Освободеният преди месец директор на ДГС - Гърмен Велизар Чолаков преназначен

15 септември 2010 00:20   10 коментара   75985 прочита
Г. Костов
Г. Костов


Г. Костов

По настояване на заместник-министър Георги Костов

Вместо заповед за дисциплинарно уволнение и прокурорско разследване за установените при финансови проверки задължения за около 1,5 милиона лева уволненият преди месец директор на ДГС - Гърмен Велизар Чолаков е преназначен за отговорник по лова в същото стопанство с благословията на заместник-министър инж. Георги Костов. Заповедта на Чолаков е подписана от новия директор Денислав Шенгов по настояване на заместник-министъра. Така Костов върнал жеста на Чолаков, че не завел дело и си премълчал, когато преди години по време на лов прострелял по невнимание Чолаков.

Не се сбъднаха и слуховете, които тръгнаха веднага след уволнението на Велизар Чолаков, че зам. министър Костов ще го назначи за директор на ДГС - Разлог.

Както писа "Струма", общинското ръководство на ПП ГЕРБ в община Гърмен поиска преди няколко месеца главата на горския директор Велизар Чолаков заради натрупаните за краткия период на управление задължения на стопанството в размер на близо 1,5 милиона лева.

Новият отговорник по лова Велизар Чолаков е независим общински съветник в ОбС - Гърмен. Той е член на БСП, а първата му специалност е учител.

Според горски служители от ДГС - Гърмен месец след уволнението на Чолаков са ревизирани всички отдели и са сложени в ред както дисциплината, така и отчетността в предприятието.


Още за: В. Чолаков   назначение   ДГС   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
15 Септември 2010 15:34 | Жител от Гърмен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Е това сте вие от ГЕРБ -като изгоните някой от ДПС след това му намирате още по хубава работа . А после искате да гласуваме за вас . Срам сте вие за всички българи . Заради вас останахме без работа.


15 Септември 2010 18:04 | недоволен жител от Гърмен
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Този боклук Чолаков да си ходи в Г.Дряново и да си учителствува / ако въобще е кадърен и за това / . Нека да видим сега как ще си връща парите на Д.Ш и горските ,които взе от тях за да ги занесе в Сф.ГЕРБ Гърмен да подкрепи новия директор да сезира прокуратурата за престъпленията,извършени от измекярите на Чолаков / Т.Сидеров , К. Сандански , Молловчето , Пендев и др. /. Същите измекяри ще се опитат да подкупят и Шенгов . Нека местното ръководство на ГЕРБ си отваря очите,за да не последва поредното разочарование от поредния неподходящ директор.


15 Септември 2010 18:28 | 13
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ГЕРБ=ДПС+БСП, догодина пак гласуваите за ГЕРБ...


15 Септември 2010 20:13 | мими - до недоволен жител
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

... Милко Шекеров защо го забрави? Обикновен селски тарикат с изключително чувство за непогрешимост и недосегаемост демонстриращ висок социален статус. Айде метлата Шенгов...


15 Септември 2010 21:29 | 007 до недоволен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо забрави най важния Джанбо от Дъбница.


15 Септември 2010 22:48 | Буко Тоягов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Костов се оказа един, който не става за нищо. По принцип тези даскали дето ги назначават да управляват горите са пълен въздух. Да ръководиш тази система не е като да си правиш джумбуш със студентките: ала-бала, джиджи-биджи, шушу-мушу...


16 Септември 2010 00:44 | до КОСТОВ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЕЙ КОСТОВ КАТО ИМАШ ДА МУ СЕ ОТБЛАГОДАРЯВАШ НА ТОЗИ МАЗНИК СИ ВЗЕМИ ДОМА НЕ ПОДАРЯВАЙ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ ВСЕ ЕДНО ЧЕ СА ТВОИ ДА НЕ СИ ЗАМИНЕШ И ТИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО БОЙКО МНОГО МНОГО НЕ ГИ ТЪРПИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДЕТО ПЛАЩАТ ЛИЧНИ СМЕТКИ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ


16 Септември 2010 08:47 | Страхил
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Чолаков е мазен и подмолен боклук и ако Хаджигаев не го разкара пак да забравят за избори в Гърмен!


16 Септември 2010 16:16 | инже
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

драги гербери вие сте сбор от неуспели бесепари, седесари и депесари? те скори и на вас ще ударят дуспата!


16 Септември 2010 18:30 | 007
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

инже е много прав! Тези, които не успяха в другите партии отидоха в ГЕРБ, та може там да ги забележат и оценят, но аз не мисля, че е така тъпака си е тъпак!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар