Падна "гардът" на ВМРО Петрич! Фаворитът им Ст. Божинов изпадна от челната тройка в класацията на коалицията, скандали тресат патриотите

11 февруари 2017 12:26   14 коментара   27710 прочита


ВМРО Петрич, които успяха да направят добър резултат на президентските избори не бяха достатъчно добре оценени от своите при подредбата на кандидат -депутатската листа. Фаворитът на патриотите в Петрич Стоян Божинов изпадна от челната тройка, което снижава до минимум вероятността да стане депутат, така както си бяха повярвали местните войводи.

От ВМРО сложиха водач на листата санданчанинът Атанас Стоянов, а второто място ще бъде на коалиционен партньор най-вероятно атакистът Илиян Тодоров, това изненада петричани, които гладеха панталони за второто място. Сигурно е, че Патриотичният фронт ще успее да направи 2-ма депутати от област Благоевград. Така, че шансовете на Божинов намаляха драстично.

Според коментарите петричките войводи ще направят опит за преференциална игра, която обаче не е сигурно, че ще спечелят. Гардът на ВМРО падна катастрофално. Обидата може да им изиграе лоша шега на изборите. Благоевград ще претендира за третото място, така, че ВМРО Петрич с кандидата си, ще отиде на 4-5 -то място.

Петрич винаги е представлявал оперативен интерес във всяка една област. Тук се очертават най-драматичните избори. ГЕРБ - Танев, или председателят на ОБС Георги Динев? ВМРО - Божинов! Ще успее ли да влезе в парламента с преференции? Вельо Илиев - демократът, бивш кмет, с голяма подкрепа, ще отклони сериозна част от гласовете на останалите!

Шанс за партия "Воля" на Веселин Марешки, които също добре се справиха на предишните избори. БСП се готви за сериозен удар. Запознати твърдят, че на тези избори петричани ще се "избият". Почти всички ще разчитат на преференциален вот. Електоратът е шокиран! Напрежението още сега се усеща във въздуха.

Всеки се заканва да разбие другия с преференции. Правят се совалки повсеместно. Броени дни до окончателния избор на националното ръководство на ГЕРБ, другата седмица листата им ще е готова.

Иво Иванов


Още за: ВМРО   Петрич   резултат   избори   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
11 Февруари 2017 12:35 | sss
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Искам да ви кажа, че има преференциален вот и петричанина има много голяма вероятност да събере този вот и да изпревари втория, а защо не и първият.
За това ГОРЕ ГЛАВИТЕ. Дали ще си втрори, трети, четвърти няма значение


11 Февруари 2017 12:53 | Ай
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Мисля, че изборът на петричани следва да е за тях, а не за депутата-сам за себе си. Помислете - през последните няколко парламента кой от петричките депутати се е запомнил с нещо съществено отнасящо се за общината ни. Не ни трябват просто депутати-пръстчета/да натискат бутона по заповед/, а депутати-ЛИЧНОСТИ.


11 Февруари 2017 13:12 | AHHAA
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

срам за войводите тоя да представя петрич


11 Февруари 2017 15:11 | А. Ташев
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Във ВМРО скандали няма. А това, което изтъквате като сензация е договорено съвсем колегиално. В коалицията ПФ участват 3 партии. Съвсем нормално е щом първото място в областта е за ВМРО, второто и третото място да е за коалиционните партньори. След това колелото продължава да се върти по същия начин


11 Февруари 2017 15:14 | А. Ташев
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

А и с този мажоритарен елемен е все едно дали си втори или десети, защото в крайна сметка ще влезе този, който има повече преференциални гласа. Само първия е облагодетелстван, като сигурен..


11 Февруари 2017 16:01 | Va
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

За това Петричани смело за номер 3. Най-добре е да си гласуваме за Обединени патриоти под номер 3 с префенция, нито втория, който не е местен ще се види. За него няма кой да даде преференции, може да се преборим за първото място и с късмет да го изпреварим. Петричкото ВМРО и други патриоти са по-силни от другите градове в областта.


11 Февруари 2017 19:33 | булевар Челията
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Стоян Божинов изпадна от челната тройка в Първодай вие искате да е в тройката на ВМРО просто забравете


11 Февруари 2017 20:08 | Демо Илиева
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Вельо ДЕМОКРАРТЪТ? Моля? Я да видим истинскта демокрация- САЩ- Банки, Корпорации -Армия- Секретни служби- НПО пъхащи си гагата навсякъде.. Е има ли ги Велчо тия маши“ Няма. Е какъв демократ е тогава? Не може да бъдеш Демократ без да грабиш чужди прости народи. Той е демократ под прикритие- работи само за себе си. А останалите произвеждат вятър пред Кметството.


11 Февруари 2017 20:12 | ГЕОРГИ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тup vesnikar много точно ти е името. Но може да се добави ама ептен тъп.


12 Февруари 2017 00:58 | До ГЕОРГИ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ми прав е човека какво се хилиш като п.. тка в нови гащи. Защо се пишеш Георги с голями букви? И мозакат ти е малак, за това се смее човекат.


12 Февруари 2017 02:15 | Реалист
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Не бива само да мечтаем в розово. Нека да погледнем реално в листата на Патриотичния фронт:след като са коалиция от три партии би трябвало да са равнопоставени. Доколкото става ясно е взето решение първото място в листата на Благоевградско да е на ВМРО. И това е справедливо. Договорили са се второто място да е на АТАКА, а третото на НФСБ. Би трябвало да се продължи по същия ред-ВМРО, АТАКА, НФСБ и т. н. Става ясно, че ще се води спор за четвърто и седмо място в листата-кои от членовете на ВМРО в региона ще ги заемат, но никъде няма условие кой да бъде-дали от Петрич, дали от Г. Делчев или от с. Кремен, Разлог или Банско. КОЙ Е ПО-ПО-ЗАСЛУЖИЛ?? Това ще каже Н. В. ИЗБИРАТЕЛЯТ-с преференциален вот! Приятен избор!


12 Февруари 2017 08:19 | Стоян
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Огнян Герджиков излезе с изявление, че служебното правителство ще вземе всички мерки предстоящите избори през март да не бъдат тотално фалшифицирани и манипулирани, както това се е случвало през последните 8 години. Всички отдавна знаехме, че изборите в България се фалшифицират от ГЕРБ. До безобразие! До умопомрачение! Но никой досега не го бе доказал и съобщил официално.


12 Февруари 2017 21:44 | Кирил Йовчев
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Паднал бил гарда? А кога сте го имали бе момчета? Какво направихте с циганите? Къде са ви резултатите от предишните избори? СТИГА СОФРИ! Вземете свършете и малко полезна дейност, пък тогава претенции.


13 Февруари 2017 10:04 | api
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

георги динев - герб петрич.... този път и парите на татко ти няма да стигнат за избирането ти.... герб стана мръсна дума в петрич... с глупостите, които правите всеки ден.... града след вельо ще премине към община сандански..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар