Окончателно! Край на политическата клоунада в Благоевград! ВАС заби звучен шамар на съветничката-адвокат Г. Янчева от БСП, отхвърли жалбата и за детрониране на кмета Камбитов

08 август 2019 15:33   33 коментара   32886 прочита


Опозицията се облегна на неправилно интерпретиран член от закона за местното самоуправление. Член 41 бе пилонът за разюзданите опозиционерски страсти в искането им да намерят камъка, който да преобърне "танка Камбитов"

Върховният административен съд на Република България сложи край на политическата клоунада в Благоевград, разиграна от така наречената местна опозиция. С решение от днес ВАС потвърди определението на Административен съд - Благоевград, с което бе отхвърлена жалбата на Гергана Янчева, съветник от БСП.

Адвокат Янчева обжалва решение на Административен съд Благоевград по добилия известност казус "Камбитов", съдържащ искането на опозицията, кметът да бъде освободен от поста, заради това, че в рамките на няколко дни в началото на мандата си, е бил управител на фирма.

В мотивите си ВАС подробно обяснява защо жалбоподателката Янчева не може да промени определението на Административния съд в Благоевград, като посочва, че ПРЕДСТАВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПОЛЗА НА КАМБИТОВ СА КАТЕГОРИЧНИ:

Има образувано дело, с което той навреме и в срок е поискал заличаване на спорното обстоятелство в Търговския регистър

Няма нарушение на закона

И в никакъв случай не е погазен развявания от опозиционерите чл. 41 от ЗМСМА. РЕШЕНИЕТО НА ВАС Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ

БЕЗПОЧВЕНИЯ ЕНТУСИАЗЪМ НА ОПОЗИЦИЯТА бе попарен -

Не успя и БСП, представлявано от адвокат Гергана Янчева, да събори градоначалника от поста му.

ПАРТИЯТА, бе последната надежда ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ, чиято ударна сила бяха 4-има общински съветници от местната опозиция, да получат възмездие за усилията по чл. 41 от Закона за местното самоуправление и да детронират кмета.

Злата Ризова, Калоян Ханджийски, Валери Смиленов и протестъра Н. Кутанов, направиха пътека до институциите, прокламирайки чл. 41 за нарушен и погазен, но съдът ги отхвърли като лица, които нямат правен интерес за искането си. Затова към тях се присъедини и политическа партия БСП, която има правен интерес, но както се оказа няма юридически възможности за оспорването на съдебното решение и детрониране на градоначалника.

Върховните магистрати, както и магистратите от Административен съд Благоевград, показаха на местните опозиционери, че за тълкуването и обжалването на съдебно решение се иска абсолютна компетентност и добро познаване на текстовете от закона. Своеволните интерпретации на членове и алинеи не минават пред безпристрастния и компетентен български съд.

Всъщност това, че неправилно анализират член 41 от закона, заяви на юристите сред опозиционерите и кметът Камбитов, веднага след като тръгна сагата за детронирането му по този текст.

Три институции - ОИК и две съдилища отхвърляха жалбите на опозицията в Благоевград, за която чл. 41, се оказа пилонът, около който се разюздаха страстите им. ЧЛЕН 41 бе "стълбът на надеждата им", че са успели да намерят начин да отстрелят предизборно благоевградския кмет. Е, и този балон се спука при това с гръм и трясък. ПОРЕДНИЯТ! Атанас Камбитов за пореден път показа, че ЗАКОННОСТТА в действията му, връзва ръцете и ограничава възможностите на местната опозиция В ЖАЛКИТЕ ИМ ОПИТИ ИМ ДА ГО ДИСКРЕДИТИРАТ И В ОЩЕ ПО ЖАЛКИТЕ ИМ НАПЪНИ ДА ГО ДЕТРОНИРАТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО.

Само месеци ни делят от големия финал на ожесточената война, която опозицията в Благоевград води срещу кмета Камбитов повече от година. ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ ГУБИХА ВСЯКА БИТКА СРЕЩУ ГРАДОНАЧАЛНИКА ДО МОМЕНТА. ИСТИНСКИЯТ СБЛЪСЪК предстои в края на октомври, когато електоратът ще НАНЕСЕ ФИНАЛНИЯ УДАР Ще сложи край на НЕЧИИ НАДЕЖДИ И СТРЕМЛЕНИЯ. ГЛАСЪТ НАРОДЕН ЩЕ ОТРЕДИ МЯСТОТО НА ВСЕКИ, СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ МУ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА И НЕГОВИТЕ ЖИТЕЛИ.

А дотогава, както е тръгнало, ще продължаваме да сме свидетели на политическа клоунада, циркаджилъци и цинични политически хватки по пътя към властта и управлението на Благоевград.

К. Костадинов


Още за: ВАС   опозиция   решение   съд   жалба   Още от: Политика

Принтирай статия
33 коментара
08 Август 2019 15:44 | призив
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Чумата не е една, това е ясно.
"Сега свинската е на мода, върши и добра работа – прикрива другите. Има и по-опустошителни между тях.
Най-гадната от чумите поразява Паметта.
Свинете направо са умрели от смях.
Чумави свине ни се надсмиват – но ние от нищо не се страхуваме, всичко все дялкаме през пръсти – Ела Чумо, та ни чумосай. Или – дочумосай. "


08 Август 2019 16:18 | ДС
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

От сега, е ясно, 4е големият финал ще бъде загубен и затова няма да бъде допуснат до надпреварата!


08 Август 2019 16:21 | круме
Оценка:
-32
 (
52
 гласа)

Иска ти се, горния ! Това вече е болест ! Дали си вярвате ?! Мачът е свирен ! Камбитов е кандидат кмет и бъдещ кмет на Благоевград, всичко друго са празни надежди, които ще умрат окончателно съвсем скоро ..


08 Август 2019 16:28 | Точно така
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Ама даже не ми е ясно защо гергана се напъва, Илиянчо и дава криле сигурно хаха


08 Август 2019 16:58 | Близък
Оценка:
32
 (
40
 гласа)

Затова страната ни е на този хал. Законите се прилагат според хората в зависимост от това на какво социално ниво са и от коя партия. Визирания член в ЗМСМА не се тълкува, госпожо ветеринар, а се прилага. Гади ми се от мелодийте, които правиш на градоначалника. Тази пасмина ако не си отиде, нито града ни, нито държавата, нито нацията ни ще ги има в най-скоро време.


08 Август 2019 17:16 | Росен
Оценка:
-30
 (
40
 гласа)

Голем си, кмете


08 Август 2019 17:35 | Бай Данчо
Оценка:
24
 (
36
 гласа)

Струма. ком, стойте си на колене! Скоро ще ви нахранят! Господ да ни е на помощ!


08 Август 2019 17:56 | mima
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Е там нищо вече нема у струма, закривай


08 Август 2019 18:06 | %%
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Ей големи разбирачи тука . ВАС е върховен съд, а не е кръчма за да кометирате негово решение, кмета е в нарушение,. ма нема кой да го докаже . Това поставя разни хора в нелепата ситуция да злобеят във форума и да "прилагат " сериозните си и задълбочени познания по право в словосъчетания, от които блика хумор, сатира и забава, а махленския вкус, с който са поднесени, разконспирира и автора им . Желая успех на тези, които не разбират от музика


08 Август 2019 18:21 | обекивен
Оценка:
-6
 (
28
 гласа)

истината е че камбитов разказа игратана опозицията и на мераклии за местото му пак ще е кмета това е ясно, не знам после тия дето първо му се подмазваха и после като спре кранчето се превърнаха в опозиция откъде очи да се покажат пред хората и да искат доверие .народът помни, не е с къса памет .


08 Август 2019 18:22 | 12341241212
Оценка:
28
 (
36
 гласа)

Заплатите в област Видин нарастват с близо 12% за година и изпреварват тези в Благоевград. В резултат Благоевград остава на последно място по възнаграждения със 787 лв. на месец, а Видин се изкачва с една позиция напред с 809 лв. В сайта на НСИ може да се види статистиката.08 Август 2019 18:33 | старогражданин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Сериозните атаки срещу Камбитов са от дясно с участие на хора извън страната. Теч на информация от кметската администрация. Предполагам, че хората вече са се изнесли от кметството. А Мариета Димитрова е била... пощенска кутия. Няма капацитет за огромна информация за нула време. Това е толкова рисковано, че даже и не си го помислям като вариант. В търсенето на достоверност за Манолев се срещнах с хора, които знаят много за района. Кога ще торпилират следващия симпатяга само те си знаят .Няма да ми кажат.


08 Август 2019 18:47 | Иванов
Оценка:
20
 (
28
 гласа)

Струма. ком, вдигайте си дългите гащи, след всеки рунд подмазване, или не знаете на кого да се кланяте.


08 Август 2019 19:09 | Свинар
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Наистина чумата поразява Паметта. Пир по време на чума, та и ние гражданите какво искаме от кмета, хем фестивали, хем заря, а сега и работни места, заплати.....
Много искаме от управляващите, а сега и от медиите, пазят си хляба!
"Къде са сега медиите, да си повторят репортажите за оградата, която властите набързо сковаха срещу очакваното свинско нашествие от Румъния?
Сякаш „Кръжокът Сръчните Леваци“ я направи".
Те медиите са в разкрачено положение, в противен случай ще им видят цаката! Горките!
А ние, да си пазим прасенцата, защото министър Танева каза, че ние си ги гледаме защото това в България е традиция, а не че сме гладни.


08 Август 2019 20:08 | Pipov
Оценка:
-19
 (
29
 гласа)

Кмете, успех, момче! Гордеем се


08 Август 2019 20:09 | Гражданин
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Кмета го лапа на Пеевски той държи ВКС и главният прокурор та да ви читав вас струма. ком кой ще му каже вафла на зарята но този човек е наркоман дал власта на Иво кучката и на Шопова а той си смърка кока и го боли фара това е кмета на Благоевград това е избора на ГЕРБ.


08 Август 2019 20:15 | Христова
Оценка:
-19
 (
29
 гласа)

Преди 2011:
Децата нямаше къде да играят - площадките бяха обвити с бурени,
децата нямаше къде да плуват басейнът се рушеше над главите им.
Децата нямаше къде да спортуват - интерната беше потънал в мухъл.

Но децата имаше къде да слушат чалга стадионът беше пълен!!! Ей, Камбитов го съсипа тоя град, бе


08 Август 2019 20:16 | старогражданин
Оценка:
-8
 (
24
 гласа)

Свинарче, БСП е кръгла нула срещу Камбитов. Не хвърляй прах в очите на слепите. Това, което Бошкилов предварително много професионално го афишираше като идея за лабораторен анализ на плочкостроителите замря и умрря. Дали Янчева не е в комбината на кмета и хвърля съгласуван дим за демонстрация на политическа индентичност. Това не е въпрос към чугунените глави.


08 Август 2019 20:22 | Peev
Оценка:
-21
 (
31
 гласа)

Наско може да сложи в малкия си джоб всички мераклии за кмет в този град. Не а друго, просто е кадърен кмет


08 Август 2019 20:30 | старогражданин
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Кадърен кмет си върви в комплект с кадърен екип. А то -едни се изнесоха принудително, а други вече се съдят с него. Къде е зарята!!!


08 Август 2019 21:23 | Староселянин
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

И какво излиза 4е нямаме избор, този ветеринарният е месията за нас и по добър няма. Бил направил 4удеса за града, и ако не е бил той сякаш града щял да из4езне. То стихове се пишат за него, остава да го овекове4им и паметник да издигнем. Що за бунак трябва да си, да вярваш 4е го е еня за вси4ки и за града, вси4ко е пари . СЯКАШ вси4ко направено е от неговият джоб, вси4ко е пак от нашият гръб. ПАОЛА НАПИШИ ПОЕМА децата ще я рецитират в у4илище ще запомнят възхода на града.


08 Август 2019 21:32 | Мони
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Струма..., аз не съм политически пристрастен, но ми е чудно, дали ако се смени властта, пак ще бъдете така позитивно настроени ( меко казано ), към кмета и управляващата партия. Моля, дайте малко по сериозно, вие като медия трябва да бъдете коректив на случващото се, да отразявате добрите неща, които се правят, но в същото време да бъдете и страна, която да натиска за по-добри резултати, защото така се прави в развитите страни... А вие какво...? Застанили сте в поза партер и чакате само удобния момент да ви го сл.. ат.. Не се прави така... Моля вземете си бележка, защото както сте удобни и добре платени сега, утре няма да е така, а една уважаваща себе си медия, не трябва да зависи от силните на деня!


08 Август 2019 22:02 | --
Оценка:
25
 (
31
 гласа)

струмаджии, не ви ли се изтърка езика от лизане на крадливия, кметски, задник бе. като го няма дирника на неделчо неделчев -зарята чии задник лижете бе?
А сега почвайте да триете коментара.


09 Август 2019 08:46 | фалшива държава
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Ей Методиева не се спря да лъжеш и лижеш, ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 11789 София, 08. 08. 2019 е само по хода на делото и нищо не е решено, всеки може да го види и прецени, ама нали си плащаме на кой требе да ни хвали!!!


09 Август 2019 09:05 | Мирише ми на чесън
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Предлагам Струма да се прекръсти на The Independent


09 Август 2019 09:29 | До Струма
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Звучен шамар за Струма!! Доказаха, че са най-долните лизачи и за някой лев могат да продадат и някой роднина.


09 Август 2019 10:11 | Банският зет
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Тежка ще е борбата на Съда с надигащата се имотна мафия особено в този апетитен прекрасен край! Особено сега когато всеки може да се сдобие с нашите лични данни и документи!


09 Август 2019 12:40 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

При всички положения бурята е в чаша вода или тенджера. При силен Герб нещата тръгват в друга посока. Поне 260 членове не желаят промяна. Сценарият е на Цветанов.


09 Август 2019 20:10 | Читател
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Айдук до айдук.... играч до играч.


09 Август 2019 20:28 | донка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

АБЕ ЗАЩО СИ ТОЛКОВА ЩАСТЛИВ НИЕ ПРОСТОЛЮДИЕТО КАКВО ДА КАЖЕМ, КАТО ТИ СИ ЕДИН АЙДУК ТИ ИСКАШ ДА ПЕЧЕЛИШ ОТ ВСИЧКИ, ВСЯКА УСЛУГА ОТ ТЕБ ТРЯБВАДА ТИ СЕ ЗАПЛАТИ А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПРОЕКТИТЕ, КОИТО СЕ ПТЕЧЕЛЯТ ОТ ХОРА ПРИБЛИЖЕНИ ДО ТЕБ АТАНАСЕ ВЗЕМИ ПДА СЕ ГРЪМНЕШ ТИ НЕ СЕ ПОЛЕЗЕН НИТО ЗА ТЕБ А ДА НЕ ГОВЕРИМ ЗА СЕМЕЙСТВОТО, КОЕТО ГО НЯМАШ НЕ СЕ РАДВАЙ!


10 Август 2019 01:26 | До Струна
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Струна, лъжете! Делото е временно спряно! Справка - сайта на ВАС!


10 Август 2019 09:20 | обекивен
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

случаят е приключен . Съдът няма причини да откаже заличаването, което е поискал камбитов . А това означава, че настоящото дело е безпредметно


14 Август 2019 08:59 | Диляна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това кой спечелил ...кой губи няма никакво значение.
От цялата работа губи Благоевград.
Няма бизнес, няма работни места. Хората бягат от града и затова помогна " и великия за някой хора Камбитов".
Града не е само площада.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар