Пиринските депутати от ГЕРБ: Няма да се закриват болниците в Петрич, Сандански, Разлог и Гоце Делчев

22 януари 2010 00:20   18 коментара   19842 прочита
В. Митрев
В. Митрев


В. Митрев

След среща със зам. министъра на здравеопазването д-р Митрев

Няма да закриват болниците в Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански, това е обещал зам. министърът на здравеопазването д-р Валерий Митрев на среща с пиринските депутати от ГЕРБ Любен Татарски, Митко Захов, Георги Андонов и кмета на Разлог Красимир Герчев. Най-тежко е състоянието на гоцеделчевската болница “Иван Скендеров”, която според прогнозите към края на 2009 г. би трябвало да е натрупала вече дълг от над 2 500 000 лв., а от общо 11 отдления само 2 са с положително салдо.

Лошото й финансово състояние е заради лош мениджмънт и затова трябва да се потърси адекватно решение, но болницата трябва да остане, защото обслужва много голям район до границата, който е и значително отдалечен от областния център Благоевград, са мотивите при обсъждането в здравното министерство. За Петрич и Сандански ще се наложи преструктуриране на двете болници, защото в момента има дублиране на клинични дейности.

18 коментара
22 Януари 2010 05:28 | / разлог/еоод
Оценка:
-6
 (
32
 гласа)

това се знаеше от години ама идеха избори и некои трябваше да дръпнат дивиденти,4е благодарение на нас и т.н и т.н.е сега/може и тия дни/е време едни хора да се появат пред избиратели и медии и да кажат как са спасили положението.бре,бре.цъ,цъ,цъ.


22 Януари 2010 06:26 | Петричанин
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Една добра новина.Браво на депутатите ни.деп.М.Захов и Кмета В.Илиев,да продължават с всички средствада лобират за средства и петричката голяма болница да стане модел на съвременна болница,да привлекат напусналите специалисти,да привлекат други такива,да издействат съвременна апаратура/ЯМР,мамограф,кувиози,неврологична апаратура и др.


22 Януари 2010 08:39 | Неврокопчанка
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Относно болницата в Гоце Делчев - най-голямя задължнялост, следствие на никакъв мениджмънт! От години няма свестен управител. Правят се политически назначения на хора, нямащи "абер и понятие" от менидмънт и управление на медицинско заведение, интересуващи се само от собствените си интереси и тези на кмета! Резултатите са на лице!
Противоположно е мнението ме за разложката болница.
Крайно време е управляващите да заложат на професионалсти, докалали се като такива, независимо от политическата им принадлежност!


22 Януари 2010 10:29 | до болницата в Разлог
Оценка:
14
 (
36
 гласа)

Е не Ви ли омръзна да плюете........
Кое се е знаело от години? Какво си мислите, че ако не бяха толкова много депутати от Пиринския край заедно с Любен Татарски болницата щеше да остане.Винаги може да се намери нещо нередно и да се затвори болницата.Да благодарим на Пиринските депутати и най-много на нашия депутат.Имайте в предвид ,че не съм симпатизант на Герб.Но това не може да не се оцени....
Другото нещо което ще кажа. Нашите лекари в Разлог не заслужават да остане болницата
Пълни некадърници с изключение на някои от тях.Само мислят за пари, те не са лекари, а търговци.Да не говоря за детско отделение с което се сблъсках.Измислени болести по-клинични пътеки.Мислех да се оплача, но ако има следващ път такъв ще се оплача в здравната каса и по-нагоре......Моля Ви стига вече плюите а гледайте да вървим напред..Да загърбим всичко лошо и да пожелаем успех на нашата болница, да привлекът много добри специалисти
Успех..............


22 Януари 2010 12:19 | н.ловча
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Специално за Г.Андонов - Гоше кадровата политика на ГЕРБ за околията е под всякаква критика. Огледай добре какви хора ти се предлагат по места. Тези неща се връщат като бумеранг на следващите избори. Пази се от политически номади/бояджии/.


22 Януари 2010 13:43 | anonimen
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

наистина лекарите са търговци напълно подкрепям по горния коментар ама да видите търговци аз съм се зблъскала знам какво е първо по Пиринския край нямаме никакви специалисти.


22 Януари 2010 18:45 | do 10.29h.
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

това,4е има некадърни докторе по българия се знае и в дуранкулак.това,4е нема на4ин да нема болници в упоменатите градове трябвало да си била в 4ас по география некъде 4-5клас.вси4ки те обслужват райони средно с радиус 50км.при спешни и екстремни слу4аи те трябва да могат да реагират в рамките на един 4ас.плюс терена основно е планимски и стратиг4ески важно е .било живот,пожар,наводнение.не са били прости бе.ка.пе.то.това е национална политика на всяка държава била тя и българия.


22 Януари 2010 20:55 | Жител на Сандански НV
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Подкрепям идеята за запазване на болница " Свети врач" гр. Сандански .Болницата не обслужва само населението на гр. Сандаски и общината ,а и гости и почиващи на нашия хубав град _ такива има достатъчно.Нека болницата стане образцова и се докаже , че е такава за страната.


22 Януари 2010 22:06 | Мата Хари
Оценка:
12
 (
46
 гласа)

И да остане болницата в Разлог, отдавна разложани не я ползват. От 124 новородени през 2009 колко са разложанчета ??? Около 20 ! Другите са помачета от Якоруда и Белица и Циганета от ВСЯКЪДЕ ! 124 деца за 1 година ! 365 дни, разделете на 124 ! А колки дни няма по нито едно бебе??? И са специалисти ли ???!!! С мамите ромки по на 14-17 и до 18 години!!!??? Така не се трупа опит, това все повече буди недоверие към тях ! За това и се говори, че едно раждане в Разлог е около 4 000 лв. Рентабилно и ефективно !!!??? ДОКТОРИ МНОГО ! КОМПЕТЕНТНИ - МАЛКО, НО И БЕДНИ - ОЩЕ ПО-МАЛКО !!! Подкрепяме ЕТ -тата на лакомите и безпардонни докторчета! Иначе не съм за закриване на болници, но оптимизиране - ДА ! ДА ГИ ПРАТЯТ ПО ДРУГИ РАБОТЕЩИ БОЛНИЦИ И ПО СЕЛАТА ! Както стана с данъчни и други служители, защото тоя народ трябва да знае, че държавата и общината ХРАНТУТИ ДОКТОРИТЕ ! Не искам да са бедни, но едно ДжиПи р с рабфак и ред други клизми - знаем каква заплата вземар а сестрата ОТЛИЧНИК -280лв.


22 Януари 2010 22:11 | Горноджумаец
Оценка:
9
 (
35
 гласа)

верно е това от Мата Хари, аз имам роднини, познати и приятели и аз съм излязъл от Разлог, но стария Велев, ако е бил специалист, сегашните са бледи копия. Често ми се налага да им помагам и те вярно се лукуват нагоре от Разлог. По Благоевград и София. но , трябва да отчетем, че се обслужват хора възрастни и от селата. Много е комплексно и не е лесно, но такова е положението


22 Януари 2010 22:18 | разложенин
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Ей, много скъпо излиза на общината болницата. Като нема добро управление , хиляди потъват там за далаверките на Велев и Копанарова, таа една е докторка, за друго става, ама за да лекува некой от нещо.


23 Януари 2010 15:47 | до н ловча
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

какво зависи от този пубертет Гошето Андонов какво да се огледа какво зависи от него той е един послушник без право на глас случайно влезли в парламента купили си депутатско място и сега се прави на голям познавамего много добре


24 Януари 2010 16:35 | до всички
Оценка:
-20
 (
22
 гласа)

Болницата в Разлог има разумно управление и се знае , че повечето специалисти са с по две специалности.Най-рентабилната болница в региона сме.Явно във форума пишат хора , които са здрави , защото елате и вижте за какво става въпрос. Болницата е пълна с пациенти, за съжаление тежко болни. Лекарите работят , като при бедствие, толкова болести. За съжаление , никой от вас , уважаеми дописници , не помисли , че лекарите не са ,,перпетум мобиле,, и за съжаление и те боледуват, почти всички. При това ги подредиха така , че да са 24 часа на разположение , като действащи роботи.Тая система не я измислиха те . Тя е вредна и за пациенти и за лекари.Молете се да остане , защото само пътуването с линейка до София , по желание струва 350 лв.А пък всеки има право на избор , къде да се лекува. Дай Боже , да сме все пак здрави!


24 Януари 2010 22:54 | до до вси4ки
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

е се видехте ле последния и първия коментар как си паснаха.в петоко бех до там. така е.пълно е.се 4е има тарикати?дека нема.здраве и успех.


25 Януари 2010 09:45 | до до всички
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

прекрасна болница,няма що,само защо ли пациентите предпочитат да се лекуват я в благоевград ,я в софия,тя отдавна трябваше да се е превърнала в болница за долекуване и социални грижи,а не да се нарича болница за активно лечение. в момента тя е една голяма дупка в общинския бюджет


25 Януари 2010 16:36 | болница
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Благодарим на Г-н Герчев! Ако някой друг беше станал кмет, първото нещо което щеше да се случи в РАЗЛОГ е закриването на болницата, а тя е така необходима... Благодарни сме, че я има. Разумно е да се закрият някои, които нямат пациенти и дърпат нещата само надзад, а тези които ще останат да станат на европейско ниво. Вече текат ремонти в Разложката болница и това е похвално. Лекарите са добри и заслужават добри условия и благодарните си пациенти.


10 Март 2010 17:47 | Тони
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лекарите в болницата в Разлог са супер.Доктор Борислав Стойчев е най готиния лекар в болницата има визия на лекар и е много кадърен.Той трябва да стане шеф на отделение хирургия!От Разлог.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар