Подробности от пресконференцията на ОБС-председателя Андон Тодоров

27 май 2020 13:22   19 коментара   6468 прочита


В зала „22 сепртември“ днес, председателя на Общински съвет Благоевград Андон Тодоров даде пресконференция по повод предстоящата редовна сесия.

Той отговори на важни въпроси, касаещи града. Един от належащите проблеми е свързан с множеството сигнали за бездомните кучета в целия град. За това на днешната среща, Тодоров каза пред медиите, че според него е изключително належащо да се осъществи проект за правенето на още един приют за бездомните животни.

Според него не е нормално в ситуацията, в която цяла България е попаднала в момента, заради разпространението от коронавирус, да се харчат средства за фестивал „Милениум“, който ще струва на общината близо 400 хил. лв., като може тези пари да се използват за решението на много по належащи проблеми, като този с кучетата.

Темпото, с което общинската управа действа е изключително бавно, а много от решенията са неадекватни.

„Общината се движи по инерция. Бездействието е основата дума във всичко. Така не се работи“, заяви председателя. На пресконференция на съветници от групата на ГЕРБ преди дни ,те заявиха, че ще поставят искане за разглеждане на извънредна точка в Дневния ред, промяна на общия устройствен план в общината. Това искане има за цел да промени плана, в който в момента много зелени площи в Благоевград, са включени като позволени за застрояване. Те искат да спрат застрояването на кортовете при парк „Бачиново“, като единственият възможен начин е тази зона да се промени в устройствения план, като „зелена зона“.

На днешната пресконференция Андон Тодоров, заяви, че той и неговата група, категорично подкрепят това искане. Стоят зад това, но не може така лесно да се вземе такова решение, то трябва да бъде обмислено много добре и да бъде издържано юридически. Според Тодоров трябва да се изготви нов устройствен план, който да засегне целия град.

Той съобщи, че ще отправи такова предложение. Темпото, с което общината действа засяга и проблема свързан с парк „Македония“. След като беше съобщено, че сградите там са незаконни и това доведе до затварянето на зали, в които децата спортуват, все още не е взето решение по въпроса.

„Паркът вече го има. Трябва да го легитимираме и да довършим започнатото. До момента имахме достатъчно време, за да го направим. До сега трябваше да има конструктивно становище за сградите, но такова няма. „ „Вчера пуснаха децата там, защото преди избори всичко се изпълнява. Законно ли е това? Преди им казваме освободете, а сега останете…

Когато някой не знае, не може и не разбира трябва да пита! Бездействието е в основата на всичко“, заяви още председателя на ОбС. Подобна е ситуацията и с подлеза, който трябваше да се направи в квартал „Грамада“, ЗАСТОЙ и БЕЗДЕЙСТВИЕ са думите, които описват работата на общинската управа.

Общината няма средства, но милиони бяха изразходвани, защото заради еднолично решение пускането на депото за отпадъци край благоевградското село Бучино беше забавено с 6 месеца. Има 400 000 хил. лв. за организирането на безсмислен фестивал по време на епидемия, но средства за започването на важни проекти няма.

Сегашното ръководство довършва проекти на предишното ръководство. Непрестанно се говори, за това, че в общината няма пари, но такива се пилеят за безсмислени разходи. Няма никакви нови проекти, нито решения по важни въпроси. В община Благоевград цари истински хаос!

В. Иванова

19 коментара
27 Май 2020 14:18 | бай йордан гайдарджията
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

кой си е от мечкул да си оди там у мечкул да си управлява при мечките а не тука у джумаята


27 Май 2020 14:19 | Алекс
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Всички сте виновни за това, Дончо. И кмета и ти, и зам. кметовете и общинските съветници. Нищо не се правеше шест месеца, ВСИЧКИ стояхте. Вие се бихте в гърдите, че ще работите за гражданите. Сега сочите с пръст. Ами насочете го и към себе си. До един сте виновни за положението, в което сте и сме в момента. Ако не работите за гражданите, защо сте там? Много е лесно да показваш грешки, но те са и твои. Айде да не си правим кампанията на чужд гръб, моля. Почна да сочиш Томов като виновник, но ти много помогна той да е там. Сега и ти си на пангара. Вместо да описваш неща, които всички виждаме, вземи да поработиш, за да си заслужиш заплатата и мястото в местния парламент.
ВСИЧКИ СТЕ ВИНОВНИ!!


27 Май 2020 14:45 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Съгражданиу наесен на изборите да не забравяме, кои помогнаха на Томов да кметува... нещо май същите те почнаха да точат лигите за кметското место… Безсрамници...


27 Май 2020 14:47 | чичко паричко
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ПОМНИМ ГИ, ПОМНИМ, ТО БЕШЕ ПЪРВО ТОЗИ ГОРЕ НА СИМКАТА- ДОНЧО, СЛЕД НЕГО КАЛОЯН С ЧЕТКАТА ЗА БОЯДИСЛАНЕ, НА ПО-НАДЦАТ И МАМА КАЖА, КОНЦЕСИИТЕ И ПАРИЧКИТЕ ЗА ОБЩАНАТА,


27 Май 2020 14:54 | чичко паричко
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

а а не забравяй и другите / да не се обидят/, иван ризов, злата, бившия кмет на дъбрава, адвокат анева, не съм сигурен за смиленов, ако греша, поправете ме, а и бсп-то, сега се спотайват и както казват хората, на умрело куче нож вадат"…..
ама имената им ще се повтарят до изборите, да не се самозалъгват нещо..


27 Май 2020 15:00 | Да
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Сьберете си вземавията от Мама Кажа - те са за два три фестивала като Милениум.


27 Май 2020 15:05 | Мустако
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ало защо триете коментарите


27 Май 2020 15:05 | Ризова
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Донка не плачкай мама


27 Май 2020 15:05 | 7
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Стига бе мрънкотник, като свекърва си. Няма да станеш кмет не ти ли е ясно!!!!


27 Май 2020 15:06 | Кюмур махала
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Стига с тези едни и същи лица в политиката. Окрадоха половината град и си направиха къщи в София. Защо не останаха в Благоевград ако толко милееха за града, а избягаха в София ?Защото нямат лице да се покажат пред хората в града Трябва ни ново лице. Човек, от града, роден тук, който милее за града, човек неопетнен, честен, знаещ, можещ . Затова ще гласувам за Атанас Киряков.


27 Май 2020 16:11 | общински съветник
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Дончо на какъв се правиш. Вместо дА ОБЕДИНИШ УСИЛИЯТА С ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ДА СЕ РАЗВИВА ГРАДЪТ, ТИ РАЗЕДИНЯВАШ. Какъвто и да е Томов, той е кметът в момента. Трябва да се разберете как да успява общината, а не да си гледаш твоя интерес. Вън БОКЛУК ТАКЪВ. НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО. Махай се простак такъв.


27 Май 2020 16:14 | Магарето
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Дончо да го сложа на любовницата ти


27 Май 2020 16:26 | Шопова
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Дончо Дончо от коката чисто си изпардел


27 Май 2020 16:28 | Коко Шанел
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Ще те изпапкам бе наркоман че, Дончо наркомана


27 Май 2020 16:33 | Ропотамо
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Дончо дек одиш пале


28 Май 2020 09:22 | ива
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дали някой му вярва. Такива ги говореше и преди кметските избори. Помним пресконференцията която дадохте и кой какво направи след това.


28 Май 2020 10:44 | джолан
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аджоланите къде се скриха?


29 Май 2020 08:21 | гербаджия
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Лелеее ком, колко сте продажни! До сега плюехте Дончо, и изведнаж ви стана много мил!!! А как иначе? Играе по свирката на Новаков. Проведе и среща с него. Но жалко за Камбитов.. Всички го предадоха. И сега този дето най- много му навреди вие го възхвалявате. Не разбрахте ли какво леке е този и пак ще излезе срещу моя фаворит - Камбитов, а аз и хиляди като мен искаме той да се върне. Дончо не става дори за гюбре, бъдете по- сериозни. Има достатъчно качествени хора, на които да дадм доверието си. И един от тях си остава Камбитов, но без Хиха.


29 Май 2020 10:52 | До гербаджия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как без Хиха бре? Тя беше "екипа Камбитов", то други нямаше в този екип. Хиха уволни всички стойностни служители в общината, тя назначи на тяхно място всички нейни роднини до девето коляно и другите калинки, тя оглозга бюджета на общината с безброй фестивали, турнири и концерти - разбира се без тлъсти комисионни, та организира задграничните командировки по южните острови и покупката на скъпите подаръци. Насо беше много зает и с Кучката контролираха и отчитаха, също без комисионни санирането на жилищата. Без хиха Насо и Благоевград не могат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар