчакване на  решението на Административен съд, по отправена молба на Румен Томов да се спре изпълнението на решението на ОИК за отстраняването му от поста.

Това предложение бе подложено на гласуване и Против него гласуваха 17 от местните парламентаристи и то беше отхвърлено. Предложението на Янчева , провокира изказването на няколко от местните парламентаристи. Дебатът започна Кирил Илиев от ПП ГЕРБ:

 "Аз не знам, за прецедент в тази държава, където Административен съд да отмени решение на ОИК и Върховен съд, няма такъв прецедент в правото. Жалбата не спира нашето решение и не противоречи на закона".,след него Албина Анева взе думата и заяви:  

"За прецедент дали ще създадем не знам, но резил 100 процента. ОИК е взела решение в изпълнение на съдебно решение, аргументите в жалбата са абсолютно несъобразени с правните изисквания." След отхвърлянето на предложението отправено от Янчева, Дневният ред беше приет единодушно. Заместник кметът  по икономика и финанси Ясен Попвасилев беше избран с 33 гласа - "За" заемането на позицията на времен кмет на общината.

Както вече ви съобщихме бившият кмет на Благоевград Румен Томов присъства на заседанието, като го изгледа от балкона, където бяха настанени журналисти. Той коментира пред медиите, че при него няма конфликт на интереси и отново намекна, че такива е имало и журналистите трябва сами да се сетят къде.

Без да даде ясни мотиви подкрепящи твърденията му, той заяви, че ще свика пресконференция. По време на сесията общинският съветник Йосиф Кочев направи изказване извън дневния ред и  заяви:

"Не мога да разбера поведението на Томов, това за мен е недостойно поведение. Човек трябва да носи последствията от своите действия". Едва ли някой може да разбере поведението на Томов и недостойното му приемане на фактите.

След края на заседанието председателят на ОбС Андон Тодоров, заяви пред медиите, че спазва закона и не може да остави общината в безтегловност. "Няма нещо нередно, което да е направено, избрахме временно кмет на общината, защото такива са правните норми, аз спазвам указанията на съда", заяви Тодоров.

В. Иванова


Още за: сесия   ОбС   Благоевград   томов   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
30 Април 2020 14:40 | !!!!!!!!!
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Господин Томов, бъдете мъж, чест и достойнство не са думи, описани в романите за рицари.....


30 Април 2020 15:28 | Gocho
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Рашко КМЕТ от ГЕРБ


30 Април 2020 16:22 | �������
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

АКО ИЗБЕРЕМ ДОНЧО ЗА КМЕТ. ЦЕЛИЯТ ГРАД ЩЕ СТАНАТ НАРКОМАНИ И ВСИЧКИ МЛАДИ МОМИЧЕТА ПРОСТИТУТКИ. ВСЕКИ ИМА ДЕЦА АКО ГО ЖЕЛАЕТЕ ИЗБЕРЕТЕ СИ ГО С ЗДРАВЕ.


30 Април 2020 17:30 | Ха
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Дончо Балито спазвал правните норми - това само Мама Кажа може да го разбере.


30 Април 2020 19:17 | �������
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

А ТАЗИ ЯНЧЕВА ДА ВЗЕМЕ ДА ХОДИ НА ФРИЗИОР ДА СИ ОПРАВИ ПРИЧЕСКАТА А ДА НЕ ДАВА АКЪЛ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар