Парламентаристите в Сандански отхвърлиха обходния маршрут, предложен от АПИ заради строителството на АМ „Струма”

07 декември 2012 18:34   12 коментара   14049 прочита
Предложената от АПИ схема за обходни пътища
Предложената от АПИ схема за обходни пътища


Предложената от АПИ схема за обходни пътища

На извънредно заседание днес ОбС - Сандански отхвърли предложението на Агенция „Пътна инфраструктура” и гръцката фирма-изпълнител заради строителството на автомагистрала „Струма” - Лот 4 трафикът от Главен път Е-79 да бъде пренасочен през селата оттатък река Струма. Според схемата за временна организация на движението, представена на съветниците, за времето от 5 януари до 30 април 2013 г обходния маршрут в посока Гърция започва от Струмяни и минава през селата Микрево, Драката, Вълково, Струма, Лебница, Рибник и гр. Петрич, а оттам през селата Дрангово, Марино поле и Кулата се включва в Главния път на ГКПП – Кулата. Движещите се в посока София МПС ще минават обратно по този маршрут, като пътуващите от и за Сандански, ще се отклоняват през моста в местността „Стара гара”.

Според представителите на АПИ и фирмата-изпълнител, това е единствения начин да се осигури безпрепятствено и в срок изпълнение на строителните работи. Повечето общински съветници, обаче, бяха категорични, че тази временна организация на движението ще снаруши ежедневния ритъм на десетки жители и ще нанесе големи поражения на пътната и улична мрежа в двете струмянски и трите сандански села и щети на бизнеса в двете общини.

Припомняме, че представителите на АПИ и фирмата-изпълнител влязоха скандално и на редовната сесия на общинския съвет, състояла се на 29 ноември, за да представят схемата на алтернативния маршрут, но бяха посъветвани да направят предложението си по подобаващ начин и да дойдат друг път да го обсъдят с общинските съветници.

Тогава от АПИ подчертаха, че алтернативните пътища в предлаганата от тях схема са държавни и след като ОбС отказа да даде съгласие за временното им ползване като транзитни, държавата сама ще реши какво следва оттук нататък, коментираха общинари на излизане от залата.

Александър Войнов

12 коментара
07 Декември 2012 18:53 | за гражданините
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

на Сандански
трябва да се съберем на пл. Алианс и да разбием тези мазни тънки плочки на които се претрепаха сумати хора, некой ще останат и инвалиди !!защо прокуратурата още мълчи ! кой се разпореди - коя фирма ги достави - въпроси който чакат отговори но за да ги получим трябва да излезем на площада всички -освен че ни крадат тия хора ни и осакатяват ! нашите деди са възставали срещу азиатския поробител, а ние оставихме едни крадци да ни управляват и осакатяват .Да поискаме оставките на отговорните лица за тази простотия - Кмета, зам. Кмета по строителството и гл. архитект на Община Сандански -на тия хора внуците и децата им не минават ли през тоз площад - при най - слабия дъжд там става убииствета пързалка .

Къде си бе г-н Баханов ?? що си мълчиш ?? ти си баща поне като такъв реагирай ! смешник!!


07 Декември 2012 19:03 | за гражданините
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

АНТИкорупция Сандански - Инициаторът на това чудовищно престъпление е кметът на общ. Сандански - А. Тотев, инспириран силно от заместника си - Васил Бабалев (Агент "Чучало" от ДС), Главния архитект на общината - Васка Терзиева, общинския съветник Аспарух Костадинов - Пухи, и прокарано от подчиненото му мнозинство идиоти от местния парламент от групите общ. съветници на ВМРО, РЗС, ЗНС, Зелената партия, Коалиция "Бъдеще за община Сандански", "Евророма".
Резултатът от този пагубен проект е: 130 изсечени и изкоренени вековни дървета, изправено и издълбано речно корито отнело над 9, 5 дка площ от парка осигурявайки строителен плацдарм за застрояване на 38 дка от парка, 8 от които вече са преотредени за ваканционно селище. Време е да се проверят как имотите-общинска собственост по реката станаха собственост на фирми зад които стои екссъдята Янев !Време е! време е прокуратурата да се занимае с г-н Лалев! Време е
Бог да го прости парка в Сандански!!!!!


08 Декември 2012 04:35 | за г-н Бойко Борисов
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

господин Борисов ела у Сандански - у Вашите пълномощия е да поискате този прослувут проект от Андон Тотевата администрация ! проекта корекцията на река Санданска Бистрица - изпълнението на този проект е безумно свързано с пари от европейски фондове ! Още по престъпно е отношението към тези тези млади хора - три месеца ги разкарват по инстанции, като се прави всичко възможно да не им се даде достъп до проекта !!
господин Борисов - това е подигравка с конституцията от Този бандит Тотев !тия млади хора ще почукат и на някоя врата и ще си хванат пътя за чужбината ! а тук ще останат само смачкани хора и бандитите кат Кмета ! и такива като Вас дето го крепят !
господин Борисов, как ще застанете пред тия млади хора да искате да ви подкрепят на изборите да дадат своя глас за ГЕРБ!!! Как?!?! тото тая гавра трети месец продължава и представителя на държавата Областния управител се прави на силно разсеян ! СПРЕТЕ ТАЗИ ГАВРА С ТИЯ МЛАДИ ХОРА! г-н БОРИСОВ! СПРЕТЕ ТАЗИ ГАВРА?!! спрете тази гавра


08 Декември 2012 06:36 | !
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Момчета и момичета от инициативния комитет за спасяването на парка, вие сте пример за това как трябва групово да се отстоява и брани обществения интерес - смело, непримиримо, настъпателно, безстрашно. Благодарение на вас в изнасиления ни град се събуди гражданското общество и всички ви подкрепяме. Зад вас сме и вярваме, че ще успеете!


08 Декември 2012 07:46 | за Санданчани !!
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Още се срещат хора в гр. Сандански, които се чудят защо сме против този проект. Ако не им става ясно от тази снимка, то да поясня. Тези бетонни стени ще бъдат преграда за запасяване на крайречната площ с подпочвена вода. А липсата на подпочвени води ще доведе до загиване на останалата растителност по крайбрежието. Липсата на вече изсечените вековни Чинари и др. дървесни видове ще повлияе на микроклимата в района. Тъй, като се намалява изпарението на водни пари от зелените корони на дърветата. Оголването на речното корито и изправянето му също е фактор влияещ на влажността на въздуха (Сандански е с едва 63% влажност на въздуха, градът ни се намира и без това в засушлива зона). Водата ще увеличи скоростта си поне два пъти това също води до намаляване на възможността за изпарение и т. н. Едно дърво охлажда, колкото 10 непрекъснато работещи климатика, само 1-но дърво абсорбира 3412литра дъждовна вода за 1 година и т. н. Може да се обясняват още и още арументи, но по важно е хората от


08 Декември 2012 07:47 | !
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Сандански да разберат, че не бива повече да разбират постфактум какво се случва в града ни Защото Сега се бастиса крайречната растителност, а утре ще се застрои част от парковата зона. Вече има заявени желания за стройтелство от плажа нагоре. И ако това се случи тогава вече няма да имаме градски парк с естествена връзка със зеления пояс т. е. гората около града. А ще имаме градска градина като повечето обикновенни български градове. А ние искаме ГРАДСКИЯТ ПАРК на гр. Сандански да си запази уникалността .И решенията за бъдещето и развитието на града да става прозрачно и след вземане мнението на ЖИТЕЛИТЕ на общината. За да има истинско гражданско общество и в нашият град, а да не ни търсят само, когато са им нужни ГЛАСОВЕ за избори... и т. н... Ето поради тези причини уважаеми съграждани казано накратко ние от Инициативният комитет за запазване и спиране изсичането на парка на Сандански сме против този проект. Без да имаме никакви други претенции (за имоти, реституции и прочие).....


08 Декември 2012 07:48 | за Санданчани !!
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

..Ние не сме против развитието на града ни, но нека то да става с разум и съобразено с природата, която е около нас.


08 Декември 2012 10:05 | за горните писачи
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Всеизвестен факт е, че общественият строй, в който живеем днес в Сандански, много напомня на феодализъм. Сандански всъщност са владение на местните велможи, Малчев, Илия Янев, Бабалев и не на последно място Тотев . Градове като Дупница, Петрич, Сандански, Своге, Несебър, Меричлери, Етрополе и т. н. са самостоятелни губернии. В тях централната власт се опитва да въведе ред само колкото да хвърли пясък в очите на обществото
А съдебната откровено се страхува да правораздава. Именно в това се крие проблемът. Докато институциите нямат волята и куража да наложат ред в тези градове, нищо в тях няма да се промени.


08 Декември 2012 10:49 | за г-н Бойко Борисов
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

за Сандански Бистрица !!
Поне двадесет метра с височина метър и половина беше направена облицовка на стената на корекцията с обща плащ 300 кв. м. по дебелина двадесет сантиметра прави 60 куб. м. мрамор -боклук -изрески ! доставен ! поставен! поне 5-6 кубика замаска ! труд башка и всичко това се изкърти с къртач и се сложиха гранитни блокчета ! кой ще плаща за тия щуротии-кой ?? трябва да си много ненормален за да приемеш това що става за нормално !! къде е държавата - областния управител, Министри, депутати - явно ОЛАФ трябва да се заеме с случая ! как се отчетоха тези разходи - кой ги плати ! Въпроси на които г-н Кмете трябва да дадеш отговор ! НА ТИЯ И НА ДРУГИ - ЗАЩО ПРЕМЕСТИ одобрената КОРЕКЦИЯТА В ЗАПАДНА ПОСОКА ИЗПРАВИ КОРИТОТО НА РЕКАТА УВЕЛИЧИ СКОРОСТТА НА ВОДАТА И ПЪРВИ ДЪЖД И РЕЗУЛТАТА НА ЛИЦЕ - УДЪЛБОЧИ СЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОРИТОТО НА РЕКАТА И ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ГАБИОНИ РЕКАТА ГИ ОТВЛЕЧЕ ! СТОТИНА ХИЛЯДИ ЛЕВА ОТИДОХА ПО РЕКАТА !!


08 Декември 2012 11:19 | ПОЕЗИЯ
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ПЕТ МИНУТИ ДА БЪДЕМ ХОРА

Реката на тайните няма посока –
но мътни водите ù Тотев държи.
Във нея се вливат хиляда потока,
сто бързея кални и мръсни лъжи.

Реката на тайните – сила зловеща –
по пътя си влачи, съсипва, руши.
Палач на съдби и в покварата веща,
последният вопъл на мъртви души.

Реката на белите нощи кошмарни,
когато разкриваш поредна лъжа
на много обичани - зли и бездарни,
порочни и подли, жестоки сърца.

Реката на сълзите – цяла вселена,
от извор бездънен на тъжни очи.
Река на плача, но тръпчиво солена,
с вкуса на живота ни, който горчи.

Реката на чувствата, хлад и забрава,
разлята в безкрайно човешко море.
Тя нанос от тиня в душата остава,
а нивата кална „Тотев” орея...


08 Декември 2012 12:49 | Момчета и момичета
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

от инициативния комитет !
Благодарим за добрите думи и подкрепата. Дано си прав и за в бъдеще да почувстваме масова подкрепа от жителите на община Сандански. Защото нали гр. Сандавски е визитка за всички от нашата община .И винаги казвахме с нескрита гордост, че сме от Сандански !Нека, като граждани на тази община с делата си да запазим това усещане!!!


08 Декември 2012 18:28 | !
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Сандански стана една измислена туристическа дестинация. Град на феодалното статукво, няколко хора са завзели туристическия бизнес и полицията ги пази, тях и проститутките покрай тях. Изобщо, в Сандански има само хотели, неотговарящи на претенциите които имат, чакат балъци, проститутки, които да ги обслужват и пазеща ги полиция И КМЕТ- ПОКРОВИТЕЛСТВАЩ ВСИЧКИ.... Т'ва е!!!! От всичко това живеят 40-50 човека, НАЧЕЛО С ТОТЕВ... Статукво, което трябва да се промени!!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар