Партията на Бойко Борисов стъпи в крепостта на Ахмед Доган - с. Абланица

10 ноември 2009 00:18   11 коментара   36691 прочита
К. Пасков
К. Пасков


К. Пасков

15 учредиха ГЕРБ в селото на депутата Алиосман Имамов и председателя на ОбС - Хаджидимово Мехмед Имамов в деня на об-ластната конференция на ДПС

Петнадесет млади жители на хаджидимовското село Абланица, което се смята за бастион на Ахмед Доган, докато течеше областната конференция на ДПС в Гоце Делчев, за която вчера в. "Струма" съобщи, учредиха структура на ПП ГЕРБ. Както е известно, Абланица е родното място на депутата от ДПС Алиосман Имамов и председателя на ОбС - Хаджидимово Мехмед Имамов, който скоро бе преизбран за лидер на общинското ръководство за следващите три години. Гости на учредителното събрание на ГЕРБ бяха евродепутатът Мария Неделчева, която е от Хаджидимово, депутатът Георги Андонов от Гоце Делчев и общинският лидер в община Хаджидимово Кирил Пасков, който е и общински съветник в местния парламент.

За председател на новата местна структура на ГЕРБ бе избран Нихат Асанов - местен бизнесмен. По време на дискусията с евродепутата Мария Неделчева и депутата Георги Андонов учредителите от Абланица и много местни хора отново повдигнаха най-коментираната и жизненоважна за стотици семейства от региона тема - за съдбата на тютюнопроизводството и премирането му след изтичането на тригодишния срок от присъединяването на България към Европейския съюз, с което в последно време кметове и политици манипулират тютюнопроизводителите. За да се спрат ширещите се спекулации, че правителството на Бойко Борисов ще спре както тютюнопроизводството, така и неговото премиране, на всички учредители в Абланица и на тютюнопроизводители от региона бяха раздадени копия от отговора на аграрния министър Мирослав Найденов. Общинският лидер на ГЕРБ Кирил Пасков коментира, че в документа, разпостранен в Гоцеделчевски регион, на първо място се посочва, че изплащаните досега субсидии на тютюнопроизводителите са нотифицирани, като съществуваща държавна помощ с гратисен период до края на 2009 г. съгласно договора за присъединяване.

Главна дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" към Европейската комисия е уведомила българското правителство, че помощта от реколта тютюн 2009 г. може да бъде изплатена през 2010 година, т.е. след изтичане на тригодишния преходен период при определени условия. Първото от тях е до края на текущата календарна година, или до 4 декември да е изкупен произведеният тютюн от реколта 2009 г., да са съставени предавателно-приемателни протоколи по тютюнопроизводители и да е подадена информация от фирмите за изкупените количества до 7 декември 2009 г. Другото условие е до края на 2009 година Министерски съвет да е взел решение за утвърждаване на размера, вида и условията за премиране на производителите за произведения от тях тютюн през 2009 год.


Още за: ГЕРБ   ДПС   Абланица   Още от: Политика

Принтирай статия
11 коментара
10 Ноември 2009 10:53 | Лъчезар
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Трябва да псе дава възможност за изява на всеки можеш човек.


10 Ноември 2009 13:15 | Радо
Оценка:
7
 (
27
 гласа)

Браво Кирчо - внимавай само с хората да са читави и доказали се защото сега много интересчии се пребоядисват


10 Ноември 2009 14:36 | бъдете точни
Оценка:
-12
 (
32
 гласа)

Абланица е родното място на депутата от ДПС Алиосман ИЗмамов!


10 Ноември 2009 21:34 | Българка от Торонто - към точния
Оценка:
-6
 (
32
 гласа)

Ти трябва да си много дребен, жалък и простоват човек след като непрекъснато се лигавиш с името на един образован човек. Забелязал съм те - често го правиш. Ние в чужбина също четем български вестници и гледаме българска телевизия. Такива като тебе профанизират форумите и отвращават нормалните хора да участват в нормална и съдържателна дискусия.


10 Ноември 2009 22:07 | za
Оценка:
6
 (
28
 гласа)

ако 6те петсотин човека да се регистрират кам ГЕРБ като доидат избори ДПС пак 6те сабере наи много това неможат да го разберат 4е ГЕРБ не може да виреее в пома6ко селоооо


10 Ноември 2009 22:55 | до Радо
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Абе сатовчанец стига се съмнява в хората , да са проверени вас акоко ви бяха проверили нямаше да се докоснете до ГЕРБ сега акъл даваш и то на кой на Кирчо Пасков . Живей толкова години с нак колкото Кирчо е живял до сега и ни познава тогава давай съвети . Оправете се вие там в Сатовча че метлата е насочена към вас , ще си ходите и ще дойдем ние не проверените за да ви докажем как се прави партия а не да псувате правителството пък да се представяте пред Хаджигаев че сте най- верните . И парите няма да ви помогнат още малко остана . А ако Хаджигаев изиграе роля предателите да останат ние ще кажем истината , Давидовци, Перпеловциу Генчовци и разни Брандовци да ги няма за да настъпи спокойствие и синхрон в работата на ГЕРБ в община Сатовча .


10 Ноември 2009 23:05 | до бъдете точни
Оценка:
-15
 (
25
 гласа)

А вие точни ли сте с твоя бубайко дето окопирахте ГЕРБ с ваши лакеи и не давате на никой фронт да работи за партията . Доноси , анонимки , плюене по всички министрли и лидери на ГЕРБ и вие сте най - точните . Областните лидери ако са се полакумили за изборите да вземат от вас някакви пари това означава че ще ги държите в лапите си докато ги удушите , това е вашата точност и лоялност бай Велко , патриот- посерко .


10 Ноември 2009 23:48 | Весо
Оценка:
-11
 (
25
 гласа)

Радо, Радо , ти нали си много напред с твоята политическа проходилка та започна акъл да даваш на Кирчо Пасков .Преди да скочиш на поста който твоят буба ти плати на Хаджигаев трябваше да се пребориш за един съветнически мандат като Кирчо , да видиш там как той проверява хората и какво му коства всичко това тогава да даваш акъл . Запази си го за сатовската структора че я провалихте напълно . На светлинни години сте от Кирето ама той сега е в Брюксел .


15 Януари 2010 22:34 | анонимен
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

само дпс но други не


23 Април 2010 00:52 | абланиченка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стига с тва дпс,не разбрахте ли 4е са пълни боклуци.напълниха си джобовете 3ма-Амзов,Имамов и депутата,а народа да умира от глад.Дано ПАСКОВ действа честно и секи да си получи заслуженото и да внимава.Амзов-до вчера 1 приятел на депутата-сега подкрепял герб.''бизнесмените''да си получат заслуженотооо.


23 Април 2010 00:54 | абланиченка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и да се даде шанс на знаещите и можещите




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар