Пиринските войводи вдигнаха червен картон на Кр. Каракачанов и поискаха за нов лидер кмета на Пловдив Славчо Атанасов

30 септември 2009 00:20   8 коментара   13374 прочита
Кр. Каракачанов
Кр. Каракачанов


Кр. Каракачанов

Общинските организации от Благоевградска област обвиниха досегашния водач, че е вкарал ВМРО в орбитата на президента Г. Първанов и я обрекъл на политическа и лидерска изолация

Пиринските войводи вдигнаха червен картон на лидера на организацията Красимир Каракачанов и макар и неофициално заявиха, че ще подкрепят за водач на ВМРО неговия опонент - кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Двамата ще се изправят един срещу друг на извънредния конгрес на ВМРО-БНД на 17 и 18 октомври в София. Двамата кандидати се срещнаха в рамките на три дни с общинските лидери от Пиринско. В събота Красимир Каракачанов, който е начело на червено-черните от 1997 г., е поискал подкрепа от войводите на среща в Благоевград. Вместо нея обаче е получил остри критики и упреци, че провежда непоследователна политика и е обвързал организацията в неперспективни коалиции, които са довели ВМРО до изолация - политическа и лидерска. От пиринските структури са обявили, че желаят промяна както на политиката, така и на лидера. В понеделник вечерта в хотел “Езерец” в Благоевград с 14-те общински председатели се срещна и вторият кандидат за водач на ВМРО Славчо Атанасов. Той е обявил, че ВМРО трябва да се извади от изолацията и от орбитата на президента Георги Първанов и да даде ясен знак за партньорство с ГЕРБ, РЗС и Синята коалиция. Крайно време е решенията за ВМРО да се вземат на “Пиротска” 5, а не в други централи, казал Славчо Атанасов, по думите на участници в срещата. Кметът на Пловдив призовал структурите в Пиринска Македония да запазят уважението и авторитета, които са си извоювали, като е посочил, че 1/3 от спечелените от ВМРО в цялата страна места в ОбС и кметове са именно в Благоевградска област. Той е обявил в своята платформа, че амбицията му за следващите парламентарни избори е общинските кметове на организацията да не са само трима, както сега, а 10. До 11 октомври областния съвет на ВМРО в Пиринско ще излезе с открита декларация, в която ще посочи кой от двамата кандидати ще подкрепи за лидер. За момента настроенията са в полза на Славчо Атанасов. Пиринските делегати на конгреса ще са 110 от общо 600 и затова тяхната позиция ще е знакова за крайния изход от гласуването.

8 коментара
30 Септември 2009 07:10 | македонец
Оценка:
28
 (
52
 гласа)

Истинското ВМРО си свърши работата в Македония още преди 100 години. Днес в България има МВРО - изкуствено създадена комунистическа Фондация, с цел заграбвене и облагодетелствуване от имотите на македонските бежанци , Фондация , платена с пари и управлявана от ДС, бъкана с агенти и доносници на бившата държавна сигурност. Днешните така наречени вътрешни "игри" за власт, между двама доносника на ДС ( агент Иван от Русе и агент Славчо от Пловдив), всъщност е само една "борба" между ГУ на МВРО София - срещу ГУ на МВРО Плoвдив.


30 Септември 2009 08:02 | 123
Оценка:
20
 (
36
 гласа)

докато в тази част на страната последователите на ВМРО са драчат за власт,тези в северна България се са заели с тежката задача да защитават националните интереси(виж създаването на нова партия на религиозна основа,както и регистрирането на червен полумесец).крайно време е тия задкулисни игри и селски претенции за власт да спрат и ВМРО да се държак като зряла политическа сила и да заемат позиция по въпроса.аман от простотията на югозападна България.


30 Септември 2009 09:46 | Благоевградчанин
Оценка:
-5
 (
47
 гласа)

Това е най-алчната и продажна партия!
Начело с доносника каракачанов и орбитата му - освен един изтърган гол национализъм, нищо смислено не предлагат
Апък славе - пловдивски първо беше с ГЕРБ, после с БСП сега пак към ГЕРБ
Пълен ненормалник, втори александър томов


30 Септември 2009 13:28 | миле
Оценка:
-4
 (
32
 гласа)

острите критики издават, че ВМРО още има сила!!! А това е добър знак! Вярвам, че нещата ще се обърнат в правилната посока за ВМРО!


30 Септември 2009 15:15 | на вниманието
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

слава
pitane
за Атанас Стоянов -председател на общинския съвет при община Сандански Андон Лазов Янев, наричан Кьосето пита кой ще потърси отговорност за тези престъпни решения които се вземат от Общинския съвет при община Сандански,контрола е от Областния управител на Благоевградска област !! - Как стана така ,че градинката на с.Ново Делчуво Община Сандански се раздели на два парцела и единия го купи кмета на селото Вальо,голямите - голями даламери ,Вие малки далаверки …тази гадост е приета с решение на общинския съвет при община Сандански…осъзнайте се …! това решение противоречи на един куп закони и най-важния човешкия закон … в тази градинка има един запустял паметник на загиналите в войните и пред техната памет не се спряхте …
За Председателя на ОбНС Сандански- Насе това ли са идеите на ВМРО,да разпарчасате градинкака с паметника на загиналите във войните и направите парцел на кмета Вальо и после с поставен търг да го купи !!
А къде е Областния упранител ?


30 Септември 2009 17:52 | Mиро
Оценка:
-5
 (
27
 гласа)

Кой коментира какви са настроенията на ВМРО-Благоевград, след като още няма становище и не са минали още събранията на дружествата. Или същите тези , които искат още да са на власт? Такива като Боби Ячев?!!


02 Октомври 2009 00:43 | мис стулн
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Боби Ячев в близките 4-ри години гладен няма да остане, Яне го нареди во София .. Да мисли Каракачанов с чалъми за патриотизъм в цирк с разкъсано шапито и публика верна дружина лакеи. Искате ли да се обзаложим, че не само Славчо, но и Бобчо ще се обяви срещу него – сега друга ръка го храни петричкото псе. Янето ке лиже за к.., а Краси ке апе за газо.


02 Октомври 2009 14:55 | БРЦК
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Не го ли е срама Славчо да говори така на комитите питам.За това си има и поговорка "варти се като фурнаджийска лопата.Насра коалицията с ГЕРБ сега ръка ще им подава .Коя ръка бе славчо
левата ели десната а?Тая дето избърса на комунягите задниците ли.
Ако не беше това мекере сега да имаме министър в управлението на страната.
Пловдивските комити много бързо забравиха как бако им славе се червеше пред журналистите когато го питаха за педофилски изпълнения правил ли е.А сега се вози у джип и му дреме на капата.
моето мнение за председатер е ДА ИЗБЕРЕМ ПО МАЛКОТО ЗЛО а именно каракачана.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар