Петрички войводи предлагат неграмотните да нямат право да гласуват на избори

14 юни 2011 00:06   9 коментара   24427 прочита


Две подписки - за задължително гласуване и за образователен ценз, пуснаха вчера членове на младежката организация ВМРО-НИЕ в Петрич.Това стана, след като поднесоха цветя пред паметника на Мануш войвода по повод празника Свети Дух - деня на Македония.

Според младите войводи задължително е да бъде въведено със закон задължителното гласуване, тъй като само по този начин ще отпадне купуването на гласове и манипулиране на вота. Велик Гогов предлага да се въведе и задължителен образователен ценз, което означава, че имащите право на глас трябва да имат задължително основно образование.


Още за: подписка   ВМРО   гласуване   Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
14 Юни 2011 08:14 | СТРАТЕГИЯ
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

ЕЙ ЯЧЕВ И ТИ КАЛАПСЪЗОВ, МНОГО СТЕ ЖАЛКИ БЕ МИЖАТУРКИ. ХЕМ ИСКАТЕ ДА ВИ ПЕЧАТАТ ПО ВЕСТНИЦИТЕ, ХЕМ СЕ СТРАХУВАТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ ОПЛЮВАНИ. НАПОСЛЕДЪК ЗАД ВСЯКА ВАША БЕЗМИСЛЕНА ИДЕЯ СЕ ВИЗУАЛИЗИРАТ ТЕЗИ НЕОРИЕНТИРАНИ ДЕЧКОВЦИ, МНОГО УМНО НЯМА ЩО :))


14 Юни 2011 08:30 | четател
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Най-после се повдига въпроса за отнемане правото да гласуват на неграмотните! Щом в 21 век си неграмотен значи акъла ти недостига да прецениш кой да управлява държавата или общината. Така най-после ще се реши и въпроса с продажните цигани и с незнаещите български език турци, родени и израснали в България.


14 Юни 2011 09:13 | аз
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Тия от ВРМО-НИЕ просто не знаят що е това "политика". И заради това на изборине през октомври, ще отидат в небитието.


14 Юни 2011 09:25 | мен
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

това си е популизъм. много добре знаят, че подобна идея е неосъществима в една демократична държава. това ще е нарушение на основните права и на конституцията. За да направят това, трябва първо да спечелят парламентарните избори и да променят конституцията. Иначе така могат да си чешат езиците колкото си искат.
Аман от умници с големи езици.


14 Юни 2011 10:38 | Петричанин - кореняк
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Това е поредната тъпотия и изгъзица на тъпите "юнаци" от ВМРО в Петрич!


14 Юни 2011 13:27 | Янчев виж този случай !!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Янчев со деца не се прави политика они требва да си играт та да пораснат големи!!
И се застрамете украдохте и разпродадохте историята -това е дело на твоя приятел Санданския пешкин воевода !!ако немате от господ страх имаите срам от хората !!
Срам българска !!
Господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с. Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !!
Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !
За да се стигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите, много хора требва да са сгазили лука, явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата, ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!
Господин Смиленов, сезирайте прокуратурата, заведете дело за разваляне на сделката, този случай е гавра с паметта на хората умрели за майка България!!!


14 Юни 2011 16:40 | Кутрак
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Всеки само говори и нищо не се прави винаги преди избори много се говори, но всички разчитат на неграмотните цигани. А войводи няма защото няма такива лица ако имаше щеше да се разбере
по делата, сега са само баби а не войводи. Защо се наричат така особено от гр Сандански та те са някаде из космоса витаят бабите- демек войводите - ей пичове защо стойте като истукани
и проскубани кокошки - огледайте се и вище какво става във центъра на гр. Сандански идват византйците и спират автобусите си на плащада правят си каквото желаят, кмета им е разрешил и толкоз. Че утре може да спът и при жените ви и вие да пазите пред вратата просто така е наредил г-н кмета Тотев, какви войводи сте какви лекета сте просто баби
жалко за гр Сандански оставяте се на византйците да ви .....


15 Юни 2011 11:47 | да
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ми за ВМРО-то само неграмотници могат да гласуват


17 Юни 2011 22:42 | gogo
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всички сте прави ама идеята ме кефи




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар