Освободеният от МВР заради акция “Респект” бивш антимафиот Ал. Костов оглави сигурността във “ВиК”

16 януари 2010 00:20   13 коментара   26688 прочита
Ал. Костов
Ал. Костов


Ал. Костов

Поредно назначение на ГЕРБ

Бившият началник на РЗБОП в ОД на МВР в Благоевградска област полк. Александър Костов от три дни е шеф на отдел “Вътрешна сигурност, информация и контрол” към “ВиК” -Благоевград, съобщи директорът на водното дружество Божидар Спасов. Ал. Костов ще следи не само за кражбата на вода, но и за нарушенията на служителите от вътрешноведомствените звена, обясни накратко Спасов функциите на бившия полицай. На въпрос дали е назначен с протекции на ГЕРБ, шефът на “ВиК” призна, че името му е било подадено от кадровата банка на партията, но не ставало въпрос за чисто партийно назначение, защото Костов отговяра напълно на профила на заеманата длъжност.

Специалистите по вътрешна сигурност не са толкова много, така че не сме имали колебания за назначението, аз самият също съм от сферата на отбраната и мога да ви уверя, че изборът на г-н Костов е правилен, каза Спасов, който е и съветник от ГЕРБ в ОбС - Благоевград. Костов заема мястото на пенсиониран наскоро служител във “ВиК”, който съвместявал и длъжността шеф на сигурността. Отделът е най-новият в дружеството и основната му цел е да се пребори с кражбата на вода, изграждането на незаконни “ВиК” инсталации и пр. Александър Костов напусна системата на МВР през 2005 г. заради скандалната акция “Респект”, при която при задържането му загина Ангел Димитров-Чората.


Още за: Ал. Костов   назначение   ВиК   Още от: Политика

Принтирай статия
13 коментара
16 Януари 2010 09:20 | от петрич
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Г-н Костов,елате да направите проверка,каква е сигурността ва ВиК в Прлетрич.На каптажите няма никаква сигурност.Всеки може да хвърли отрова и отрови целият град.И така е от 20 години.Да не говорим,че пием вода отреката,т.е.идваща от Македония и Сърбия които си изхвърлят отривите и тоалетните.След като вече има такава служба,която е трябвало да се създаде преди 20 години,сега ги накарайте да отделят пари за охранителни съоръжение и съвместно с РИОКОС,за да няма опастнаст за здравето на хората в региона.


16 Януари 2010 10:16 | Ей смотани ГЕРБ-ери
Оценка:
16
 (
44
 гласа)

Абе ей смотаняций - а бе махнета ги тези СМЕШНИ длъжноси ....нали дойдохте да решите и ТЕЗИ проблеми....А бе само се зачетете - "...шеф на отдел “Вътрешна сигурност, информация и контрол” към “ВиК”..." ...мале мале мале нямам думи.
Това е смешно бе и бат Бойко става смешен с тези хора като Костов


16 Януари 2010 11:16 | незнаен
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

не ви стигат длъжностите и започнахте да разкривате нови докога бе хаджигаев много е малко клончето а маймуните са много изложихте се яко


16 Януари 2010 12:51 | смешки
Оценка:
-6
 (
40
 гласа)

Сегатрябва да назначат Писов за ВиК контрольор. Или пък да направят направо група за събиране на вземания на ВИК. Даже и Боре силата си стои без работа. Него може на граждански договор да го сложат. Само ако има некой за биене тогава да го викат.


16 Януари 2010 17:47 | Stoni
Оценка:
8
 (
32
 гласа)

Когато ме изберете мен...ОБЕЩАВАМ тези да бъдат пратени на село с говедата..
Обещавам да започна с референдум за промяна смешното име на града ви и ако се преименува на Горна Македония ще е знак, че най накрая сте пораснали и е дошло време да се сложи край на тия мародери.


16 Януари 2010 20:03 | Българин-Европеец
Оценка:
-4
 (
24
 гласа)

Защо сте толкова глупави бе хора?Водата е национално богатство,втора необходимост,след въздуха и е неоходима такава служба.Това е свързано с националната сигурност на страната и хората,на нашата сигурност.Веднага гледате в заплатата.Не познавам Костоф,но и друг да е трябва да се пази водата.За това се застъпвам,не за длъжниците които не си плащали.За това има мерки,като спиране и Съд.Водата ни не е чиста и ни лъжат за нейното качество.РИОКОС също лъже,ВиК лъже.но дали Костов,ще постъпи като бивш служител на службите и по съвест и законите се загрижи за сигурността на водата ,е друг въпрос.За това сме ние-хората,избирателите,да си търсим правата.


17 Януари 2010 07:53 | ВОЖИК
Оценка:
10
 (
32
 гласа)

До СМЕ6КИ Колкото до ГН ПИСОВ И до СИЛАТА , не се коси за ТЯХ , помияр мрьсен, гледаи си скьсания задник наи напред ......


17 Януари 2010 10:24 | доброжелателка
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Да са му честити на господин Костов и пенсията и заплатата.Дано на тази длъжност успехите му бъдат по големи отколкото като шеф на РЗПОБ.Доколкото си спомням най големия му успех беше че вкара един пожарникар в затвора,докато престъпниците се разхождаха безнаказано из областта.Подкрепям СТОНИ.След следващите избори да ги изпратят на село да се гриат за сигурността на стадото с кози.


17 Януари 2010 16:44 | гражданин
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

не го познавам човека,но факта че не застана отпред и да каже аз поемам отговорноста за действията на полицаите,/не оправдавам и тях/ме кара да мисля че не е много стока


17 Януари 2010 21:51 | bg
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

От къде ги изкопахте тия пенсионери бе ГЕРБ?!? И шефа на ВиК пенсионер и този доколкото разбирам е пенсионер...ужассссссс!!!ГЕРБ, излагате се бе хора!!!Какво обещавахте, какво стана!!!Бате Бойко трябва да се самоубие публично от срам!!!


18 Януари 2010 10:10 | URSA MAJOR
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Колегата отгоре е най-добре да започне да взима успокоители ако не иска да си докара инфаркт от злоба.


19 Януари 2010 16:13 | Stoni
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Бойко е комунист бре...толкова ли ви е къса паметта...та кой напусна пожарната щото трябваше да си хвърли червения билет???
Бойко е бил винаги другар с тези лекета. Те никога не са се разделяли а само приказват за да ви заблуждават.
Вместо да създават условия и налагат практики в които млади и необвързани със статуквото хора да поемат работата, те нагнездват с тлъсти заплати провалили се некадърници. Нима Янев не замина като шеф на сигурността в централата на БТ...те са една плитка, която ако вземеш да я точиш ще видиш, че са като свински черва и Бойко е един от тях..
Ама пуст мързел човешки...предпочита да зее в телевизора и да вярва на поредния им лъжец и "О-правител"




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар