Отново "ток с високо напрежение" в ПП ГЕРБ в Пиринско! Герберите от Благоевград готвят декларация срещу решение на ИК и отнетото им второ място в депутатската листа

10 октомври 2021 08:47   51 коментара   33565 прочита


Ще повлече ли областният център изборния резултат към дъното?! Ще ревизира ли поправките си Изпълнителната комисия, или ще обрече Благоевград на унизителна загуба . Ще преглътне ли лидера на ГЕРБ Б. Борисов обидата и разочарованието от непрекъснатите крамоли в партията му ...? Ще има нов шанс за ГЕРБ ?! Въроси ,чийто отговори предстоят

 

Отново напрежение в ПП ГЕРБ в Пиринско. Решението на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ от миналата седмица, областният център Благоевград да бъде"дисквалифициаран " от второто място в кандидат-депутатската листа, предизвика истински ступор  в редиците на партията на Борисов в областта. Решението  инж. Росица Димитрова от Благоевград да бъде заместена с 6-тия в проектолистата на Андрей Новаков, Александър Мацурев, демобилизира структурите отново.

Прецедент е Банско да изпревари градове като Благоевград, Петрич, Сандански. Как комисията е взела това решение е неясно. Факт е, че кандидатът на Банско не успя да се класира за парламента на последните избори, тъй като не събра достатъчен брой преференции и бе изпреварен  от Симитли, Петрич, Сандански.

Доскоро се говореше, че след няколко мандата, Мацурев няма да участва в изборите и мястото му щял да заеме К. Загорчин. Видя се, че това не се случи. Александър Мацурев продължава да се бори за депутатско място. 

Разместването в листата се случва дни преди старта на кампанията, абсолютно алогично, и предизвика истинска предизборна суматоха. След спешна сбирка на ГЕРБ в края на миналата седмица, благоевградски гербери се готвят да отидат в централата на партията, внасяйки протестна декарация, подкрепена от голяма част от активистите на партията по места, с която уверяват лидера Б. Борисов, че крамолите са стихнали, че са обединени и готови за победен изборен марш, но решението на ИК ги е смутило и изненадало, разбра Struma.com.

Изваждането на Благоевград от второто място в  листата ще се отрази на изборния резултат ,категорични са местни активисти. 
Липсата на надежден кандидат от Благоевград обрича областта на сериозна загуба. При така подредената листа, Благоевград има представител едва на 8-мо място и това е съветникът Кирил Илиев, който досега не е показвал завидни преференциални възможности при участието му  избори .

Ако ситуцията се запази, рискът ГЕРБ да има 2 мандата и половина е голям. С Благоевград на второ място, анализатори прогнозираха 4-има депутати в областта, предполагайки, че благоевградските гербери ще се мобилизират и работят, за да имат представител в парламента. 

Не признават благоевградските гербери обаче, че решението на ИК е наказателна мярка, заради продължилите с години разпри в партията. Междуличностните  ежби, гласуването един против друг, клюките, скандалите обезличиха ГЕРБ в областния център. Местните лидери допуснаха кардинални грешки, изпирайки "мръсните си гащи " на улицата, и покривйки се като щрауси, пред нестиващите сериозни проблеми сред хората им. Занемариха работата, улисани в междуличностните битки за надмощие и сфери на влияние, и резултатите показаха това.

Появиха се и лоши съветници, които дестабилизираха партията в града. Настървените вражди, грубото вмешателство на чужди "елементи "в работата на ГЕРБ и спекулиращи с името на лидера, отвратиха  Борисов, който в прав текст им заяви: Затова не идвам в Благоевград, заради вашите скандали", каза им Борисов и ги остави да се оправят, ядосан и огорчен. Не трябва да се забравя, че Б. Борисов бе заблуждаван дълго за истинската ситуация в партията му в Благоевград. "Емисари" предаваха крива информация по върховете, и когато нещата излязоха извън контрол, тогава самият Борисов  разбра, какво става. Защо бяха изгубени кметските избори, защо намаля мощта на партията му в областния град и отсече : Вие там гласувате един срещу друг, не се спряхте, омръзна ми да се разправям с вас. " 
Днес обаче, когато ситуацията в страната е изключтелно тежка, представители на ГЕРБ са репресирани от новите управленци, вижда се какво се случва с кадровата политика в държавата и в областта, хората на Борисов си дадоха сметка, че единственият им шанс това да спре, е отново да заработят по старому, връщайки призовите си позиции, с убедителни изборни резултати. И Възраждането се усети .

Но натрапването на Банско и  Мацурев на традиционно заеманото от кандидат на областния център място, отново промени настроенията.

Местните гербери показаха на кметските избори, че не приемат натрапени кандидатури, не работиха за избрания кандидат  и загубиха изборите. Рискът това да се повтори и сега е голям, ако ИК не ревизира решението си, и не върне Благоевград на мястото му.

За всеки е ясно, че лидерът на партията Б. Борисов има последната дума. Дали  той ще преглъгне обидата и предателствата  и ще прости на Благоевград, давайки им пореден шанс да се докажат, предстои да се разбере. Решението трябва да бъде взето бързо, тъй като само след броени дни влизаме в предизборна кампания. Очаквайте подробности в понеделник. 

Петя Колева 
 
 

 

51 коментара
10 Октомври 2021 09:22 | Алекса
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Крайно време е местната организация да скочи на ЦК на ГЕРБ. Тия горе по зле от комунистите. Идват от София и налагат Дончо Бали кандидат за кмет. Резултата се видя. Не знам, кой им мести главите на тези в София, но с тези тоталитарни методи не се работи. Не може да се ебават с най голямата структура в областта. И после искат резултати от Благоевград и как да стане ??? Кой да помага на града? Оня неграмотен си дърпа чергата за Симитли, другите за Банско и Петрич, а за тук нищо.


10 Октомври 2021 09:24 | Бойко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А вашето Насе ще се кандидатира ли за тепутат или сега ще се пробва за президент?


10 Октомври 2021 09:26 | Бойко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Сигурен съм, че този път ще вземе повече от 60 преференции, може би 65!


10 Октомври 2021 09:33 | Камбата
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ами как искате места, като симитлишкия четец взима повече преференции в Благоевград. Ами явно сте по-неграмотни от него. За постчета не смеете да скочите. Републиканци напред!


10 Октомври 2021 09:35 | Каменова
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя чичак с мустаците и бялата коса на снимката Велчев, нали ни беше малко зет в Благоевград, защо не помага? Мале какво го е зяпнала и тя, хич не може да се крие милата. А и от къде го намери това червено шалче?? Никакво лоби нямаме в София. По - рано Цецо получаваше, но се и раздаваше за Благоевград


10 Октомври 2021 09:47 | Благоевград
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Никога повече гепи герб на власт, това са престъпници и крадци, които България не помни в цялата история.


10 Октомври 2021 10:07 | Кефал
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Всички знаят за Джипсовете и Боко тиквата само в Джумая не


10 Октомври 2021 10:12 | Angry
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Герберът е прекрасно растение, не го обиждайте! Това на снимката са най-обикновени гербаджии и герберасти!!!


10 Октомври 2021 10:43 | Плочката
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Костадин Хаджигаев е лицето виновно да няма Герб Благоевград. Това злобно човече ликвидира партията. Той шепне лъжи и прави интриги в София. Този постоянно парадира колко е близък на Борисов. Този корумпиран и вреден злобар е в основата на всичко. Герб в Благоевград няма да има никога повече. Честните хора сме отвратени и няма да гласуваме


10 Октомври 2021 11:38 | Стефанов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Герберите от пренебрегнатите градове са прави - отмъщението е видно. Различието от Биг бос няма как да мине без наказание. Преданноста лично към НЕГО е на първо място. И все пак има и нещо добро - знаете ли ако бяхте в друго, отминало време с НЕГО като вожд какво би ви се случило? Ами Белене, Осор, Гулаг и още други места... Така че благодарете на... времето.


10 Октомври 2021 11:43 | Пенко
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Още ли Хаджигаев е фактор? Та той се отдаде на няколко партии. Политическа уличница. Той е минало. От един прост техник в ДК стана фактор. А за този четеца с много преференции знам, че баща му плаща и купува в Благоевград, Кавракирово цигани и на мен места. Много хора му взимат пари и си ги слагат на....., но щом има да раздава. Сина му трябва да го пази, че е затънал до шията в .... и мирише.


10 Октомври 2021 11:53 | Пирин
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Само ГЕРБ и ПИРИН.


10 Октомври 2021 12:20 | Банско
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Не злобейте срещу нашият кандидат. Правилно е оценен и му е дадено заслужено второ място. Банско не е имало толкова успешен политик в последните 20 години! Не подлагайте крак на един млад доказал се вече толкова начетен, високо образован и културен човек. Той държи връзка с простолюдието на Банско, по цял ден е между хората, движейки се с тротинетка. А и защо се притеснявате? Нали всичко зависи от преференциите? Той-Сашко ще си ги изкара където и да е. Както и Стефчо Симитлийски. Хайде без злоби. За всички има място под Слънцето! И не забравяйте, че ако Сашко влезе в парламента, той ще се бори и за Банско, и и за Благоевград със същото усърдие, както го е правил и до сега! Така че не се хабете-гласувайте за Сашко Мацурков! На което и място да е в Листата!


10 Октомври 2021 12:20 | Рот
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е, момчета само с бакалски сметки живеете ! Кажете най после нещо смислено . Щом Хаджигаев още мести главата на Бойко, загубена ви е работата ! Партийци не ви трябват, ни чиновници, а умни и работни хора ! Нито един от листата не попада в тая категория!


10 Октомври 2021 12:33 | Петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Динев ше става проститутка с валяко


10 Октомври 2021 13:45 | кофти
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Трети поред избори губи ГЕРБ в Благоевград ! Ако не се опомните, и карате само по схемата на Стефчо/Поли нищо не правите ! Язък за барута, оядохте се и само келепира ви е в главата. С такива като Камбитов и Хаджигаев въртипотурковци Благоевград ви е отписал...


10 Октомври 2021 14:05 | До г
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Герб са много виновни. Заобиколиха се и докараха много хора в Благоевград на всякакви позиции, говоря за работни места. С много неправилна преценка към тях, с прости и нагли хора. Други хора, които отървава наказателни преследвания пък сложи на много високи позиции и със съдействието на медиите направи супер специалисти. Начи ем си корумпе ем си проз ем си нужен. Осигури работа на политкоретните от окръга, които бяха буквално изгонени от собствените им градове. И да ви питам Гоцеделчевските лизачи, които настанихте трайно тук, продължават да мъкнат други след себе си, какво направиха освен интриги. И в Гоцеделчевско дали ще назначат някой от Благоевград макар по знаещ, макар и с ваша протекция. Вчера едно помаче, дайректор ме вбеси с думите, знайш как става. Беше пръв приятел на Хиха и насо, са ги плюе, но е подмазвач на другия ви нескопосан лидер Новаков. Много образовани благоевградчани са унижавани, някои от тях гладуват заради вашите злобни и ненужни селски пръчки.


10 Октомври 2021 15:14 | Джумалия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много си прав до г, така е, местните хора са в ъгъла, а тези от Долината на дългите гащи са навсякъде по институциите. Общината е най _ очевадния пример. Там има много такива, даже снахи на тъмно червени комунисти Отдел Европейски проекти.....


10 Октомври 2021 17:06 | bhj.
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

бойко си е мутра и го показва за пореден път


10 Октомври 2021 17:54 | Деса поетеса
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

В тази партия на тиквите де, няма по-умни членове от дебелата тиква! Тиквата акъл не прощава, и ако не проявяваш кравешко слабоумие като приемаш всички негови глупости за гениални нямаш място в ръководните структури на партията!


10 Октомври 2021 18:11 | Реджеп
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Във ВиК какво се случва?


10 Октомври 2021 18:27 | Запознат
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

След отпуската Росица се връща и това, така наречено инженерче заедно с родата изчезва... Никой не го взема на сериозно, малко Герберче....


10 Октомври 2021 18:51 | До истина
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Те там всички са рода. Тежко и за други дето я подцениха и предадоха.


10 Октомври 2021 19:07 | Запознат
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кенеди вече е уредил нещата. Спете спокойно, който може Така по телефона не става.....


10 Октомври 2021 19:08 | Запознат
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това "инженерче" я предаде, а тя му гласува такова доверие.... но всичко се връща.


10 Октомври 2021 19:21 | До запознат
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Запознат, въобще не си запознат. Роска е на борсата


10 Октомври 2021 19:51 | Чапкънов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ама още 300 хилки трябва да даде


10 Октомври 2021 20:02 | Борсата
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не е при мен, на Бучино е, в отпуска.


10 Октомври 2021 20:06 | Питане
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да питам, а бе вие от ВиК, одобрявате ли го това ИНЖЕНЕРЧЕ ? Става ли за началник? Говори се, че е член на ГЕРБ, ако така ...със стари к. и, нов бърдак. Какво се знае за момчето?


10 Октомври 2021 20:10 | Отговор
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Баща му е най-големия интригант и подмазвач във В и К, шофьор е. Чичо му е Чапкънов, а леля му се касиерка. И всичко това е във В и К . Още искаш ли


10 Октомври 2021 20:30 | Кенеди
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Мен не ме мислете..... аз пари имам.


10 Октомври 2021 20:42 | !!!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И в София се е прочуло, че тая ги резили яко и не я искат въпреки даже мангизите, хах, плюс това й е време за пенсия- подпухнала, оцъклена, разплула се е, не е и за сред хора!


10 Октомври 2021 20:49 | Хаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Роса е в истерия най- вероятно, тресе се пачата сигурно яко, хаха !!!
Връща се всичко, Роске!


10 Октомври 2021 20:54 | ВиК
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Росица, си е мацка, едва ли се тресе, пука и. Тя си има парички, защо да и е грижа В и К


10 Октомври 2021 21:05 | Клиент
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А тая лудата с възрожденския мустак няма ли да я разкарате, толкова е нелицеприятна, глиган


10 Октомври 2021 21:08 | Грамада
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Възмездие има, Роска водоноска заслужено е на борсата. А и доктора сигурно я разбра каква подла душичка е и затова напоследък не се бута много много по ГЕРб, и правилно. А и Роска да не реве- ако я искат и на последно място да е, с преференции ще може да иде там, където драпа със зъби и нокти. Обаче си знае потенциала и това, че хората не я искат и затова иска да е на предни позиции,. Алчна лелка, която ако влезе в редиците на депутатите, ГЕРБ В БЛАГОЕВГРАД ЩЕ ЗАГУБИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.


10 Октомври 2021 21:12 | Бучино
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Роске, седи си у ВиК-то, поне ти разбрахме магариите, не оди да се излагаш и по София


10 Октомври 2021 21:17 | До клиент
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

За коя говориш? За Лидка ли?


10 Октомври 2021 21:52 | боко тиквата
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Килограм боб вече струва 5 лв, което значи че да пръднеш вече не е простащина, а признак на възможности!


10 Октомври 2021 22:11 | подслушано по водомера
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как да се чувствам бе томославе при тези резултати на изборите? Чувствам се като прасе в таксиметров автомобил, иде ми да го подкарам!


10 Октомври 2021 22:17 | До клиент
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Единственият глиган е махнат от 2 м, хах, даже слон


10 Октомври 2021 22:18 | До Кенефи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тия пари хаир не носят вечно!


10 Октомври 2021 22:20 | До Кенефи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И вече се вижда, Кенефи


10 Октомври 2021 22:27 | До отговор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пачата остави Чапкънов, че хал хабер си няма от инженерство, затова е там и родата му...., та си в дълбоко заблуждение кой на кого се мазни :))))


10 Октомври 2021 22:30 | До ВиК
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ми, толко по- лошо, жалко, гротескно, жално, че тия парички вече не вършат работа да я прикриват колко струва, всъщност!


10 Октомври 2021 22:33 | До ВиК
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Алчен гъз кръв сере
...Да вземе да ги използва за нещо полезно например: сваляне на кила, махане на торбички под очите, опъване на бръчки....


10 Октомври 2021 22:37 | подслушано по водомера
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

По радиото слушам: Как ще гласуват заразените? Абе при нас толкова години гласуват умрелите, та сега заразените ли са проблем?


10 Октомври 2021 22:50 | Петър Христов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Както едно време написаха Говедата .....ЗГАН!


10 Октомври 2021 23:47 | Иван
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Като е постигнал много, работи много и е човек ще се класира, а вие само може да взимате пример от него


10 Октомври 2021 23:48 | Иван
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тук се гледа по постижения и човещина а не по най голяма. община


11 Октомври 2021 07:26 | .
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Hii




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар