Петрич шушука: Какво се случва между съветниците от ВМРО Стоян Божинов и Кирил Стойков?! Какво означаваха култовите думи на лидера: "Аман от предатели"?!

16 март 2019 10:54   26 коментара   28182 прочита


Има ли разделение във ВМРО Петрич, има ли предател, и кого имаше предвид на лидерът на ВМРО Стоян Божинов, с изявлението си на сесия "Аман от предатели"?!, това са въпроси, които дни наред вълнуват петричани, доловили разделение във ВМРО и конфликт между съветниците Божинов и колегата му К. Стойков.

Наблюдателни петричани споделят, че навръх празничния 3-ти март войводите се разминали без да обелят дума по между си. Конфликт и охладяване на отношенията им се забелязва след последната сесия на ОБС, когато Божинов не подкрепи бюджета на община Петрич за 2019, а колегата му Стойков гласува "За" бюджета.

Предполага се, че това е имал предвид Божинов с изцепката си "Аман от предатели". Против бюджета на последната сесия гласуваха само Божинов и съветникът от БСП Д. Капитанов.

Веднага след сесията се заговори, че има разнобой в редиците на ВМРО, традиционно силна опозиция на местната власт, и очакван силен конкурент в предстоящите избори. Разклатени ли са устоите на партията и има ли разделение между лидерите и, това е въпросът?

Месец преди изборите политическата обстановка в Петрич е смущаващо спокойна, забелязват се тук так политически групички, обаче за първи път не можем да направим никаква прогноза за поведението на политическите формация и в ероизборите и в предстоящите местни избори.

Няма спрягани имена за кмет, няма совалки и прегрупиране на силите, така както беше на предишните избори. Месеци преди изборите, на които Вельо Илиев бе детрониран, ВМРО бе в основата на сериозни протести и демонстрираше страшна активност, затова и показаха завиден резултат на изборите. Сега май съвсем са се укротили или променили тактиката по нова стратегия за щурм на изборите.

Засега единствено Димитър Бръчков, сегашният кмет, е обявен официално като кандидат за кмет на следващите избори, обяви го официално Цв. Цветанов при посещението си в Петрич. Говори се, че екскметът Вельо Илиев прави опити да възроди позициите си в Петрич, но дали той подготвя човек за кандидат за кмет все още не е съвсем ясно.

Трудни ще бъдат изборите в Петрич, защото местните политици са непрогнозируеми. Петричани са показвали, че бързо се организират когато трябва, но в случая структурата на ГЕРБ в града е изключително силна. Години наред не се чу нищо за разединение в редиците на партията, с лидер Бръчков.

На провежданите събрания ГЕРБ Петрич събира най-много последователи, сравнени със структурите в другите градове на областта, което дава заявка за стройна организация, готова за предстоящите избори. Засега обаче в Петрич политическият живот е в състояние на абсолютна летаргия.

Валентин Костадинов


Още за: разделение   ВМРО   сесия   ОбС   Още от: Политика

Принтирай статия
26 коментара
16 Март 2019 11:22 | Ана Хантова
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Обърнете внимание на кмета Бръчков как се опитва нагло да краде и от социалните домове чрез фиктивни поръчки за ремонт на нещо което няма нужда да се ремонтира! Дайте гластност на това, че наистина си заслужава, впротивен случай ние хората дето сме ви избрали вас съветниците ще наричаме предатели!


16 Март 2019 11:29 | БОЖКОВ
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Кметее осра се накрая с тия поръчки и почва да смърди, наистина тия съветници ако не са предатели да разрият около случая и не само около него а и за дом на покойника, и за санирането и за парко и заслужаваш да си с иванчева, созополския и другите такива колегина една скамейка.


16 Март 2019 11:50 | ВАНЧЕ МИХАИЛОВ
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

КАК ЕДИН ПОЛИЦАЙ АГЕНТ ОТ Д. С. МОЖЕ ДА Е НАЧАЛНИК ВЪВ ВМРО. СРАМ ЗА ХОРАТА ОТДАЛИ ЖИВОТА ЗА ВМРО.


16 Март 2019 12:23 | Илиян Захариев
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Вчера излезна статия във вестника, която е реална и уличава кмето в поредната схема за кражба и ние си мълчиме??? Петричани се оказваме пу... и. Крадат нашите пари а на нас не ни дреме! Заечки кара нови джипове, бръчков трупа мезонет до мезонет а ние спим! Затова целата държава е на това дередже...


16 Март 2019 12:48 | Съгражданка
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Наистина каква стройна организация от страна на "герб"! Как тихомълком си купуват гласове от /бивши било то червени, после сини, а сега герберски секции гласове ! И ако това е стройна организация здраве му кажи. Зотава мили ми съграждани ще сме на това дередже.


16 Март 2019 13:01 | Мт
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Към съгражданка. Стройна им е организацията и още как. Ако другите партии казват:"Моля гласувайте за нас... " то ГЕРБ отсича:"Към урните ходом марш! ". Така прави и ДПС. Значи ако наречем ГЕРБ българското ДПС или ДПС турския ГЕРБ никак няма да сгрешим. Питам - кое е по-силен аргумент в България/и Петрич/ - работата или идеите? Отговорете си сами и ще разберете защо организацията на ГЕРБ е стройна. Накрая подсказвам - България е най-бедната държава в ЕС/а защо не и в Европа/...


16 Март 2019 13:06 | Гражданин
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

От всички съветници в тая община само на Божинов му стиска да се опълчи на кмето, само той от 33-мата има топки. Всички други са мишки дето за семки се продадоха и са свидетели за наглите далавери на бръчков но мълчат. Не съм гласувал преди за него и за ВМРО, но наесен ще гласувам!


16 Март 2019 13:22 | Коко-роко
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Абе какви топки има това ченге, ченге изритано от системата като мръсно псе, топки има тоя огражденски заструг, аре стегне те се малко.


16 Март 2019 13:29 | До коко-роко
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Ти ако имаш не се крии тук зад псевдоними а излези, изрази негодувание срещу далаверите на бръчков-вчера стана ясно още за една нагла схема за кражба на нашите пари и всичко си мълчи? Та кой има топки???


16 Март 2019 14:03 | митко
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Петричани са прости и злобни хора, на изборие пак ще гушнат по 50лв. и ще са доволни, а ако иска и Асан гюптино да е кмет.


16 Март 2019 14:45 | Йорданова
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Петрич, Петрич цялата работа ви е такава - шушукане, доноси и грозни лъжи. Ами погледнете ги Социалните ви грижи, каква смехотворна история са и какви жени работят там. Елементарни частици, които лежат на плещите на данъкоплатците.


16 Март 2019 14:58 | Смукович
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Доносник е скрития лидер на ВМРО петрич. Юри смуков. той тормози децата с фалшиви истории. Идва му края и на него.


16 Март 2019 15:25 | ми
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Петрич .....СПИТЕ ЛИ..... Вчера лъсна връзката Заечки -Бръчков. Коцето Стойков е обещал изписването на допълнителни пари..... Салагьорова като зам. кмет също е била наясно.


16 Март 2019 16:51 | Я па я
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ВМРО само лъжете и мамите. Интриганти Ви е второто име.


16 Март 2019 18:27 | Яя
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тоя заемки и бусове си е купил даже. Рубин се казва фирмата та и линии вече са му дали да изпълнява. Ега ти наглостта. Ама нищо изборите идват, тоя пан ще става по интерестно


16 Март 2019 20:17 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

СТОЯН БОЖИНОВ ЗАЩО Е УВОЛНЕН ОТ МВР, ПРОВЕРЕТЕ И СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОД КАКВА ОРГАНИЗАЦИЯ Е ВМРО.


16 Март 2019 21:35 | Запознат
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Скоро и Киро Петка ке пуска бусове ама нема да варвът на ток а на вода


16 Март 2019 21:42 | Жоро
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Даа, сигурно на Киро Петка градското ще му дадат понеже няма кои да го испалнява. И ПАК БЕЗ КОНКУРС РАЗБИРА СЕ!!!!!


16 Март 2019 21:55 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

КИРО ПЕТКА Е ЧОВЕК НА ВМРО.


16 Март 2019 22:22 | Малее
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Заечки имаше транспортна фирма "ЕС ТУРС" ама я прехвърлил на покойния вече Иван Петров- Патъро


17 Март 2019 16:32 | Кольо Кафало
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Абе ненормалници шо се занимавате с ВМРО и не погледнете че и Вельо и Бръчката ни разкатаха мамата в града а за селата изобщо не ги е еня. Велко, Иво Масата, Геговалията Ангелски, Живел, Светльо, Янко и..... да не би да не са по-малкото селяци. Ами Зорничка дето работеше на три места и немаше шо да яде как така от един път се качи на джип от магазин, ами Рилкинио мъж, ами то умрел строител Заечки и Сашо Дългио ?Божинов таков онаков ама една грешна дума не е казал ама нали не им уйдиса никиой да им гледа в канчето и затва подрипат. Избори и ше видим кой кум кой сват ама и ако малко се врътнат нещата както зе да мирише тогава ше видим колко са ербап кметовите момчета.


17 Март 2019 18:05 | пешо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

взеха линиите със скришен конкурс от транс юг и ги дадоха на чона оти е от нашта партия. сега зеха на транзит и ги дадоха на ангелски оти е от нашта партия. това нема да остане скрито на изборите.


17 Март 2019 19:48 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЧОНА КАКВО КУЧЕ Е.


18 Март 2019 06:57 | БИ БИ КИНГ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

СТРУМА НЕ ВИ Е ВЯРНА ИНФОРМАЦИЯТА
ПЕТРИЧ ШУШУКА:
МИТКО САМО КРАДЕ
ДАЖЕ И ОТ ПОКРИВА ЗА ДОМА ЗА СИРАЦИ


18 Март 2019 22:01 | Николай Дамянов
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Защо г-н Бръчков не подал сигнал за злоупотреба от Вельо Илиев и Ицо Гюпката толкова много са ощетили Община Петрич !
Не ги покрийте


19 Март 2019 08:49 | Апашев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Защото реши да ги надмине в кражбите
За това




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар