Петър Паунов: Чужди здравни каси вече питат за кюстендилския здравен център

04 октомври 2011 00:04   3 коментара   6909 прочита
П. Паунов
П. Паунов


П. Паунов

Правим и общински фонд за стипендии за ученолюбиви деца, уточни кандидат-кметът

Здравни каси в Австрия, Белгия и Израел са изпратили запитвания в община Кюстендил за предлаганите пакети услуги от Здравния център "Свети Иван Рилски", информира кметът и кандидат за втори мандат Петър Паунов.

Нямам опасения, че комплексът няма да стане. В противен случай не бих се кандидатирал за следващ мандат. Ако ситуацията в общината беше толкова тежка, колкото я представят опонентите ми, едва ли щеше да има още 10 кандидати за кметския стол, каза Петър Паунов. Вече е подписан договорът и е готов проектът за "Спорт палас" и в момента, в който се издаде разрешение за строеж и влезе в сила, незабавно започва и работата там, каза още П. Паунов. Очаква се скоро да бъдат сключени договорите за още две позиции - ниското тяло на бившия Партиен дом и старото Второ основно училище.

Община Кюстендил не предвижда увеличение на данъците заради строителството на новия здравен център, както се опитват да втълпяват на кюстендилци от различни партийни централи. Заложено е увеличение на постъпленията от данъците, каза още настоящият кмет и кандидат за втори мандат Петър Паунов.

За следващия си мандат настоящият градоначалник е предвидил създаването на общински фонд за стипендии за ученици от 7 до 12 клас.

“Стипендиите ще бъдат на стойност от 50 до 300 лв. Те ще могат да бъдат получавани от учениците след участието им в изпитен тест в края на всяка година. Всеки, който е покрил над 80 % от точковия актив, ще получава такава стипендия”, заяви П. Паунов. Той обяви, че по този начин община Кюстендил иска да стимулира учениците да повишат своето образование. Сред проектите за образование е и създаването на художествено училище в община Кюстендил. Практическите обучения ще се провеждат в село Шишковци, мястото, където е творил Владимир Димитров-Майстора. В това училище ще има ученици от цяла България, обясни кметът на Кюстендил. То ще се ползва с подкрепата на Художествената академия.


Още за: П. Паунов   център   услуги   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
04 Октомври 2011 07:46 | 34
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КМЕТА НЕУДАЧНИК-ПАУНОВ, КОЙТО ЛИКВИДИРА КЮСТЕНДИЛ, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ИЗБРАН ПОВЕЧЕ!


04 Октомври 2011 08:55 | gadnia
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

дано тои е пален боклук


04 Октомври 2011 15:50 | Някой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО ЗАСЛУЖАВА КМЕТСКОТО МЯСТО Е ПЕТЪР ПАУНОВ! БЕЗ СЪМНЕНИЕ Е, ЧЕ ТОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ! НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар