Оспорват валидността на вота за ОБС Банско и Разлог! Има ли нарушения?

07 ноември 2019 12:02   1 коментар   8638 прочита


Кандидати за общински съветници оспориха пред Административен съд – Благоевград изборите за общински съвет в Банско с жалба против решение, в частта, в която са обявени изборните резултати по преференциалния вот на кандидатите за общински съветници. Жалбата е подписана от 7 кандидати за общински съветници, участници в изборите на община Банско, произведени на 27.10.2019 г.

Жалбоподателите твърдят, че изборният резултат не е отчетен правилно. Посочени да доводи за несъответствие в данните от протоколите на секционни комисии и официалните данни, отразени в базата данни в сайта на ЦИК, както и разминаване в данните за отразени преференции за кандидати в листите на партии и коалиции.

Кандидат за общински съветник в Разлог пък иска преброяване на преференциите в съдебна зала. Образувано е дело по жалба на Марин Христов – кандидат за общински съветник от листата на ДПС, който беше и неин водач, против решение на ОИК – Разлог за избора на общински съветници.

Жалбоподателят оспорва решението на ОИК Разлог, в частта за разпределението на мандатите между партиите и коалициите, според броя преференции за отделните кандидати, и имената на избраните за общински съветници.

В жалбата са посочени доводи за грешки и нарушения при преброяване и отчитане на преференциите и валидността на вота в три секционни комисии в село Баня, което е довело до промяна в изборния резултат за партия ДПС, относно разпределението на мандатите. Жалбоподателят иска ново преброяване на всички бюлетини в посочените секционни избирателни комисии.

Г. Георгиев


Още за: кандидати   съветници   съд   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
07 Ноември 2019 13:51 | По нашенски
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Вчера турци минали, днеска капи трасили! "




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар